SHOPPING: de essentiels voor contouring

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
SHOPPING: de essentiels voor contouring

contourenshopping
'Kontouren' als Kim Kardashian wordt kinderspel met deze producten en tools.

STAP 1: de tools

Het doel van 'contouring' of 'sculpting'? Je gezicht vorm geven, je mooiste gelaatstrekken accentueren en killer jukbeenderen als van een Russisch topmodel faken.Hoe? Door te spelen met schaduwen en optische illusies te creëren. Wat je wil accentueren maak je lichter, wat meer naar de achtergrond mag verdwijnen krijgt een donkerder kleurtje. Waarschuwing: het kan er tijdens het hele 'contouring-proces' vrij messy en vreemd uitzien maar vrees niet, dat is normaal. 'Blenden' is het sleutelwoord. Harde lijnen en overtollig product werk je weg door alles zorgvuldig in elkaar over te laten vloeien zonder onnatuurlijke lijnen te krijgen. Dat doe je door te blenden, te blenden en daarna nog eens te blenden.

Producten op crèmebasis breng je makkelijk met je handen aan, poeders lukken beter met borstels. Een grote blush borstel is perfect geschikt om alle poeders egaal in elkaar te laten overlopen, voor producten op crèmebasis is het aan te raden een sponsje (beautyblender) of een stippling brush te gebruiken.

1/

STAP 2: de producten

Wie aan het contouren slaat hoeft daar vast geen speciale producten voor in huis te halen. De kans is groot dat je in je bestaande make-upcollectie genoeg bruikbare producten hebt zitten. Die te donkere fond de teint en te lichte concealer die je nooit gebruikt komen nu wel van pas. Ook een matte bronzer of eenbruine blush zijn perfecte producten om structuur aan je gelaat te geven.

POEDERS

CREAMS

SETJES

DE ELLE PICK

Easy does it! Dé makkelijkste manier om te contouren is met de nieuwe sculpting en highlight chubby sticks van Clinique. Meer dan als met een waskrijtje voor volwassenen op je gezicht tekenen is er niet aan. Wil je de look helemaal afwerken? Vergeet de appeltjes van je wangen dan niet te kleuren met een Chubby Stick Cheek Colour Balm. Met de vingers blenden, en klaar!

2/

STAP 3: wat gaat waar?

kim-kardashian-how-to-make-up
Instagram @kimkardashian
via bymakup.com
via bymakup.com

Gebruik een donkere matte bronzer, foundation of concealer  om je gezicht te omkaderen, je jukbeenderen te accentueren, voorhoofd optisch te verkleinen en neus smaller te maken. Voorhoofd, neusbrug, kin en cupidoboogje krijgen een laagje lichtje concealer. Over de jukbeenderen, het hoogste punt van je wenkbrauwen, slapen, neusbrug, cupidoboodje en kin gaat een laagje highlighter. Breng eerste alle producten stap voor stap aan, begin daarna pas te blenden.

3/

STAP 4: Poederen

4/

STAP 5: Selfie tijd!

Instagram @kimkardashian
Instagram @kimkardashian