Zo vind je altijd de juiste kleur foundation

Geüpdatet op 23 mei 2019 door ELLE België
Zo vind je altijd de juiste kleur foundation

Online make-up bestellen, kan best lastig zijn en specifiek: de juiste foundation kiezen. Hoe weet je zeker dat de kleur exact overstemt met jouw huidtint? 

Niet alleen online is het vaak een zoektocht (waarom maken ze het ons zo moeilijk?!), ook in de winkel kan de juiste kleur vinden een karwij zijn. Lelijk geel licht kan je tot miskopen drijven (ja Kruidvat, dit is tegen jou!).

Oplossing: Findation (find your foundation). De website is is een heuse foundation-encyclopedie die in 2012 werd opgericht in Australië. De site vindt een match met élk merk denkbaar: vanaf nu vind jij dus altijd de juiste foundation kleur voor jou huid.

Hoe werkt Findation?

Simpel: je selecteert het merk van je huidige foundation en daarna de kleur. Dit doe je twee keer. Daarna zal de site je matchen met alle andere opties! Fantastisch, toch?

altijd_juiste_foundation_vinden_praktisch_1

Moeilijke kwesties zoals 'heb ik een gele of roze ondertoon?' zijn verleden tijd.

altijd_juiste_foundation_vinden_praktisch_1

De website geeft zelf suggesties, maar je kan in de rechterkolom ook filteren op merk. Nu kan je eindelijk investeren in die dure Chanel foundation zonder te twijfelen over de kleur. You're welcome.

Ziezo, vanaf nu koop je nooit nog een verkeerde kleur! Ps. Lees hier hoe je foundation perfect kan aanbrengen. Mag het voor jou wat hipper? Bekijk dan onze cushion foundation suggesties.

(Stagiaire Maaike Geys)