Handig: deze app waakt over de houdbaarheid van je make-up

Geüpdatet op 24 juni 2019 door ELLE België
Handig: deze app waakt over de houdbaarheid van je make-up

Herinner jij je nog de laatste keer dat je die rode lippenstift op de bodem van je toilettas hebt gebruikt? En die dagcrème die al maanden open is? Waarschijnlijk niet. Maak kennis met BeautyCase: de app die bijhoudt wanneer je schoonheidsproducten vervallen.

1 maand, 6 maanden, 12 maanden… Het is je waarschijnlijk al eens opgevallen dat schoonheidsproducten een specifieke houdbaarheidsduur hebben. Deze duur staat aangegeven op de verpakking en is om te verzekeren dat het product tot X maanden na opening gebruikt kan worden zonder gevaar. Het is natuurlijk handig om te weten hoe lang een product goed blijft, maar erg praktisch is het niet. Want wie herinnert er zich nu wanneer je de producten in je toilettas hebt geopend ?

De oplossing: een app die ervoor zorgt dat je de vervaldatum nooit meer vergeet. De belofte van BeautyCase: waken over de staat van je schoonheidsproducten en je een waarschuwing sturen wanneer iets vervalt. Zo voorkom je dat je huid of ogen geïrriteerd geraken, of nog erger, slecht reageren op een vervallen product. Wist jij trouwens dat een mascara maar 3 maanden goed blijft? Een lippenstift kan je dan weer tot 15 maanden na opening blijven gebruiken. Je kan op de app ook een wishlist van producten aanmaken.

beautycase app make up

Hoe werkt het?

  1. Je begint met het aanmaken van een account en het registreren van al je make-up- en verzorgingsproducten. Je kan de barcode scannen of het item handmatig invoeren, indien de app het product niet meteen kan vinden. Je geeft aan wanneer je het product geopend hebt en wat de houdbaarheidsduur is. Eens je je cosmetica en de bijhorende vervaldatum hebt ingegeven, worden ze toegevoegd in je virtuele toilettas. Handig: als je je niet meer kan herinneren wanneer je die foundation nu juist geopend hebt, geeft BeautyCase praktische tips om te controleren of het product nog goed is.
  2.  De app geeft een kleur aan elk product: groen voor een product dat nog goed is, oranje voor een product dat bijna gaat vervallen en rood voor een vervallen product.
  3. De app stuurt je enkele dagen voor de vervaldatum een notificatie. Zo heb je desnoods de tijd om nog snel je product op te smeren. Simpel, maar zeer doeltreffend!

BeautyCase is gratis te downloaden in de AppStore en op Google Play.

Voor meer handige beauty-apps, lees: De 10 beauty-apps die je moet kennen.
Pssst... Lees ook: Deze beauty-producten moet je meteen weggooien.

(vertaald door stagiaire Marie Pauwels)