GETEST: 12 highlighters voor een glowy look

Geüpdatet op 23 november 2016 door Laure Vandendaele
GETEST: 12 highlighters voor een glowy look

Getest in de ELLE Beauty Room: 12 highlighters voor een gezonde, glowy look.

Contouring mag zijn beste tijd dan wel hebben gehad maar strobing, het gezicht oplichten met een highlighter, is nog steeds razend populair. Een laagje strategisch geplaatste highlighter zorgt voor een frisse, gezonde look en geeft een feestelijke touch. Ideaal voor wie tijdens de eindejaarsfeesten een tikkeltje meer wil, maar zich niet aan smokey eyes of bordeauxrode lippen wil wagen.

LEES OOK: 8 make-uptrends voor de winter

Wij testten 12 verschillende highlighters uit verschillende prijsklassen, zodat u dat niet meer hoeft te doen.

ud_naked_illuminated_trio_alt3

Product: Naked Illuminating Trio
Merk: Urban Decay
Prijs: 41 euro
Wat: palette met drie highlighters in poedervorm

Getest: van een subtiel glansje is met dit trio geen sprake. Extra kleur en glans krijg je echter wel. De oranje tint staat mooi als feestelijke blush, met de gouden kleur bouw je snel een glanzende feestlook op. Het voordeel van dit palette is dat de kleuren en poeders op verschillende manieren gebruikt kunnen worden (oogschaduw, blush en highlighter), al is het wel oppassen geblazen, door de zichtbare glitters kan het al snel té zijn.

Score: 7,5/10

1/

shadeilluminate

Product: Shade & Illuminate palette
Merk: Tom Ford
Prijs: 75 euro
Wat: Contour en highlightpalette in crèmetextuur

Getest: het was geen liefde op het eerste gezicht, daarvoor zag de crème er iets te wit uit, maar wel liefde op het eerste gebruik. Deze romige highlighter laat een zachte, bijna natte glans achter op de huid, subtiel en flatterend op de jukbeenderen en net onder de wenkbrauwen. Geen glitters, enkel glow. Smeer niet te gulzig om het risico op een 'zweetlook' te vermijden. Uniek binnen het uitgebreide highlightergamma en daarom ook onze favoriet. (van het moment!)

Score: 9/10

2/

sculptlightbourjois

Product: Sculpt Light Strobing
Merk: Bourjois
Prijs: 13,99 euro
Wat: vloeibare highlighter

Getest: Vrij dikke highlighter met rozige ondertoon en fijne, maar zichtbare, glansdeeltjes. Mooi op de jukbeenderen maar misschien een tikkeltje te opvallend om ook de neusbrug, cupidoboog en kin mee op te lichten. Leuk, betaalbaar product voor een feestelijke avondlook, minder geschikt voor overdag.

Score: 6,5/10

3/

bronzeglow

Product: Filmstar Bronze & Glow palette
Merk: Charlotte Tilbury
Prijs: 65 euro
Wat: palette met bronzer en highlighter in poedervorm

Getest:
Al sinds de lancering twee jaar geleden een favoriet. Het poeder is twee twee keer gemalen waardoor het als een fijne waas op de huid ligt. Deze highlighter is een poeder maar wel eentje met een romige textuur. Kan perfect subtiel gebruikt worden, breng meerdere laagjes over elkaar aan voor een opvallende look.

Score: 8,5/10

4/

highlightercushionlancome

Product: Cushion Highlighter
Merk: Lancôme
Prijs: 44,50 euro
Wat: vloeibare highlighter in cushion-vorm

Getest: Ook dit product geeft meer 'glow' dan 'glitter' en is daarom perfect om een daglook van een glowy touch te voorzien. Kan op verschillende plekken op het gezicht aangebracht worden zonder er 'too much' uit te zien. Wij raden je aan om je vingers in plaats van de bijgeleverde applicator te gebruiken, anders loop je het risico om te veel product om je gezicht te smeren.

5/

mac_inthespotlight_strobecream_redlite_white__33

Product: Strobe Cream
Merk: M.A.C Cosmetics
Prijs: 33 euro
Wat: vloeibare highlighter

Getest: een perfecte highlighter voor wie zich voor het eerst aan strobing waagt of voor wie een subtiel resultaat voor ogen heeft. Deze crème (die bovendien voedende bestanddelen bevat) kan je op te belichten plekjes aanbrengen maar doet het ook goed als glimmende primer voor onder je foundation. Sinds kort zijn er vier nieuwe tinten Strobe Cream verkrijgbaar. Zo kan je naast de rozige 'original' -  nu omgedoopt tot Pinklite - ook aan de slag met zacht goudkleurige of meer perzikkleurige crèmes die perfect bij jouw huidskleur passen.

LEES OOK: M.A.C lanceert vier nieuwe Strobe Creams

Score: 8,5/10

6/

Présentation PowerPoint

Product: L'Or Highlighter
Merk: L'Oréal Paris
Prijs: 13,99 euro
Wat: Highlighter in crème-achtige poedervorm
Getest: De textuur van dit product, een gel-achtig poeder dat zich als een crème laat uitsmeren, is aangenaam en verrassend, de kleur is dat net iets minder. Te fel, te goud en daardoor niet erg geschikt als highlighter. Wij zouden dit product dan ook eerder als een oogschaduw gebruiken.

Score: 5,5:10

7/

burberry_skin_fresh_glow_luminous_fluid_base_30ml_1429882486

Product: Fresh Glow Luminous Fluid Base
Merk: Burberry
Prijs: 34 euro
Wat: vloeibare highlighter

Getest: Een must-have voor wie houdt van zachte, subtiel glinsterende highlighters. Mooi boven je make-up maar kan ook perfect als basis onder je foundation gebruikt worden. Enig nadeel: veel verpakking, niet zo veel product.

Score: 8,5/10

8/

borntoglownyx

Product: Born to Glow Liquid Illuminator
Merk: Nyx Cosmetics
Prijs: 7,50 euro
Wat: vloeibare highlighter

Getest: Door de vele glanspartikels niet meteen onze favoriet, te veel glitter kan oneffenheden en fijne lijntjes immers accentueren en dat terwijl je een egale, glowy teint voor ogen hebt. Enkel heel zuinig te gebruiken, of wanneer je huid in topconditie verkeert.

Score: 6,5/10

9/

masterstrobingstick

Product: Master Strobing Stick
Merk: Maybelline
Prijs: 8,99 euro
Wat: highlighter in stickvorm

Getest: Gehaast of onderweg? Dan is deze stick je beste vriend. Meer dan een paar strepen op je gezicht trekken en die zachtjes met je vingers in de huid werken is er niet aan op je gezicht een mooie glow te geven. Keurige prijs-kwaliteit verhouding.

Score: 7/10

10/

highbeambenefit

Product: High Beam
Merk: Benefit
Prijs: 27,99 euro
Wat: vloeibare highlighter

Getest: Deze highlighter is een van de bestsellers van Benefit maar kan je 'High Beam' ook ons bekoren? Los van de ietwat plakkerige textuur is dit een prima highlighter. Een mooie gloed, niet te veel glitter en een lange houdbaarheid. Met het borsteltje kan je het product rechtstreeks op het gezicht aanbrengen, maar wij raden aan om het eerst op je hand aan te brengen en nadien met je vingers op de gewenste zones te deppen.

Score: 7,5/10

11/

highlighteryvesrocher

Product: Duo Poeder Bronzer en Highlighter
Merk: Yves Rocher
Prijs: 12,95 euroWat: highlighter in poedervorm

Getest: Degelijke, goudkleurige highlighter maar net iets te weinig gepigmenteerd om ons helemaal te kunnen overtuigen.

Score: 6,5/10