Adventskalenders voor foodies en zoetebekken

Geüpdatet op 25 november 2021 door Lore Ginneberge
Adventskalenders voor foodies en zoetebekkenUnsplash

Tel af naar Kerstmis met één van deze adventskalenders vol lekkere verrassingen.

Neen, kalenders vol chocolaatjes zijn niet voorbehouden voor kinderen! Maar ook voor wie liever de gezonde toer op gaat of houdt van een lekker glaasje zijn er adventskalenders. Deze stijlvolle cadeautjes wil je eigenlijk liefst zelf houden. Benieuwd wat er achter de 24 raampjes zit?

Voor green girls: een kalender vol biologische thee van Pukka

Aftellen naar kerst met een warme kop thee, er zijn ergere manieren om december door te brengen. De Pukka-aftelkalender bevat 24 verschillende zakjes, zodat je naast de classics (after dinner!) ook nieuwe smaken kan ontdekken. De opbrengst van deze kalender gaat trouwens, net als alle Pukka-producten, deels naar Natuurpunt.

adventskalender pukka

Shop hier

Voor de chocaholic: de klassieke kalender met Belgische pralines

De lekkernijen van Neuhaus zijn een waar begrip in ons land en ver daarbuiten. Geen betere manier om je dag te beginnen (of avond af te sluiten) dan met een Belgisch pralientje, zeker wanneer ze verscholen zitten achter een prachtig winterdorp.

adventskalenders chocolade neuhaus

Shop hier

Voor de fit foodie: de muesli kalender

Zegt chocolade je niets? Ook gezonde foodies kunnen vol verwachting uitkijken naar Kerst, maar met een dagelijkse portie muesli in plaats van snoep. Zo heb je meteen een voedzaam ontbijtje voor de hele maand!

Shop hier

Voor lolbroeken: de kalender van Dolfin en Le Chat

Het Belgische chocoladehuis Dolfin slaat de handen in elkaar met komiek Philippe Geluck, het brein achter Le Chat. Samen ontwikkelden ze een kalender bestaande uit 6 smaken, met onder meer pure chocolade en gezouten amandelen en melk-speculaas.

Shop hier

Voor zoetekauwen: een confituurtje per dag

De überschattige glazen potjes van Bonne Maman brengen je elke dag een beetje meer in de kerstsfeer. Ontdek 25 lekkere pleziertjes om 's ochtends meteen op je brood te smeren, of - waarom niet? - om een opbeurende confituurtaart mee te maken.

Shop hier

Voor fijnproevers: de wijnbox van Our Daily Bottle

Of één glas rood per dag nu heel gezond of net heel schadelijk is, laten we in het midden. Wat we wel weten, is dat er geen betere manier is om uit te kijken naar kerst met een fles wijn - of twaalf. Achter elk deurtje schuilt een fles rood (Montepulciano d'Abruzzo!), wit (Pouilly-Fumé!) of bubbels. Tegen kerstdag ben je een volleerd wijnkenner.

our daily bottle wijnkalender advent

Shop hier