Jingle bells: Maak zelf een Pinterest-waardige adventskalender

Geüpdatet op 22 april 2022 door Maxine Detaellenaere
Jingle bells: Maak zelf een Pinterest-waardige adventskalender

Niets leuker dan aftellen naar kerstmis dan met een adventskalender! Wil je het dit jaar extra persoonlijk maken, maak dan gewoon zelf een exemplaar, even leuk als er eentje krijgen!

Nu de dagen steeds sneller donker worden en de temperaturen pijlsnel richting nulpunt dalen, is het extra fijn om binnen gezellig aan het knutselen te slaan. Een leuk ideetje net voor de kerstperiode is zelf een adventskalender in elkaar te steken. We geven je vijf variaties om mee aan de slag te gaan:

Kalenders

1/ Met wasspeldjes

Maak schattige zakjes in de kerstkleuren rood, groen en wit en hang ze met leuke wasspeldjes aan een mooie lap stof of doek. Je kan op de zakjes ook de dagen van de maand borduren, voor een extra feestelijke touch.

2/ Papieren huisjes

Voor de architecten (in spe): knutsel huisjes uit papier of karton om je adventsgeschenkjes in te verstoppen. Voorzie de huisjes van uitgeknipte ramen en plaats er wat dennenappels of mini-kerstboompjes tussen voor een 'levensecht' resultaat.

3/ Kerstboom

Voor wie dit jaar geen groene wil of kan kerstboom zetten, is een adventskalender in de vorm van een spar misschien een goede oplossing. Maak een kerstboom uit dik karton en lijm per dag een doosje met dekseltje op de boom. Je kan de doosjes versieren met inpakpapier in kerststijl.

4/ Aan een tak

Haal de natuur in huis en hang een grote, sterke boomtak met een touw aan een haakje aan de muur. Knoop met touwtjes zakjes met verschillende vormen en maten aan de tak vast.

5/ Kerstsokjes

Kies voor extra veel kerstsfeer met een adventskalender gemaakt uit (vilten) kerstsokjes en borduur er de dagen van de maand op.

Geschenkjes

Vul de zakjes, huisjes of sokjes met kleinigheden zoals chocolaatjes, snoepjes, lieve briefjes, theezakjes of kleine juweeltjes.

Heb je twee linkerhanden, maar maak je toch met veel plezier iedere dag een mini-cadeautje open, dan kan je gelukkig ook in de winkel tal van leuke adventskalenders scoren. Ben je dol op schoonheidsproducten en make-up? ''De mooiste adventskalenders voor beautylovers'. Of ben je eerder een regelrechte foodie? ''Dit zijn de smakelijkste adventskalenders voor zoetebekken''.