Toast met geroosterde groenten en vegan tzatziki

Ingrediรซnten
- 4 rode paprikaโs
- 3 mini aubergines
- 10 teentjes knoflook, met schil
- 4 kleine naan broodjes of pitabroodjes
- ย 1 limoen, in partjes
- 3 verse dille takjes
- 200 ml Abbot Kinneyโs Coco Greek Style yoghurt
- 1 el extra vierge olijfolie
- 3 teentjes geroosterde knoflook
- 1โ3 komkommer, grof geraspt
- 2 el limoensap
- 12 verse muntbladeren
- peper & zout
- Verwarm de oven voor op 185 ยฐC graden, en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd de paprikaโs door de helft en verwijder alle zaden en membranen. Snijd de aubergines door de helft en leg ze samen met de paprikaโs โ buitenkant omhoog โ en de teentjes knoflook op het bakpapier. Wrijf in met wat olijfolie met een kwast. Schuif voor 30 minuten in de oven, maar check na 20 minuten of de paprika en knoflook al klaar zijn.
- Meng in de tussentijd alle tzatziki-ingredieฬnten samen. Roer en proef om te kijken of er nog extra peper en zout bij hoeft.
- Schuif zodra de groenten geroosterd zijn de pita- of naanbroodjes in de oven. Volg de instructies van de verpakking.
- Breng alle onderdelen samen: bedek het gebakken brood met alle ingredieฬnten en een grote lepel tzatziki.
ads
Lore Ginneberge
Lore schrijft online over mode en beauty, is altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads