5 eenvoudige manieren om foundation aan te brengen

Gepubliceerd op 19 juli 2016 door Laure Vandendaele
5 eenvoudige manieren om foundation aan te brengen

Foundation, zowat hét basisproduct van elke make-uplook, is een onmisbare klassieker in de beautycase. Maar hoe breng je de egaal makende crème het beste aan? Met je vinger of toch beter met een penseel? Voor elk resultaat en elk niveau is er een techniek.

Ontdek hier onze tips voor een perfecte teint.

LEES OOK: How to: make-upborstels reinigen

beautyblender
Beautyblender, 16,95 €
  • De beautyblender

Professionele make-upartiesten werken al jaren met sponsjes maar de beautyblender is een relatieve nieuwkomer in het 'tool assortiment'. Het kleine sponsje werd meteen opgepikt door make-upliefhebbers over de hele wereld en groeide uit tot een instant klassieker. De blender is vooral makkelijk om vloeibare foundation aan te brengen en geeft een natuurlijk en egaal resultaat.

Bovendien is de beautyblender enorm eenvoudig in gebruik: maak de spons nat zodat die verdubbelt in volume. Knijp daarna een paar keer in de spons zodat al het overtollige water wegspoelt. Rol even tussen een keukenhanddoek zodat de spons zeker niet langer nat maar enkel vochtig is.
Breng een kleine hoeveelheid vloeibare foundation aan op de rug van je hand en dop het grote deel van de spons in het product. Breng het product daarna met stempelende bewegingen aan het op het volledige gezicht. Begin steeds bij het midden en werk daarna naar buiten. Gebruik het puntje  van de spons om foundation of concealer onder de ogen en naast de neus aan te brengen.

Voor wie? Voor liefhebber van een natuurlijke teint. 

1/

penseelyvesrocher

  • Platte foundation borstel

Iedereen kent de traditionele foundation brush, een platte borstel met lang, dik haar. De haren zijn vaak synthetisch waardoor ze minder product opnemen dan een spons of een penseel met natuurlijke haren. De ideale tool om zuinig te werken, dus!

Dop de penseel in een kleine hoeveelheid foundation en breng het product met gelijkmatige strepen aan op het gezicht. Doe dit steeds in dezelfde richting: vanbinnen naar buiten.

Voor wie? Wie houdt van een gemiddelde dekking zonder product te verspillen.

2/

BufferbrushZoeva
Buffer brush van Zoeva, 16,80 euro

 

  • Een buffing penseel

    Een buffing penseel is je perfecte partner in crime voor een snelle en goede dekking. Dankzij de hoge dichtheid van de borstelharen neemt het product veel product op, ideaal om oneffenheden snel te camoufleren. Dit type borstel is ook geschikt voor het aanbrengen van een (minerale) poederfoundation.

Hoe te gebruiken? Dop de penseel in het product en brengt met circelvormige bewegingen aan op het gezicht. Herhaal dit tot wanneer het product helemaal met de huid is versmelt.

Voor wie? Voor wie houdt van een dekkend resultaat.

3/

Duo fibre penseel van Sigma, 29,95 €
Duo fibre penseel van Sigma, 29,95 €
  • Duo fibre penseel

Je wil een natuurlijk resultaat maar vindt een sponsje net iets te ingewikkeld? Dan is een duo fibre penseel vast iets voor jou. Dit penseel heeft synthetische haren die in het midden korter zijn dan aan de buitenkant. Vaak hebben ze verschillende kleuren.

In tegenstelling tot bij de buffing brush staan de haartjes hier verder uit elkaar waardoor het product dunner en breder verspreid wordt, met een natuurlijk resultaat als gevolg.

Het enige wat je moet doen is je foundation om je gezicht aanbrengen en met circelvormige bewegingen in de huid masseren.

 Voor wie? Voor beginners of voor wie geen zin heeft om te lang bezig te zijn met het perfectioneren van de teint.

4/

Vingersfoundation

  • Met je vingers

Uiteraard kan je foundation ook gewoon met je vingers aanbrengen, het is de eenvoudigste en goedkoopste manier.

Voordeel: het product wordt opgewarmd door de temperatuur van je vingers waardoor die makkelijker met de huid versmelt. Nadeel: als het product te dik is en zich daardoor niet makkelijk laat uitsmeren, kunnen vlekken ontstaan. Gebruik dus enkel je vingers als je met een zeer vloeibaar product werkt.

Voor wie ? Voor wie graag terugkeert naar de essentie.

5/

  • Shopping