6 x onmisbare weetjes over mascara

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Christin Ho
6 x onmisbare weetjes over mascara

mascara

Met een vleugje mascara op de wimpers geven we onze blik een instant boost. Een onmisbaar product in onze dagelijkse beauty routine. Ook deze tips over mascara zijn onmisbaar. Wist jij ze al?

1. Mascara is geen lang leven beschoren. Na 2 à 4 maanden droogt mascara uit omdat het in aanraking komt met de buitenlucht. Waterproof mascara gaat zelfs niet zo lang mee.

2. Reinig je mascaraborstel. Je mascaraborstel regelmatig reinigen is belangrijk om vastgeklitte wimpers te verwijderen en bacteriën te doden. Dompel je borsteltje vijf minuten onder in heet water.

3. Op en neer pompen met het borsteltje in de mascara is een misdaad. Er komt lucht in de mascara en het goedje zal uitdrogen. Met een draaibeweging neemt je borsteltje genoeg mascara op voor je wimpers.

4. Horizontale en verticale bewegingen. Breng mascara met horizontale (zigzaggende) bewegingen aan op de bovenwimpers voor meer volume. De onderwimpers zijn korter en zouden een per een verticaal bestreken moeten worden met het borsteltje.

5. Mascara gebruiken als eyeliner. Eyeliner uitgedroogd? Geen probleem, ga met een eyeliner borsteltje heen en weer over het mascara borsteltje en teken een fijn lijntje boven je oog.

6. Gebruik vaseline om de mascara te verwijderen. Niet alleen reinig je je wimpers, maar ze worden ook gehydrateerd.