Van Barbie tot Bridgerton: de modewereld wordt overspoeld door ‘Hollywoodcore’

Geüpdatet op 16 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Van Barbie tot Bridgerton: de modewereld wordt overspoeld door ‘Hollywoodcore’ @Sabrina Carpenter

Populaire films en tv-series zijn steeds vaker een inspiratie in de modewereld. Van collecties opgedragen aan een serie tot modetrends op basis van een film, het valt allemaal onder Hollywoodcore.

Bridgertoncore, barbiecore, mermaidcore, ... Hollywood oefent steeds meer invloed uit op de modewereld. Heel wat populaire films of series worden namelijk gebruikt als inspiratie voor outfits of modetrends. Ontdek welke films en series de mode beïnvloeden en hoe je ze kan verwerken in je kledingkast.

Films en series die outfits inspireren

1. Emily in Paris

De voorbije jaren hebben heel wat personages uit films of series onze outfits geïnspireerd. Denk bijvoorbeeld Emily aan Camille uit 'Emily in Paris'. Hun gedurfde looks met felle kleuren en opvallende combinaties hebben heel wat kijkers geïnspireerd tot gelijkaardige outfits.

2. Euphoria

'Euphoria' is een goed voorbeeld van Hollywoodcore. De HBO-serie zorgde voor heel wat outfitinspiratie. De personages zetten Y2K extra op de kaart en maakten opvallende make-up populair. Zeker Maddy en Cassie waren voorbeelden voor fashionista's.

3. Clueless

Ook oudere films als 'Clueless' blijven een modereferentie tot vandaag. Zo geldt de stijl van personage Cher nog steeds als een van dé voorbeelden voor een 90's look. Maar ook haar vriendinnen Dionne en Tai hebben tal van Hollywoodcore outfits geïnspireerd.

Fashiontrends gebaseerd op films en series

1. Regencycore

Sommige films en series doen meer dan enkel outfits inspireren. Ze zorgen voor heuse modetrends en veroveren catwalks en rode lopers. Netflix-serie 'Bridgerton' is bijvoorbeeld de oorzaak van de opkomst van regencycore. Korsetten, jurken met empiretaille, romantische make-up, opvallende accessoires... je zag ze op alle catwalks. De invloed van de serie in de modewereld is trouwens nog niet uitgewerkt. Recent brachten modehuizen Lacoste en Stradivarius nog een collectie uit met de naam van de serie.

LEES OOK: Bridgerton fashion: de populaire Netflix-serie verovert de modewereld

2. Mermaidcore

Ook de recent verschenen live-action remake van 'The Little Mermaid' heeft de modewereld beroerd. De film is verantwoordelijk voor de mermaidcore trend. Daarbij roep je je innerlijke zeemeermin op met je outfit. Blinkende bralettes of korsetten in combinatie met doorschijnende rokken vol ruches zijn ideaal voor de trend. Maar ook jurken met schelpen of met een zeemeermin-silhouet passen in de trend. Kies voor kleuren die passen bij de oceaan: diepzeeblauw of lichtoranje van de zonsondergang.

3. Barbiecore

De film 'Barbie' is zelfs nog niet verschenen in de bioscoop, maar is al de oorzaak van een van dé zomertrends. Roze, roze en nog eens roze dat is waar barbiecore voor staat. Celebrity's en influencers zijn al helemaal mee met de trend. Combineer je roze outfit met roze accessoires à la Barbie voor de perfecte barbiecore-outfit.

LEES OOK: Hollywood is in de ban van de Barbie trend