Hotspot: Instagrammuseum The Upside Down in Amsterdam

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 door Marie Pauwels en ELLE België
Hotspot: Instagrammuseum The Upside Down in AmsterdamInstagram: @theupsidedownamsterdam

Insta-addicts opgelet. In Amsterdam-Zuid kan je sinds kort naar The Upside Down, een interactief museum met 25 verschillende kamers die zijn ingericht om dé perfecte Instagramfoto of TikTokvideo te maken. Het museum is een initiatief van influencer en onderneemster Anna Nooshin en opende in juli zijn deuren.

We zien het steeds vaker: musea die speciaal zijn ingericht voor content creation. Maar niet alleen zijn de verschillende ruimtes van The Upside Down stuk voor stuk Insta worthy, het is ook het grootste interactieve museum van heel Europa. Een bezoek aan deze hotspot lijkt op een mix van een uitje naar een club of pretpark in een trippy en fotogenieke setting. Van een gigantische ballenbadkamer, een kaleidoscope runway, een Piet Mondriaan room, een glamorous kleedkamer met stuks die je mag passen (het is tenslotte een interactief museum!) tot een kamer waarin je wérkelijk ondersteboven lijkt te staan,...  De creativiteit die men gebruikt heeft voor dit museum kent geen grenzen. De ruimtes kregen namen als The Infinity Under Sea, The Club (waar er muziek te horen is van Nederlandse artiesten) en The Dutch Design Room. Ook Magnum richtte er een kamer in om hun nieuwe Ruby ijsjes te eren (Magnum is trouwens de eerste in Europa die ijs introduceerde met deze nieuwe, roze chocoladesoort die compleet anders smaakt dan gewone chocolade). Wij dagen je uit om door deze kamers te lopen zonder een foto te maken...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Upside Down Amsterdam (@upsidedownamsterdam) op

Maar naast entertainment en een uitlaatklep wil Nooshin met het museum ook educatie aanbieden: er worden regelmatig lezingen en masterclasses gegeven door content creators en influencers. Daarnaast wil ze een diepere boodschap meegeven en zich met The Upside Down ook sociaal engageren, daarom vestigen ze aandacht op stichting Het Vergeten Kind voor kwetsbare kinderen (die het museum ook gratis mogen bezoeken).

In The Upside Down is er ook een gift shop en lunch café (in een stijl die doet denken aan Sketch in Londen) met vele veggie en healthy opties: Poké Bowls, een (roze of groene) Beyond Burger, of zelfs een TikTok sandwich, allerlei gerechten die wederom een fotootje waard zijn. Van de ruimtes tot het eten: in The Upside Down is werkelijk álles Instragrammable. 

The Upside Down Amsterdam, Europaboulevard 5, 1079 Amsterdam. Meer info op de website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Upside Down Amsterdam (@upsidedownamsterdam) op

Lijkt Amsterdam even te ver weg voor je? Sinds begin augustus is het soortgelijke Smile Safari in Brussel heropend. Ook hier kan je op expeditie langs optische illusies en kamers die schreeuwen om een foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Smile Safari (@thesmilesafari) op

Smile Safari Brussel, Anspach Shopping. Meer info op de website