Vermijd deze 4 fouten voor de beste ijskoffie ooit

Geüpdatet op 24 juli 2023 door Lore Ginneberge
Vermijd deze 4 fouten voor de beste ijskoffie ooit Nespresso

Ja, zo’n iced latte van je favoriete koffiebar kan soms écht deugd doen, maar soms heb je geen tijd of budget… De experten van Nespresso delen hun tips voor de beste ijskoffie ooit, gewoon bij je thuis.

Een iced coffee die zo op TikTok kan en ook nog eens heerlijk smaakt? Vermijd deze vier fouten en je favoriete drankje ligt binnen handbereik.

1. Niet genoeg ijs

De eerste en belangrijkste les is simpel: te veel ijs bestaat niet! Dat is vooral het geval wanneer je jouw favoriete warme winterkoffie wil transformeren in een koele oppepper. Een hete koffie heeft net een extra grote hoeveelheid ijsblokjes nodig. Zo koelt je warme koffie af zonder te verdunnen in een waterig drankje. Hét geheim waardoor zo veel ijs in je glas niet smelt? Perfect bevroren ijsblokjes die traag smelten! Besparen op ijsblokjes is dus een absolute no-no.

2. Laat je koffie niet rusten

In een ideale ijskoffiewereld is snel handelen de boodschap. Laat je koffie dus niet rusten, want daarmee verdwijnen de heerlijkste aroma’s. In plaats daarvan giet je jouw verse koffie best meteen in een glas met ijsblokjes. Zo heb je een instant gekoeld drankje mét de lekkerste aroma’s.

homemade ijskoffie tips iced coffee
Nespresso

3. Je start met de koffie

Maak je jouw ijskoffies graag zo Instagrammable mogelijk? Dan hecht je waarschijnlijk veel belang aan de perfecte koffielaagjes. Hoe je die zachte overgangen creëert? Giet je koffie voorzichtig met een (bar)lepel over je melk met ijsblokjes - ja, melk eerst! Zo eindigt je koffie in een prachtige laag bovenop je melk. Als je bezig bent met net iets meer gedurfde recepten waarvoor je tonic of bruiswater nodig hebt, dan voeg je best was siroop toe en meng je deze vooraleer je de koffie erbij haalt. Daardoor verandert de watersamenstelling en vermengt die minder met je koffie. Et voilà, picture perfect.

4. Je gebruikt geen glas

Prachtige koffiecreaties zijn er om van te genieten en dat doe je niet in een tas. Maak daarom van je ijskoffiemoment een klein kunstwerkje. Neem je tijd om je favoriete kopje of glas uit te kiezen zoals de doorzichtige glazen uit de Nespresso View-collectie. Daarin zie je een prachtig mengspel van koffie en andere ingrediënten zoals plantaardige melk met een heerlijk siroopdetail op de bodem.

MEER KOFFIECONTENT: