10 adventskalenders voor foodies en zoetebekken

Geüpdatet op 14 november 2022 door Lore Ginneberge
10 adventskalenders voor foodies en zoetebekken Waterdrop

Tel af naar Kerstmis met één van deze adventskalenders vol lekkere verrassingen.

Neen, kalenders vol chocolaatjes zijn niet voorbehouden voor kinderen! Maar ook voor wie liever de gezonde toer op gaat of houdt van een lekker glaasje zijn er adventskalenders. Deze stijlvolle cadeautjes wil je eigenlijk liefst zelf houden. Benieuwd wat er achter de 24 raampjes zit?

Voor chocaholics: de klassieke kalender van Neuhaus

De lekkernijen van Neuhaus zijn een waar begrip in ons land en ver daarbuiten. Geen betere manier om je dag te beginnen (of avond af te sluiten) dan met een Belgisch pralientje, zeker wanneer ze verscholen zitten achter een prachtig winterdorp.

neuhaus aftelkalender adventskalender chooclade

Shop hier

Voor green girls: biologische thee van Pukka

Aftellen naar kerst met een warme kop thee, er zijn ergere manieren om december door te brengen. De Pukka-aftelkalender bevat 24 verschillende zakjes, zodat je naast de classics (after dinner!) ook nieuwe smaken kan ontdekken. De opbrengst van deze kalender gaat trouwens, net als alle Pukka-producten, deels naar Natuurpunt.

adventskalender pukka

Shop hier

Voor lolbroeken: de adventskalender van Dolfin en Le Chat

Het Belgische chocoladehuis Dolfin slaat de handen in elkaar met komiek Philippe Geluck, het brein achter Le Chat. Samen ontwikkelden ze een kalender bestaande uit 6 smaken, met onder meer pure chocolade en gezouten amandelen en melk-speculaas.

Dolfin Le Chat advent kalender aftellen kerst chocolade

Shop hier

Voor zoetekauwen: de bonbons van De Bijenkorf Patisserie

Wie af en toe in Amsterdam vertoeft kent De Bijenkorf en haar bekende patisserieafdeling. Deze aftelkalender brengt je elke dag een beetje meer in de kerstsfeer met 25 lekkere bonbons om 's ochtends meteen in je mond te stoppen of te bewaren als dessertje.

De Bijenkorf patisserie adventskalender food chocolade bonbons

Shop hier

Voor fijnproevers: de adventskalenders van Pierre Marcolini

De dagen voor Kerstmis aftellen was nog nooit zo leuk dankzij de Pierre Marcolini-adventskalender in het thema van dit jaar: 'Under Berries'. Jong en oud ontdekt elke dag een van de 24 iconische pralines en nieuwe seizoenscreaties: pralinés, hartjes, karamels en Petits Bonheurs!

Pierre Marcolini kerst adventskalenders chooclade

Shop hier

Voor wie gezond wil aftellen: de Waterdrop smaaktabletten

Met Microdrink smaaktabletten van Waterdrop tel je af op de meest gezonde manier: open het deurtje en drop het smaaktablet in een fles koud drinkwater. Zodra de Microdrink is opgelost kun je genieten van een fris en fruitig drankje in tal van limited edition smaken.

Waterdrop aftelkalender advent smaaktabletten

Shop hier

Voor groot en klein: Tony’s Chocolonely advendskalender

'Elke dag een vakkie, zo wordt aftellen 'n makkie': met een mini verrassing in alle smaken van de regenboog - witte chocolade met amandel tot zeezout-karamel en knettersuiker - hoop je stiekem dat het nog lang geen kerst is. Laat die chocolaatjes maar blijven komen...

Tony's Chocolonely Kerst chocolade advendskalender

Shop hier

Voor levensgenieters: de wijnbox van Our Daily Bottle

Of één glas rood per dag nu heel gezond of net heel schadelijk is, laten we in het midden. Wat we wel weten, is dat er geen betere manier is om uit te kijken naar kerst met een fles wijn - of twaalf. Achter elk deurtje schuilt een fles rood (Montepulciano d'Abruzzo!), wit (Pouilly-Fumé!) of bubbels. Tegen kerstdag ben je een volleerd wijnkenner.

our daily bottle wijnkalender advent

Shop hier

Voor de fitte foodie: de muesli kalender

Zegt chocolade je niets? Ook gezonde foodies kunnen vol verwachting uitkijken naar Kerst, maar met een dagelijkse portie muesli in plaats van snoep. Zo heb je meteen een voedzaam ontbijtje voor de hele maand!

Shop hier

Voor whiskeyliefhebbers: de Jack Daniels aftelkalender

Jack Daniels Advent Calendar Holiday is een origineel cadeau voor wie binnenkort jarig is en houdt van een glaasje. Binnenin vind je 20 flesjes van 5cl met 4 verschillende verrassingen. Deze zijn gevuld met de Originele Jack Daniels Old No. 7, maar ook met originelere edities van het Amerikaanse whiskeymerk. Een ontdekking!

Shop hier