5 Koreaanse beautytrends om naar uit te kijken

Geüpdatet op 23 mei 2019 door Laure Vandendaele
5 Koreaanse beautytrends om naar uit te kijken

Welke Koreaanse beautytrends mogen we binnenkort ook op de Europese markt verwachten? We vroegen het aan Karine Silva, medeoprichtster van de in Koreaanse skincare gespecialiseerde webshop Honeysu.

K-Beauty is intussen al een paar jaar hot en ook wij zijn in de ban van de tools, producten en gebruiken die uit het oosten naar Europa overwaaiden. We egaliseren onze teint met cushion foundations, doen wekelijks een beroep op onze favoriete sheetmasks en wagen ons wel eens aan een 10-stappen tellend huidverzorgingsritueel voor een prachtige ‘kwang’, of ‘glow’ die we net als Koreaanse vrouwen nastreven.

Aan welke producten mogen we ons de komende maanden verwachten? Skincare aficionado en medeoprichtster van webshop Honeysu Karine Silva trok naar de K-Beauty Expo in Korea en spotte deze trends.

1/

1. 3D Light Therapie Mask

 

kourtney-kardashian-ledmask-instagram
Kourtney Kardashian/Instagram

We zagen ze al op de gezichten van celebs à la Kourtney Kardashian, Chelsea Handler, Jessica Alba en Kate Hudson maar ook Koreaanse vrouwen zijn fan van de gek uitziende LED Light therapie maskers om hun huid een boost te geven. Het rode licht gaat ontstekingen tegen, blauw is goed tegen acne en geel stimuleert de collageenproductie. Een dagelijkse lichttherapiesessie van 20 minuten belooft een strakke, zuivere huid.

2/

2. Waterless skincare

Organic Flowers Water Cream van Whamisa
Organic Flowers Water Cream van Whamisa

Kijk er de ingrediënten van je favoriete huidverzorgingsproducten maar eens op na: water of ‘aqua’ staat bijna altijd als eerste op de ingrediëntenlijst en is dus de grootste bouwsteen van de formule. Opmerkelijk, zeker als je weet dat water niet altijd even zacht voor je huid is. Water verwijdert bijvoorbeeld de natuurlijke olie die de huid afscheidt om zich te beschermen tegen ongewenste gevaren van buitenaf. Waarom gebruiken zo goed als alle cosmeticabedrijven dan zoveel water in hun producten? Het antwoord is simpel: water is een goedkoop ingrediënt. Toch stappen heel wat Koreaanse cosmeticamerken over op ‘waterless skincare’ en vervangen H2O door botanische extracten zoals het vocht van aloë vera, berkensap, rozenwater of oliën. Deze extracten en oliën zitten boordenvol vitamines en antioxidanten die dieper door de verschillende huidlagen dringen en de huid herstellen, hydrateren en versterken.

3/

3. Modelling masks

Gold Premium Modeling Mask van Shangpree
Gold Premium Modeling Mask van Shangpree

Modelling masks of ‘rubber masks’ zijn razend populair in Korea. Ze vragen iets meer werk dan een makkelijk aan te brengen sheet mask maar beloven een nog beter resultaat. Een modelling mask maak je door een poeder met water te vermengen tot het een soort van deeg wordt. Dat papje breng je aan op je gezicht en is het wachten geblazen tot het een rubberachtig masker vormt. Omdat er geen lucht tussen het masker en de huid kan komen, dringen de actieve bestanddelen beter in de huid. Bovendien werkt een modelling mask verkoelend op de gevoelige huid.

4/

4. Peel-off make-up

Wenkbrauwen kan je bijkleuren met een potlood of mascara maar in Koreaanse vrouwen kiezen steeds vaker voor een peel-off tint. Die breng je met een borsteltje aan op de wenkbrauwen, laat je drogen en trek je daarna gewoon af. Wat overblijft zijn natuurlijk getinte wenkbrauwen die een paar reinigings- en douchebeurten overleven. Ook lippen kunnen op deze manier ‘getint’ worden. Kleur ze in met een soort van gloss, laat het laagje drogen en verwijder het hard geworden laagje lipkleur.

5/

5. Powder Cleansers

BB Mask Perfecting Morning van Erborian
BB Mask Perfecting Morning van Erborian

Powder cleansers, reinigers in poedervorm, bestaan al een tijdje maar winnen steeds meer aan populariteit. Wanneer gecombineerd met water lost het poeder op tot een milde cleanser die je huid om een zachte manier reinigt.