Beautymust: dubbel reinigen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Beautymust: dubbel reinigen

Iedereen weet intussen dat het een ware faux pas is om met make-up tussen de lakens te kruipen. We zijn het erover eens: reinigen is een must. Waarom zou je het trouwens bij één reinigingssessie houden als een dubbele reiniging alleen maar extra wonderen doet voor je huid?

Aziatische vrouwen zweren al eeuwen bij uitgebreide reinigingsrituelen om hun huid in topconditie te krijgen én te houden. Ook in het Westen besteden steeds meer vrouwen extra aandacht aan de dagelijkse, grondige reiniging van de huid. Bang dat het ritueeltje ’s avonds te veel van je kostbare tijd vraagt? Troost je dan met de gedachte dat het huidverzorgingsritueel van Japanse en Koreaanse vrouwen tussen de vijf en tien stappen varieert. Ga er dus maar van uit dat double cleansing peanuts is.

Waarom?

Omdat één keer wassen gewoon niet volstaat. We smeren heel wat op ons gezicht, en al die producten en make-up moet er ’s avonds natuurlijk weer af. Een dubbele reiniging is nodig om al het vuil op de huid, resten make-up, dode huidcellen en overtollige olie te verwijderen. Je reinigingsproduct neemt al heel wat vuil weg maar met een extra reiniging is geen overbodige luxe voor wie in de door vervuiling geteisterde stad woont. Ook zonnecrème (zelfs in de winter dagelijkse kost!) laat restjes op de huid achter die moeilijk te verwijderen zijn en poriën kunnen verstoppen. Onthou: een propere huid, is een mooie huid.

Wie dagelijks make-up draagt, weet als geen ander dat een paar watjes met reiniginsmelk niet volstaan om àlle make-up zomaar weg te krijgen. Een brandschone huid krijg je enkel door je gezicht voor een tweede keer en mét een ander product te wassen.

Een make-up- en restjesvrij velletje is beter in staat serums en voedende crèmes op te nemen.

1/

Hoe?

STAP 1 Verwijder je make-up met je favoriete reiniger. (melk, micellair water, olie)  Gebruik eventueel een apart product om oogmake-up weg te nemen. Ga bij voorkeur voor een product zonder minerale oliën, bewaarmiddelen en siliconen.

STAP 2 Herhaal het proces met een product dat past bij de noden van je huid. Kies een reinigende olie of een cleansing balm en maak van de gelegenheid gebruik je gezicht met je vingers te masseren. Op die manier stimuleer je de bloedsomloop in je gezicht en verstevig je de huid terwijl je de allerlaatste restjes vuil en make-up verwijdert.

STAP 3 Spoel de olie of cleansing balm van je gezicht met lauw water. Dompel eventueel een gastendoekje onder in heet water en ‘stoom’ zo je poriën. Dep nadien zachtjes al het product van je gezicht met het doekje.

STAP 4 Je perfect gereinigde en vochtige huid is nu helemaal klaar om je serum en (nacht)crème op  te nemen.

2/

Producten?