5 adressen voor de lekkerste ijskoffie in Brussel

Geüpdatet op 27 juli 2023 door ELLE België
5 adressen voor de lekkerste ijskoffie in Brussel Unsplash

Je kent het dilemma ongetwijfeld: je hebt zin in verfrissing maar verlangt naar koffie. Geen nood! Lucie Van Damme, Brusselse foodie en oprichtster van Slurp Co, deelt haar vijf favoriete plekken in Brussel waar je van overheerlijke ijskoffies kan genieten.

Lucie Van Damme is een jonge onderneemster en expert in digitale marketing. Ze richtte haar eigen communicatiebedrijf Slurp Co op, het eerste bedrijf dat focust op marketing van food en drinks in Brussel. Bij volgende adresjes in Brussel moet je volgens deze gepassioneerde onderneemster zijn voor de lekkerste ijskoffies.

Lucie Van Damme
© Mireille Roobaert

Buddy Buddy

De 100% veganistische koffiebar Buddy Buddy, net boven de Apple Store in Toison d'Or, is gespecialiseerd in notenboter. Deze zelfgemaakte boters zijn een match made in heaven met koffie. Hun cold brew koffie is puur, maar niet te sterk van smaak. Ideaal voor wie intense koffies niet gewend is.

Good to know: Weet jij wat het verschil is tussen cold brew en ijskoffie? Koud gebrouwen koffie kan urenlang intrekken met een unieke smaak als resultaat. Lees ons artikel over dit populaire koffiedrankje en ontdek de verschillen.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@buddybuddy)

Adres: Lakenweversstraat 10, 1050 Elsene

Kami

In het pittoreske Sint-Gillis vind je een gezellige koffiebar die verschillende soorten basiskoffie aanbiedt. Alle smaken en sterktes vind je op de menukaart terug. Lucie's favoriet is de latte met amandelen, die ze altijd warm drinkt omdat hij super romig is. Het leukste aan Kami? Je kan elke koffie on the rocks vragen waardoor je ook bij warm weer van je favoriete koffie kan genieten.

Adres: Waterloosesteenweg 355, 1060 Sint-Gillis

Belga & Co

Volgens Lucie is de beste cold brew koffie in de hoofdstad te vinden bij Belga & Co. De bar heeft twee vestigingen in Brussel en eentje in Antwerpen. In de zomer bieden ze ook mocktails aan met verrassende smaken, altijd op basis van koffie gecombineerd met pompelmoes, tonic of matcha. Hun koude drankjes worden verkocht in flessen die eruit zien als bierflesjes. Geweldig ter plaatse en makkelijk mee te nemen.

Adres:

Baljuwstraat 7A,1000 Brussel
E.Solvaystraat 12, 1050 Elsene
Lange Klarenstraat 14, 2000 Antwerpen

Café Capitale

Ook Café Capitale, gelegen in het hartje van Brussel, laat de cold brew trend niet aan hun voorbij gaan. Zoetebekjes opgelet, ze serveren kleine gebakjes bij de heerlijke koffie. Ben jij een echte koffiekenner? Probeer dan hun Black Potion, een creatie van de zaak met een intense smaak. Café Capitale is de perfecte plek voor een snelle afspraak met vrienden of om een middagje op verplaatsing te werken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @cafe_capitale

Adres: Zuidstraat 45, 1000 Brussel

Cup 28

Cup 28 pimpt je koffie met siropen en plantaardige melk. Hou je socials in de aanslag, want deze plek heeft een prachtig terras en staat bekend om zijn hyperesthetische koffies en zijn latte art.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cup 28° (@cup28.bx)

Adres: Baljuwstraat 34, 1000 Brussel

Pompelmoeskoffie bij jou thuis

pompelmoesmocktail Belga & Co
© Lucie Van Damme

Veel ijsblokjes, 5 ml cold brew koffie, 5 ml vers pompelmoessap en een klein beetje rietsuikerstroop. Meer heb je niet nodig voor een cold brew pompelmoesmocktail met koffie as seen in Belga & Co. Vul de rest van het glas met bruisend water en garneer je drankje met een schijfje gedroogde pompelmoes. Schol!

(Stagiaire Dewy De Leeneer)