5 bijzondere en gastronomische verblijven in Spanje

Geüpdatet op 12 maart 2020 door ELLE Partner
5 bijzondere en gastronomische verblijven in Spanje


Wie aan mediterrane vakantie denkt, denkt ongetwijfeld aan Spanje. Het land van de tapas, sangria en zon is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van de Belg. Niet enkel op vlak van natuur en accomodotie, Spanje wordt ook geprezen om zijn bijzondere cuisine. Eliza was here laat je kennismaken met 5 gastronomische verblijven die warm aanbevolen worden door Spaanse locals. Van het hippe Ibiza tot het rustieke Andalusië.

Eliza was here zoekt sinds 2001 naar ongerepte, charmante vakantieadresjes waar je als toerist kan opgaan in de lokale beleving van je reis. Proeven van streekgerechten, kennismaken met de plaatselijke bewoners en hun gewoonten. Denk aan ongerepte stranden, authentieke vakantieverblijven en unieke ervaringen op plekken die het massatoerisme nog niet heeft bereikt. Eliza was here weet als geen ander atypische, lokale vakantieverblijven te ontdekken en neemt je mee op ontdekkingstocht doorheen gastronomisch Spanje door de ogen van de local.

Feestoord voor je mond

Ibiza is meer dan een regelrechte party bestemming. Dit magische eiland met zijn talrijke baaitjes en intieme stranden, is ook gekend voor zijn lokale gastronomie en luxe verblijven. Een parel bij uitstek is Las Mimosas, een charmant boetiekhotel waar je Ibiza van een heel andere kant leert kennen. Een adresje omringd door palmbomen en helderblauw water, dat je zeker wilt verkennen als je op zoek bent simpele luxe met een bohémien kantje. Dit moderne hotel komt tesamen met een Italiaans restaurant dat Mimos heet. Ibiza-kenners weten dat je je hier kunt laten verwennen door een verrukkelijk diner vergezeld van een cocktail van het huis.

Desolaat genieten

Een plek om tot rust te komen is één van Gran Canaria’s grootste verdiensten. Dit Spaanse eiland ver van het vasteland, is de ideale uitvalsbasis als je wilt genieten van een ontspannende vakantie. Denk aan impressionante berglandschappen, kronkelende wegen en betoverende verblijven middenin de natuur, zoals het magnifieke ‘Finca Las Longueras’ in de tropische Ageate vallei. Haar rode gevels vormen het perfecte fotografische contrast met de fruit- en palmbomen. Gran Canaria staat ook synoniem voor sublieme visgerechten die recht uit de zee komen, en stoofschotels geserveerd met een authentiek wijntje. Food for the body and the mind!

Het sprookje van de markies

Beeld je in: ellenlange olijfgaarden die slingeren langs kronkelende wegen in de robuuste natuur van Andalusië. In de verte een authentiek wit paleis dat ligt te schitteren in het indrukwekkende landschap. Hotel Cortijo Bravo is echter geen illusie, maar een majestueus verblijf dat eigendom is van een markies. Hier ontdek je wat comfort betekent en geniet je van premium gastronomie. Uitgebreid ontbijten bij zonsopgang, proeven van streekgerechten bereid met verse olijfolie, genieten van Iberische ham en lokale wijnen… Dit verblijf is magistraal op alle vlakken.

Villa in volle natuur

Het vrolijke terracottakleurige landhuis compleet met  authentieke bakstenen tussen  de palmbomen stemt elke reiziger meteen gelukkig. Het adresjes in kwestie is ‘Finca el Tossal’ dat op een boogscheut van de populaire havenstad Alicante in Bolulla ligt. Dit tropisch oord dat in een goedbewaarde vallei ligt, weg van de drukke toeristische buurt, is het pronkstuk van Thorsten en Sonia. Het gastvrije koppel weet je te verrassen met heerlijke gerechten uit het restaurant in hun verblijf, dat op vraag van hun gasten is ontstaan. Dan weet je dat het op culinair vlak écht goed zit!

Net als in de film

Op zoek naar een atypisch maar weelderig verblijf om de vakantie in stijl te vieren? Dan ga je je het bestaan van Villa Retiro in Catalonië niet beklagen! Het verblijf lijkt recht uit een filmset te komen: een groene vallei met in het midden een authentieke kasteel compleet met torentjes, witte zuilen, hoge ramen en een royaal gebruik van marmer. In de tuin van het verblijf – dat ook de ‘Millionaire home’ genoemd wordt, bevindt zich een exclusieve reeks exotische bomen en planten. Het is vanzelfsprekend dat deze verse vruchten op je bord belanden. Villa Retiro wordt gerund door topchef Fran Lopez, wiens werk bekroond werd met één Michelin ster. Eten doe je hier dus als een ster, met een ster!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Eliza was here gecreëerd.
www.elizawashere.be