Toast met geroosterde groenten en vegan tzatziki

Rate this post
Geüpdatet op 12 november 2019 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Voorgerecht Lunch/Diner Hapjes
  • 15 mn
  • 40 mn
  • 2 porties
  • Easy
Toast met geroosterde groenten en vegan tzatziki

Ben je die saaie boterhammen beu? Deze toastjes met gegrilde groenten en tzatziki zijn een verrassend voedzaam alternatief.

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 3 mini aubergines
  • 10 teentjes knoflook, met schil
  • 4 kleine naan broodjes of pitabroodjes
  •  1 limoen, in partjes
  • 3 verse dille takjes
  • 200 ml Abbot Kinney’s Coco Greek Style yoghurt
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 3 teentjes geroosterde knoflook
  • 1⁄3 komkommer, grof geraspt
  • 2 el limoensap
  • 12 verse muntbladeren
  • peper & zout

Bereiding

class="page" title="Page 5">

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C graden, en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder alle zaden en membranen. Snijd de aubergines door de helft en leg ze samen met de paprika’s – buitenkant omhoog – en de teentjes knoflook op het bakpapier. Wrijf in met wat olijfolie met een kwast. Schuif voor 30 minuten in de oven, maar check na 20 minuten of de paprika en knoflook al klaar zijn.
  3. Meng in de tussentijd alle tzatziki-ingrediënten samen. Roer en proef om te kijken of er nog extra peper en zout bij hoeft.
  4. Schuif zodra de groenten geroosterd zijn de pita- of naanbroodjes in de oven. Volg de instructies van de verpakking.
  5. Breng alle onderdelen samen: bedek het gebakken brood met alle ingrediënten en een grote lepel tzatziki.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor