Een ontspannend weekendje weg in Knokke-Heist

Geüpdatet op 1 oktober 2020 door ELLE Partner
Een ontspannend weekendje weg in Knokke-Heist

Kies deze zomer voor een staycation en geniet tijdens een weekendje weg van al het moois dat onze Vlaamse kust te bieden heeft. En waar kan dat beter dan in Knokke-Heist, de meest stijlvolle badstad van ons land? We verklappen je onze favoriete adresjes om te shoppen, eten en overnachten.

De allerbeste shopadresjes

Knokke is uiteraard de place to be om eens stevig te gaan shoppen. Bij de coole concept store Must Have vind je alles wat je hartje begeert. Je kan er niet alleen terecht voor on trend fashion maar ook voor stylish accessoires zoals de zonnebrillen van Linda Farrow, chique koffietafelboeken van Assouline,  exclusieve parfums van Juliet has a gun of Comme des Garçons en swimwear van het New Yorkse label Kiini.

Het adresje voor de allermooiste kinderkledij en accessoires is ongetwijfeld de babyboetiek Love by Jackie. Hier vind je sprookjesachtig mooie prinsessenjurkjes en handgemaakte accessoires voor de allerkleinsten om bij weg te dromen. Volwassen fashionistas kunnen dan weer hun hart ophalen bij Marie Claire Zoute, een gevestigde waarde in Knokke waar je kledij, tassen en schoenen van de meest exclusieve merken kan shoppen. Je vindt er een ruime selectie van onder meer Gucci, Givenchy, Michael Kors, Ermanno Scervino, Emilio Pucci, … en stapt er gegarandeerd de deur uit met een sublieme jurk, stunning sandalen of je nieuwe favoriete it-bag.

Ook voor de design liefhebbers is er in Knokke-Heist aan interessante interieurwinkels geen gebrek. Dompel je onder in de bohemian chic stijl van Couleur Locale waar je unieke en ethisch verantwoorde woonaccessoires vindt uit de vier windstreken. Ook bij My Happy Living Things kan je terecht voor decoratie, meubels en plasticvrije ecoproducten die tijdloos mooi zijn. Bij Madame Panier vind je dan weer - zoals de naam al doet vermoeden - een overvloed aan manden in alle vormen, maten en stijlen, maar ook interieuraccessoires in natuurlijke vezels en rotan, bamboemeubelen, exotische tapijten en lampen in verfijnd vlechtwerk.

De smakelijkste hotspots

Marie Siska
Marie Siska

Start je weekend met een heerlijke brunch bij het gloednieuwe Boulangerie Henri, een sfeervolle bakkerij met een knipoog naar de typische Franse boulangeries. Geen tijd voor een uitgebreide brunch? Je kan er ook terecht voor ambachtelijk gebakken brood, luxueuze koffiekoeken en fijne patisserie. Om van te watertanden…

Voor een smakelijke lunch ben je aan het juiste adres bij het pas geopende Bistro Boudoir. Je kan er smullen van lekkere salades en klassiekers uit de Franse keuken in een elegant retro-interieur met een vleugje Parijs.

Een weekendje Knokke is natuurlijk niet af zonder een vieruurtje bij het legendarische Marie Siska, waar we telkens met veel plezier onze tanden zetten in de iconische Siska-wafels, die er al sinds 1882 worden gebakken. Het restaurant heeft ook een grote speeltuin waar de kleintjes naar hartelust kunnen ravotten.

Overnachten doen we bij Bea B&B, een oogverblindend mooie bed & breakfast gelegen in het hart van Knokke-le-Zoute. Het prachtige interieur en tuin met zwembad zijn een lust voor het oog en de gastvrijheid van eigenares en design lover Bea Mombaers doen je je onmiddellijk thuis voelen.

Lees ook: 

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Knokke-Heist.
www.myknokke-heist.be