De lekkerste adresjes voor een geslaagd uitje naar Hasselt

Geüpdatet op 26 april 2022 door Marie Pauwels en Lore Ginneberge
De lekkerste adresjes voor een geslaagd uitje naar Hasselt Spencer Davis

Welke restaurants en bars mag je niet overslaan in Hasselt? Alle adresjes in de Hoofdstad van de Smaak.

Er eens helemaal uit zijn in eigen land? Dat kan. In Hasselt en omstreken zijn er heel wat attracties die het bezoeken waard zijn: het openluchtmuseum in Bokrijk (super om met kinderen te doen), fietsen door het water (een prachtige route waarbij je letterlijk door het water fietst), de Japanse tuin, het Stadsmus, Modemuseum Hasselt,... Daarnaast barst het er van de gezellige straatjes en trendy winkels en zijn er verrassend veel goede eetadresjes. Wij lijstten hier enkele van de beste adresjes op, voor ieders budget. Opgelet: dit artikel zou je een flinke dosis keuzestress kunnen opleveren.

Amigo’s

Proef de Latijns-Amerikaanse sfeer in hartje Hasselt. Amigo’s huist in een ultragezellig pand waar neonlichten, bakstenen muren dat authentieke street food-gevoel geven. Cocktails bestellen doe je aan de grote bar met kleurrijke tegels. Er zijn – wat anders – huisgemaakte nacho’s, en quesadilla’s om te delen, net als burrito’s, taco’s en burgers. Roept het avontuur? Bestel dan het Surf ’n Turf hoofgerecht met ribeye en gamba.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amigos Hasselt (@amigoshasselt)

Adres: Kolonel Dusartplein 48, 3500 Hasselt

Maison Mathis

In Hasselt is er aan de Blauwe Boulevard onlangs een gloednieuwe stadskern met winkels en appartementen gebouwd, Quartier Bleu. Als logisch gevolg hiervan hebben enkele leuke eetzaakjes zich neer genesteld langs het water, de zogenaamde horecakade. Wat maakt Quartier Bleu zo speciaal? Je hebt er vanop de grote terrassen zicht op het kanaal en de bootjes, waardoor je je bijna op vakantie waant.

Eén van die superadresjes is Maison Mathis, een Europese brasserie met een ont-zett-end groot aanbod: steak tartaar van handgesneden Belgische Wagyu, eendenborst, kreeft, maar ook pizza, pasta, burgers en een zeer ruim aanbod aan veganistische en vegetarische gerechten. Om binnen te zitten moet je reserveren, maar op het gezellige terras kan je gewoon plaatsnemen (vergeet niet de coole toiletten binnen te gaan bezoeken).

Geen plaats bij Maison Mathis? Geen zorgen, een paar meter verderop kan je ook terecht bij Trentanove (Italiaans), BLEND by Rauw (gespecialiseerd in BBQ en vlees) of Thai Café (je raadt het wel, Thais).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maison Mathis (@maisonmathishasselt) op

Adres: Slachthuiskaai 7C, Hasselt

Zuppa Soepbar

Wie soep saai durft te noemen, is duidelijk nog nooit bij Zuppa geweest. Op het wekelijks veranderend menu staan verrassende smaken- en texturencombinaties (zoals popcorn en nacho's) waarvan je geen genoeg krijgt. Denk: chili con carne-soep met zure room, salsa en koriander, bietengazpacho met dille en zure room, zoete aardappel-paprikasoep met honinggeitenkaas, doperwt-kokossoep met limoen en munt,... De prijzen variëren van 6 tot 9 euro, afhankelijk van de ingrediënten. Voor die prijs krijg je een grote kom soep, heerlijk krokant brood met boter en een appel, waarmee je sowieso gegeten hebt. Toch nog niet voldaan? Probeer dan zeker ook de versgebakken brownies. Deze soepbar is sinds jaar en dag een niet te missen hotspot in Hasselt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zuppa (@zuppa_soepbar) op

Adres: Botermarkt 13, Hasselt

La Casetta

Voor een originele apéro, moet je bij La Casetta zijn. Op het menu: lokale, biologische producten die perfect gepaard gaan met het ruime aanbod aan natuurlijke Italiaanse wijnen, limonades en ciders.  En niet enkel de gerechtjes zijn aesthetically pleasing, maar ook het interieur. La Casetta is naast een toplocatie voor een aperitief ook een co-working space waar ruimte is voor exposities, privéfeesten en workshops. Je kan er ook bloemen, magazines en interieurobjecten kopen. Dit zaakje is niet zo groot dus je zou er zo voorbij lopen, maar vergis je niet. Deze new kid on the block is een absolute must.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door l a c a s e t t a (@__lacasetta) op

Adres: Persoonstraat 26, Hasselt

ROSCH

Wie op zoek is naar een gastronomisch hoogstaand uitje, moet bij Rosch zijn. Zaakvoerders Glenn en Nicole leerden elkaar kennen in het Hof van Cleve om uiteindelijk de droom van hun eigen zaak waar te maken. 's Middags geniet je (van dinsdag tot en met vrijdag) voor €30 van een lunchmenu volgens marktaanbod met voor- en hoofdgerecht, koffie of thee inbegrepen. 's Avonds eet je er à la carte, de opties zijn beperkt maar ontzettend smakelijk. Laat je kans niet schieten om hun signature fairybread (met popcorn, mango en amandel) uit te proberen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ROSCH (@roschrestaurant) op

Adres: Dorpsstraat 34, Hasselt

Marloo’s

Als we je één adresje sterk zouden willen aanraden, is dat de Marloo's breakfast, lunch en apéro bar. Er hangt een ongedwongen sfeer in het charmante zaakje pal in het centrum, waar je op het cozy terras van een drankje of hapje kan genieten (maar ook evengoed rustig in een zetel op de bovenverdieping). Op de doorlopend verkrijgbare kaart vind je voor élk wat wils: ontbijt (granola, french toast, turkish eggs), brunch (shrimp taco, pita middle east, bombay beignets), een american 'fluffy' pancakes-menu, een burger-menu én kids menu. Daarnaast zijn er heerlijke bites om je cocktail, mocktail of wijntje mee te vergezellen, zoals nacho's, tzatziki en labneh. Onze favoriet? De Toast Bijna Te Gezond met gepocheerd ei, avocado, geitenkaas, zaadjes en granaatappel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marloo's (@marloos_breakfast_lunchbar) op

Adres: Minderbroederstraat 5, Hasselt

Westpunt

De laatste jaren is Westpunt uitgegroeid tot een heuse Hasseltse hotspot. Het is de perfecte plaats om bij zonsondergang te genieten van een cocktail op het grote terras, eventueel vanuit een ligstoel, met prachtig uitzicht over het Albertkanaal. Grommende maag gekregen van de cocktails? Bij Westpunt kan je ook uit een ruim aanbod aan lekkers kiezen om te eten (klassiekers, pasta, salades en ook een kindermenu beschikbaar).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Westpunt (@westpunt) op

Adres: Hoogbrugkaai 91, Hasselt