Citytrip naar Sevilla: 7 hotspots en de coolste weetjes

Gepubliceerd op 17 januari 2022 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Citytrip naar Sevilla: 7 hotspots en de coolste weetjes

Zon, tapas, muziek... Genieten, het hele jaar door. We hebben het natuurlijk over Sevilla: de ideale bestemming voor het najaar, wanneer de winterkou bij ons al voor de deur staat. Het team van ELLE ging er op ontdekking en deelt graag de mooiste en meest trendy plekjes van deze kleurrijke stad. Daarna verklappen we je ook enkele onverwachte weetjes over "de Parel van Andalusië".

1. Metropol Parasol

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Original Travel (@originaltravel)

Dit trendy, moderne en toch ook bizarre bouwwerk wordt in de volksmond "Las Setas" (de paddestoel) genoemd. Het is de grootste houten structuur ter wereld. Als een buitenaards voorwerp prijkt Metropol Parasol in het midden van de Plaza de la Encarnación. Het staat in schril contrast met Sevilla’s eeuwenoude architectuur. Het bouwsel is 28,5 meter hoog en biedt een mooi uitzicht over een groot deel van de stad. Wij raden aan om er in de late namiddag heen te gaan, om van bovenaf de prachtige zonsondergang te bewonderen.

Waar? Plaza de la Encarnación, 41003 Sevilla.

2. Plaza de España

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par (@dailytraveldestination)

Bij een bezoek aan de hoofdstad van Andalusië mag de beroemde Plaza de España niet ontbreken. Terwijl je er rondkuiert, dwalen je ogen over de spectaculaire architectuur van de hand van Anibal Gonzalez. Op de achtergrond spelen straatmuzikanten flamencomuziek en als je geluk hebt, kun je zelfs meegenieten van een spontane flamencodans. Een onvergetelijk tafereel dat je meteen meevoert met de magie van Sevilla. Olè!

Wij zijn weg van het prachtige paleis in het midden, het kleurrijke aardewerk dat alles nog meer opfleurt en het kanaal waarop je een boottochtje kunt maken. Dit plein kreeg niet voor niets de bijnaam "het Venetië van Sevilla". Subliem!

Waar? Av. Isabel la Católica, 41004 Sevilla.

3. AIRE Ancient Baths

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par STUDIO AU GANT® (@studio.au.gant)

Deze plek zit verscholen in een van de nauwe straatjes in het historisch centrum van Sevilla. Je moet je ogen dus goed openhouden om het te vinden. Aire Ancient Baths heeft vestigingen in diverse grote wereldsteden. Het complex staat volledig het teken van ontspanning voor lichaam en geest. Je wordt ondergedompeld in tijdloze rituelen die geïnspireerd zijn op de badtradities van de oude Romeinse, Griekse en Ottomaanse beschavingen. Gewelfde plafonds, bakstenen muren, betoverende zwembaden... Je komt er als een ander mens weer buiten, zoveel is zeker! Heb je een behandeling of een massage gereserveerd? Ga dan zeker ook eens naar het dak van het kuuroord. Daar vind je een klein intiem zwembad met een adembenemend uitzicht op de daken van de stad.

Waar? C. Aire 15, 41004 Sevilla.

4. La Mala Brunch

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par • (@lapetitefrenchie)

Zin in iets anders dan de traditionele tapas? Dan raden we je deze stijlvolle stek aan voor een lekkere brunch. Toasts met avocado, bagels, pannenkoeken, wafels, bowls, groene sapjes... De kaart is supergevarieerd, vers en gezond. Hier wil je gewoon blijven terugkomen om zoveel mogelijk biogerechten te proberen. Ideaal voor een voedzaam ontbijt voor een lange dag vol bezienswaardigheden, of om in de namiddag even op adem te komen bij iets lekkers. Gezellig en geanimeerd!

Waar? Calle Rivero 7, 41004 Sevilla.

5. Atelier The ExVotos

Wil je eens iets anders zien dan de historische monumenten van de stad? Heb je zin om Sevilla op een meer artistieke manier ontdekken? Kunstliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in het atelier van The ExVotos. In dit rariteitenkabinet vol borden en andere decoratieve voorwerpen maken Daniel en Luciano unieke stukken van aardewerk en klei. Wij verloren ons hart aan hun mooie potten en vazen in de vorm van hoofden. Kunst die volmaakt is in zijn onvolmaaktheid en die traditie met moderniteit combineert.

Waar? C. Castellar 33, 41003 Sevilla.

6. Radisson Collection Sevilla

De Radisson Collection van de groep Radisson Hotels is een nieuw hotel rijker. Het bevindt zich op de Plaza de la Magdalena in het centrum van Sevilla, vlak bij de winkelstraat Tetuan. Het vijfsterrenhotel is ideaal voor wie enkele dagen in Sevilla verblijft. Het is pas geopend en ligt dicht bij alle centrale activiteiten ligt. Je hoeft dus niet op zoek naar vervoer om je in de stad te verplaatsen, je kunt alles gewoon te voet bezoeken. De kamers zijn heerlijk ruim en smaakvol ingericht (net zoals de rest van het hotel). Wij smolten alvast voor de ultramoderne badkamer met marmeren motief en gouden rozendetails. Op warme dagen ontspan je op het dakterras aan de bar of in het zwembad. Feels like home, maar veel beter!

Waar? Pl. de la Magdalena 1, 41001 Sevilla.

7. Eneko Basque Sevilla

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par @eneko.basque

Logeer je in het Radisson Collection Hotel? Dan ben je al meteen op de goede plek om je ogen (en smaakpapillen) de kost te geven. Eneko Basque is immers het restaurant van het hotel. De sfeer is intiem en relaxed, de gerechten temperamentvol en geraffineerd. De keuken wordt geleid door de vijfsterrenchef Eneko Atxa, een referentie in de wereld van de Spaanse gastronomie. Op de indrukwekkende, verfijnde kaart staan traditionele recepten met subtiele avant-gardetoetsen en Baskische aroma’s. De houtskoolgrill is hierbij onmisbaar. Fun fact: het restaurant Eneko Basque is ook op de Grote Markt in Brussel neergestreken, waar het luxueuze Radisson Collection Brussels hotel staat. Allen daarheen!

Dit wist je waarschijnlijk nog niet over Sevilla

Tijdens ons verblijf ontmoetten we Olivier Rust, manager van het Radisson Collection Sevilla hotel. Hij verklapte ons enkele leuke weetjes over de stad:

  • Veel bekende films en series zijn gedraaid in Sevilla, meer bepaald op de Plaza de España. Denk maar aan Lawrence of Arabia, Star Wars, Game of Thrones en The Crown.
  • De kathedraal van Sevilla is een van de grootste ter wereld en de grootste van Spanje. In de kathedraal bevindt zich het graf van de beroemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus.
  • Het oudste nog actieve koninklijke paleis van Europa staat in Sevilla. Het Real Alcazar is een van de meest karakteristieke bouwwerken van de stad.
  • Sevilla telt meer sinaasappelbomen dan enige andere stad ter wereld.
  • In Sevilla worden meer dan honderd opera's opgevoerd: Don Giovanni, de Barbier van Sevilla, het Huwelijk van Figaro, Fidelio en natuurlijk ook Carmen.

LEES OOK

5 bijzondere en gastronomische verblijven in Spanje

5 gastronomische en lokale verblijven in Italië

Zonnig Valencia: de ideale citytrip vol gastronomie, shopping en cultuur