Snel en efficiënt: sheet masks

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Snel en efficiënt: sheet masks

Sheet masks zijn al jaren een hit in Zuid-Korea en kennen nu ook bij ons hun grote doorbraak. Een verwenbeurt met de doekjes uit katoen, rubber of bio-cellulose is snel, efficiënt en bespaart je het reinigen achteraf. Dat je er 10 minuten lang zoals Jason Voorhees uit The Texas Chain Saw Massacre uitziet, moet je er maar bijnemen.

Wie van simpel houdt, kan het geknoei met kleimaskers in de badkamer maar beter eens overslaan en een sheet mask proberen. Het volstaat om de in geconcentreerde in actieve stoffen gedrenkte doekjes een tiental minuten op je gezicht te laten rusten en het achtergebleven product zachtjes in te masseren om je vermoeide of vale huid een serieuze boost te geven.

TheMask
Jim Carrey in 'The Mask'. Wel afhalen na tien minuutjes, kerel.

Een poosje geleden was het niet erg eenvoudig om in ons land (betaalbare) sheet masks op de kop te tikken, gelukkig brengen meer en meer beautymerken de komende maanden hun versie van de heilzame maskertjes op de markt. Sheet masks bestaan in talloze varianten, sommigen danken hun effect aan geheime ingrediënten zoals 'wijn', anderen scoren dan weer met hun leuke motiefjes met tijgerstrepen. Voor wie het meer exclusief mag zijn, is een gouden sheet mask in rubber misschien iets. Topmodel Karolina Kurkova is alvast fan.