Dior lanceert glowy versie van de iconische Forever foundation

Gepubliceerd op 14 januari 2019 door Laure Vandendaele
Dior lanceert glowy versie van de iconische Forever foundation

Dior start het jaar met een lancering die de vele fans van de iconische Forever foundation zal verrassen. Vanaf deze maand vind je in de parfumerie een Forever Skin Glow, een glowy variant die het gamma compleet maakt.

Op sociale media kan je een beroep doen op flatterende filters om je huid te egaliseren, maar in het échte leven is dat de taak van een goede foundation. Die werkt oneffenheden weg, zorgt voor een egale teint en vormt een goede basis voor de rest van je make-up. Zo zou het in theorie moeten zijn, want uit de praktijk leren we dat het heus niet altijd zo eenvoudig is om een foundation te vinden die aan je verwachtingen voldoet. Dekkend, liever transparant, mat, glowy en in welke kleur? Het vinden van je favoriete go-to foundation kan een hele beproeving zijn.

Sinds Dior afgelopen zomer de straightforward Backstage-collectie uitbracht, zet het merk verder in op gebruiksvriendelijke, kwalitatieve make-up. "Ongeacht hoe vrouwen met make-up omgaan, ze willen allemaal een perfecte en mooie teint, en dat is precies wat een foundation biedt", vertelt Peter Philips, creatief directeur van de make-upafdeling van het Franse huis. De Backstage Face & Body Foundation won dit jaar trouwens een ELLE International Beauty Award, bekijk hier alle winnaars.

dior forever skin glowy

Stralend zonder glans

Om aan de wensen van de consument tegemoet te komen, krijgt de iconische Dior Forever foundation met verzorgende formule en mat effect er nu een glowy broertje bij. Glowy skin is immers in en de nieuwe Dior Forever Skin Glow foundation belooft een stralende teint zonder glans. De formule bevat lichte oliën die ervoor zorgen dat de foundation makkelijk over de huid glijdt en die, zodra ze zijn verdampt, de fluid op de huid fixeert. De hydraterende bestanddelen verhelderen de teint en de huid lijkt voller. Het verhelderende poeder versterkt de hechting van de foundation met de huid en optimaliseert de weerkaatsing van het licht. "Forever Skin Glow creëert meerdere effecten die variëren al naar gelang het omgevingslicht. In een gedempt licht, is de weerkaatsing discreet. Overdag, bij zonlicht, is dit duidelijker zichtbaar. De foundation kan all-over worden aangebracht, voor een perfecte natuurlijke teint op het hele gezicht of, om het gezicht extra vorm te geven, in combinatie met een matte finish op de licht opvangende delen van het gezicht. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, iedere vrouw kan het resultaat creëren dat ze wil", zegt Peter Philips.

Kleurenpalet

Peter Philips heeft al zijn expertise op het gebied van kleuren gebruikt om voor Forever en Forever Skin Glow een kleurenpalet te creëren dat zich aan alle huidskleuren aanpast. 67 kleuren onderverdeeld in koele beige-, roze beige-, neutrale, warm beige- en oranje- en olijfachtige tinten voor iedere huidskleur, ongeacht of die nu licht of donker is. De perfectionerende film is onzichtbaar voor het oog, enkel het gevoel van de perfecte huid is waarneembaar. De kleurpigmenten zijn omhuld met een plantaardige hydrofobe film die bestand is tegen vocht. De kleur blijft mooi en vervaagt niet. "Met dit kleurenpalet met zijn complexe formule, kunnen vrouwen door met de ondertonen te experimenteren hun huid corrigeren en perfectioneren. Zo kan een warme teint nog extra worden geaccentueerd met een warme beige, of juist worden afgezwakt met een meer neutrale teint. Zowel het kleurenpalet van mat en glow biedt de mogelijkheid om talloze effecten te creëren, al naargelang de gewenste stijl en/of humeur," aldus Philips. Ook leuk om te weten: de kleurcodes van deze collectie stemmen overeen met het Backstage Face & Body-gamma waardoor de zoektocht naar de juiste tint alweer een tikkeltje makkelijker wordt.

(nog meer) huidverzorging

Anno 2019 is een foundation meer dan make-up alleen.  De verzorgende bestanddelen waaronder het viooltjes-extract zorgt voor een evenwichtige vochtcirculatie in de huid zodat die vanaf 's ochtends tegen uitdroging is beschermd. Het rozenbottel-extract, sinds jaar en dag het geheime steringrediënt in Forever, zorgt voor bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast verfijnt het extract verwijde poriën, ongeacht of deze het gevolg zijn van overtollig talg, een droge huid of verslapping van de huid. Bij regelmatig gebruik worden de poriën vernauwd en de huidstructuur verfijnd.

De campagne

dior forever skin glow natalie portman

Campagnegezicht Natalie Portman leeft zich uit voor de camera van David Sims, seksier dan ooit.

Dior Forever Skin Glow founfation, Dior, € 49,00

Verkrijgbaar in de parfumerie en via dior.com