Sportief of niet, tenniscore is dé trend van de zomer

Geüpdatet op 29 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Sportief of niet, tenniscore is dé trend van de zomer ©Pexels

Tenniscore bereikt deze zomer zijn hoogtepunt. Wij tonen hoe je deze sportieve trend zelf kan dragen.

Sinds vorige zomer zien we steeds meer looks geïnspireerd op de outfits van tennissers. Van modellen op catwalks tot influencers op Instagram, allemaal dragen ze plooirokken en witte sneakers. Wij leggen uit wat tenniscore nu exact inhoudt en hoe je de trend zelf kan dragen.

Wat is tenniscore?

Bij tenniscore ga je voor een tennisachtige look: veel wit of lichte kleuren, witte sneakers, hoge sokken en een korte plooirok. Vooral dat laatste stuk is een must-have voor wie de stijl wil creëren. De trend is niet nieuw, maar wordt wel steeds populairder. Zeker op sociale media, waar veel posts gewijd zijn het creëren van een tenniscore outfit. De populariteit is waarschijnlijk te verklaren doordat de tennisachtige kledingstukken zeer veelzijdig zijn. Bovendien overstijgen ze de seizoenen door hun neutrale kleuren en zijn ze makkelijk te combineren met andere trends. Zeg nu zelf, waar passen witte sneakers niet bij.

Modehuizen en celebrity’s zijn fan

Tenniscore is niet alleen op sociale media populair, ook modehuizen en celebrity's zijn fan van de trend. Tory Burch, Saint Laurent en Chanel brachten recent allemaal sportieve looks uit. Miu Miu creëerde zelfs een capsulecollectie geïnspireerd op tennis. Andere modehuizen zoals Gucci en Jacquemus werkten dan weer samen met een sportmerken als Adidas en Nike. Uit die samenwerking ontstonden tal van tenniscore outfits.

Heel wat celebrity's zijn fan van de trend. We zien hem regelmatig verschijnen in hun streetstyle looks of op social media. Zo werden Bella Hadid, Dua Lipa en Kendall Jenner al gespot met een korte plooirok en hoge kousen.

Hoe creëer je een tenniscore look?

Je kan zelf makkelijk een tenniscore outfit creëren met deze kledingstukken.

1. Plooirokje

tenniscore plooirok
Global pleated short skirt, Tommy Hilfiger

Shop hier

2. Witte sneakers

Witte sneaker Lacoste
Heel Pop sneakers van leer voor dames, Lacoste

Shop hier

3. Polo

tenniscore polo
Graphic Sundowner Polo, Levi's

Shop hier

4. Lange sokken

sokken nike
Everyday Plus Cushioned, Nike

Shop hier

LEES OOK: Van Barbie tot Bridgerton: de modewereld wordt overspoeld door "Hollywoodcore"