Shopping: de populairste jurken die Instagram domineren

Geüpdatet op 9 oktober 2023 door Daphne Dorgelo
Shopping: de populairste jurken die Instagram domineren Imaxtree

Wij houden van jurken! Niet alleen omdat het geweldig staat, maar ook omdat het een op-en-top vrouwelijk geeft. Met onze favoriete A-listers als voorbeeld, zochten we de leukste van het internet voor je op.

Met de winter van 2023/24 in volle gang, is het tijd om je garderobe te updaten met de nieuwste en meest trendy winterjurken. We keken daarvoor naar de bekende modeneuzen, en leerden dat elegant dé keuze voor nu is.

1. Blazerjurken

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw)

Een van de grootste trends deze winter zijn blazerjurken. Handig, want ze staan geweldig bij zowel voor formele als informele gelegenheden worden gedragen. Je kunt ze aankleden met hoge hakken en sieraden voor een chique look, of combineren met laarzen en een sjaal voor een meer casual uitstraling. Of helemaal trendy zoals we op Instagram zagen: met hoge kousen!

Blazerjurk met sierknopen, Sandro, €295

Shop hier

2. Back to black

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Zwart is misschien niet de spannendste keuze in de winter, maar het is wel een populaire keuze. Zwarte jurken zijn chic, tijdloos en perfect voor álle gelegenheden. Hoort er toch een beetje kleur bij volgens jou? Dan kun je natuurlijk accessoires toevoegen, die je zelfs nog kunt aanpassen op je overdag- en avondlook.

Crêpe jersey maxi dress, GANNI, €275

Shop hier

3. Bardotjurk

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata)

Voor degenen die houden van een subtiele en verfijnde uitstraling, zijn de bardotjurk een ideale keuze. De jurken bestaan uit eenvoudige silhouetten met minimale details. Geen logo-mania, maar een focus op de kwaliteit en vakmanschap, waardoor deze jurken een tijdloze en luxe uitstraling hebben.

JUJU Dress, Baum und Pferdgarten, €219

Shop hier

4. Cut out jurken

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alix Ashley Earle (@alix_earle)

Cut out jurken zijn ideaal voor de fashionista's die het aandurven om hun natuurlijke vormen te laten zien! Vooral à la grootste it-girl Alix Earle, in een zwarte variant. De stijl is veelzijdig en varieert van nauwsluitende bodycon-jurken tot losvallende maxi-jurken met een getailleerde taille. Neem één ding van ons aan: draag je deze jurk tijdens een avond uit, je zal in het middelpunt van de belangstelling staan.

Midi jurk met cut-out detail, Laagam, €99

Shop hier

5. Krijtstreep jurk

Talking about elegant dresses... Ja, krijtstrepen worden vaak geassocieerd met formele en professionele kleding, waardoor ze geschikt zijn voor kantooromgevingen en zakelijke bijeenkomsten. Ze stralen autoriteit en zelfvertrouwen uit. Maar het is ook mega trendy in elke andere omgeving, als we Instagram mogen geloven. Net dankzij die elegante uitstraling. Afhankelijk van de dikte en voering van de jurk, kun je ze dragen met panty's, laarzen en een jas om warm te blijven.

Grijze pinstripe flanellen jurk, LIU JO, €348,75

Shop hier

6. Lingeriejurken

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frida Aasen Chiabra (@frida_aasen)

Een andere opvallende trend die de winter van 2023 domineert, zijn jurken geïnspireerd door lingerie. Geïnspireerd door de slaapkamer hebben ze een elegante en sensuele uitstraling. Deze zachte, glanzende jurken worden vaak gemaakt van zijde of satijn en hebben delicate bandjes en een losse pasvorm. Hoewel ze oorspronkelijk bedoeld waren als nachtkleding, hebben ontwerpers ze omgevormd tot prachtige winterjurken. Het staat vanzelfsprekend heel sexy, maar kan ook van een stoerdere clash worden voorzien met een lederen jack. Wij zien al perfect voor ons hoe we winterse tuinfeesten of een avond dansen doorbrengen met zo'n topper van een jurk aan.

Aries silk maxi dress, SIR, €485

Shop hier