Tournée Minérale: allemaal aan de mocktails

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Tournée Minérale: allemaal aan de mocktails Fever Tree

Het is eind januari: de feestdagen zijn écht achter de rug en het nieuwe jaar is bezig. Als één van je voornemens is om dit jaar gezonder te gaan leven, grijp dan nu je kans. Februari is namelijk de maand van Tournée Minérale: één maand zonder alcohol. Gelukkig betekent dit niet dat je aan het mineraalwater moet, want er bestaan genoeg lekkere mocktails.

Wat is Tournée Minérale?

Tournée Minérale is een initiatief van de Druglijn en is dit jaar toe aan haar zesde editie. Elk jaar doen duizenden enthousiaste Belgen mee aan een februari zonder alcohol, ieder om zijn eigen reden. Een onderzoek van de UGent toonde aan dat 9 op de 10 ondervraagden minstens één voordeel ervoer door een maand niet te drinken. Van praktische pluspunten zoals het besparen van een pak geld, tot gezondheidseffecten als een betere slaap, meer energie, en een stralendere huid.

Mocktails: een nieuwe wereld die opengaat

Waar je vroeger een glas sinaasappelsap of cola in de hand geduwd kreeg als je niet dronk, zijn er nu zoveel meer originele opties beschikbaar. Naast klassiekers als de Shirley Temple bestaan er intussen heel wat moderne, verfijnde mocktails. Het is een beetje als plantaardig eten. Vroeger moest je het als vegetariër in een gemiddeld restaurant doen met een slaatje, nu bieden steeds meer keukens verschillende, volwaardige plantaardige gerechten aan. Die mentaliteitswijziging zie je ook bij mocktails: door de groeiende interesse wordt er meer creativiteit in gegoten, wat op zijn beurt de interesse alleen maar aanwakkert. Doordat er wordt geëxperimenteerd met complexe smaken en aroma’s van bijvoorbeeld kruiden, winnen alcoholvrije cocktails aan populariteit bij het ruime publiek.

Fever-Tree: het geheim van een goede mocktail

Als de wereld van sterke drank bestaat uit een rijkdom aan smaken en ingrediënten, waarom zou dit dan niet mogelijk zijn voor mixers? Dat is wat ze bij Fever-Tree dachten. Ze grepen de kans om kwaliteitsvolle, diverse mixers vol smaak in het leven te roepen. De oprichters, twee vrienden, reisden van de archieven van de Britse bibliotheek naar de Democratische Republiek Congo op zoek naar de allerbeste ingrediënten. Zo verzamelden ze drie verschillende soorten gember die samen een opmerkelijk frisse smaak creëerden voor een selectie van Ginger Ales en Ginger Beers. Daarnaast maakt Fever-Tree baanbrekende tonics en limonades met hoogwaardige natuurlijke aroma’s, maar ook een heerlijk eenvoudig sodawater. Dit is dan ook het geheim van een goede mocktail: als driekwart van je drankje bestaat uit een mixer, mix dan met het allerbeste.

Fever-Tree
©Fever-Tree

Mocktail recept: spicy honey mule

Zo maak je thuis zelf een lekkere mocktail:

  • Snijd een halve limoen in partjes en plet in een glas.
  • Voeg 30 ml honingsiroop toe en roer goed.
  • Voeg eventueel 7 à 8 geplette muntblaadjes toe.
  • Roer en voeg crushed ijs toe.
  • Werk af met het heerlijke Fever-Tree Ginger Beer.

De mocktailrevolutie: waar gaan we naartoe?

Sinds de oprichting in 2004 maakte Fever-Tree de weg vrij voor talrijke andere topmerken van mixers. Drinks International, een gerespecteerd wereldwijd drankentijdschrift, stelt echter dat Fever-Tree met een grote voorsprong op nummer één staat. Het merk won voor de achtste keer op rij Best Selling & Top Trending Tonic Water. Het succes van Fever-Tree opent deuren voor nieuwe alcoholvrije initiatieven op de markt en bewijst dat je geen alcohol nodig hebt voor een lekker drankje.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Fever-Tree

fever-tree.com

Lees ook:

Wedstrijd: Maak kans op een digitale radio!

Dit zijn de 4 grootste interieurtrends van 2022

Citytrip naar Sevilla: 7 hotspots en de coolste weetjes