Zonnig Valencia: de ideale citytrip vol gastronomie, shopping en cultuur

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 door ELLE Partner
Zonnig Valencia: de ideale citytrip vol gastronomie, shopping en cultuurELLE x Valencia

Het perfecte medicijn tegen de herfstblues? Verruil de grauwe Belgische hemel voor een blauwe lucht en stralend zonnetje en boek snel een ontspannende citytrip naar Valencia.

Gastronomische keuken

Paella, sangria, churros… Valencia is wereldberoemd om haar overheerlijke keuken. Je struikelt er dan ook over de restaurantjes waar je gezellig en smakelijk kan tafelen. Wegens het coronavirus hebben tal van restaurants zichzelf heruitgevonden en nieuwe terrassen geplaatst of ze leveren maaltijden aan huis en aan toeristische verblijfplaatsen zoals hotels. Zo kan je ieder moment van de dag genieten van een gerecht om je vingers bij af te likken. Wil je eten als een echte local, begin dan je dag “esmorzaret”, de Valenciaanse versie van de brunch. Is het lunchtijd, trek dan naar Saler voor een authentieke paella in een onovertroffen sfeer. En wedden dat je wanneer je wakker wordt na je siësta zin hebt in een vieruurtje? Niets lekkerder dan een farton, een zoet gebakje en locale specialiteit, dat je in je horchata dopt. Sluit je culinaire marathon af in stijl met een diner van lichte tapas met vis en zeevruchten of probeer een smakelijke suquet de peix, een traditionele visschotel. ¡Buen provecho!

Een waaier aan cultuur

Valencia telt niet alleen wondermooie parken en natuurgebieden, maar ook op cultureel vlak staat de derde grootste stad van Spanje haar mannetje met een ijzersterke culturele agenda. Openluchtconcerten, exposities, opera en festivals… liefhebbers van kunst en muziek komen er gegarandeerd aan hun trekken. Ben je dol op mode en design? Breng dan zeker een bezoekje aan de ‘50 years: Valencia, silk and fire’ expo in het MuVIM, dat de rijke carrière van de Valenciaanse ontwerper Francis Montesinos in de kijker zet. Je kan er zijn meest indrukwekkende catwalk-outfits van dichtbij bewonderen. Of beleef een onvergetelijke ervaring tijdens het Festival 10 Sentidos: Dreamers dat dit jaar uitzonderlijk plaatsvindt tot in december. Dit sfeervolle stadsfestival focust op jongeren en exploreert hun zorgen en toekomstdromen via tal van creatieve kunstvormen zoals cinema, muziek, kunst, dans en theater op locaties doorheen de hele stad.

Spaans shoppingparadijs

Een uitgebreid namiddagje shoppen mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je citytrip in Valencia. Je vindt er tal van winkels en boetieks met de belangrijkste internationale merken maar ook een uitgebreid aanbod van jonge ontwerpers, handgemaakte kleding en de allerbeste vintagemode. Het historische centrum van Valencia is hét winkelgebied bij uitstek. Cultuur, avant-garde, traditie en mode gaan hand in hand in Calle Colón, Poeta Querol, Don Juan de Austria, Jorge Juan, Cirilo Amorós, La Paz en de omliggende straten. Als je meer van alternatief houdt, struin dan even rond in de wijken El Carmen en Ruzafa en ontdek op je gemak de kleine winkeltjes en ateliers vol originele spulletjes. In El Carmen raden we je de Mercado de Tapinería aan, een creatieve plek met winkels en gastronomie en tijdelijke marktkraampjes. Maar als je handgemaakte souvenirs of typisch Valenciaanse producten wilt meenemen als herinnering aan je trip, bezoek je best de klassieke stalletjes met keramiek en kloskant op de Plaza Redonda. Wist je trouwens dat in Valencia de winkels van maandag tot vrijdag open zijn van 10 uur tot 21 uur ’s avonds? Meer dan tijd genoeg dus om naar hartelust te shoppen!

Veilig op vakantie

In deze tijden van COVID-19 let je best op wanneer je een vakantiebestemming kiest. Valencia kent lage coronacijfers in de Valenciaanse gemeenschap en er zijn ook heel wat veiligheidsmaatregelen getroffen om je reis zo veilig mogelijk te houden. Zo kan je zonder zorgen kan genieten van een welverdiende vakantie. 

Dit artikel kwam tot stand in nauw samenwerking met Valencia.
www.visitvalencia.com

Lees ook:
Hotspots: Jolie Joli, de hipste cocktailbar van Sint-Gillis
Hotspot: Instagrammuseum The Upside Down in Amsterdam
Een ontspannend weekendje weg in Knokke-Heist