Strobing is het nieuwe contouring

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Laure Vandendaele
Strobing is het nieuwe contouring

strobingtrend

Noteer het maar:  contouring is uit, strobing is in. Deze nieuw make-uptechniek zal je make-uproutine heel wat minder ingewikkeld maken en zelfs Kim Kardashian, Contouring Queen Extraordinaire, is helemaal om. 

Er waait een nieuwe wind door beautyland. Nadat we jarenlang die perfecte contouring look onder de knie probeerden te krijgen, lijkt de signature look van Kim Kardashian aan een minder ingewikkelde opvolger toe. Een welkome afwisseling, want geef toe: je gezicht perfect gecontourd krijgen, is niet altijd even eenvoudig.  Nog even voor wie de afgelopen jaren geen vrouwenblad opensloeg of dito website open klikte: contouren is een make-uptechniek waarmee je door een slim spel tussen oplichten en schaduwen creëren de illusie van messcherpe jukbeenderen krijgt en je zelfs je neus optisch van vorm kan veranderen. Hiervoor doe je een beroep op producten die twee tinten donkerder en twee tinten lichten dan je natuurlijke huidskleur zijn. Indien goed uitgevoerd, is het resultaat vaak indrukwekkend, wie de edele kunst van het zorgvuldig blenden nog niet helemaal meester is, loopt het risico als een verloren gelopen circusclown de straat op te gaan.
Waar contouring een make-uptechniek is die vooral gevorderden in de wereld van penselen en paletten kan bekoren, is de opvolger ‘strobing’ een look die zelfs een vingervervende peuter met gemak kan aanleren.

Schermafbeelding 2015-07-14 om 11.50.56

BEKIJK HIER DE HILARISCHE EXTREME CONTOURING VIDEO VAN AMY SCHUMAN

Maar wat is strobing nu precies?  Volgens Popsugar is strobing ‘contouring voor luie meisjes’. Wij vullen dat graag aan met ‘slim highlighten’. Meer dan met een losse hand een dun laagje highlighter aanbrengen op de hoogste punten van je gezicht, de jukbeenderen, neusbrug, cupidoboog en kin, is er immers niet aan. Werk zachtjes en breng liever laag na laag aan om overdaad aan glans te vermijden. In tegenstelling tot bij contouring is het niet de bedoeling om diepte in je make-up te gaan creëren, het is vooral de bedoeling dat de gezonde glow als een waas over je gezicht hangt. Last van een vette huid? Ga dan niet te kwistig om met highlighters en hou het bij een vleugje op je jukbeenderen. Opteer ook voor een highlighter op basis van poeder. Je wil er immers niet uitzien alsof je net een half uur aan het squatten was.
Kies steeds voor een highlighter met glans, niet met glitter. Je gaat immers voor een dauwfrisse en gezonde look, niet voor die van een zweterige discobal. Donkere huidtypes ‘stroben’ beter met een goudkleurige highlighter, rozige of parelmoerkleurige tinten staan mooi bij bleke huidjes. Ready? Set? Strobe!

Klik op de volgende pagina voor onze selectie strobing producten

1/

SHOPPING: