Bridgerton fashion: de populaire Netflix-serie verovert de modewereld

Geüpdatet op 1 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Bridgerton fashion: de populaire Netflix-serie verovert de modewereld © Stradivarius

'Bridgerton' is hot – en dan heb ik het deze keer niet over de cast – en dat zal de modewereld geweten hebben. Heel wat merken laten zich inspireren door de populaire serie of brengen een 'Bridgerton'-lijn uit.

De vele filmpjes op sociale media liegen er niet om: 'Bridgerton' is back en hoe. De spin-off 'Queen Charlotte' heeft de populariteit van de serie een boost gegeven. Bovendien doen geruchten vermoeden dat het volgende seizoen niet lang meer op zich zal laten wachten. De populariteit van de serie is niet ongemerkt voorbijgegaan aan de modewereld. De prachtige outfits van de personages inspireerden enkele modemerken tot het maken van 'Bridgerton' fashion.

Lacoste x Bridgerton

Voor de nieuwe collectie deed Lacoste een collab met 'Bridgerton'. Dat resulteerde niet in jurken vol franjes of korsetachtige bloesjes, maar in kledingstukken en accessoires versierd met een logo in 'Bridgerton' stijl. De typische krokodil is een pruik opgezet à la queen Charlotte en draagt handschoenen. Leuk detail, de pruik is afgewerkt met het pamflet van Lady Whistledown. De 'Bridgerton'- collectie van Lacoste heeft polo’s, truien, petten, schoenen, tassen, … en wij willen ze allemaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lacoste (@lacoste)

De Lacoste x Bridgerton collectie is te koop via lacoste.com.

Stradivarius x Queen Charlotte

Stradivarius is al langer fan van de looks uit 'Bridgerton'. Vorig jaar bracht het modemerk al een collectie uit rond serie. Dit jaar focust Stradivarius op de spin-off over Queen Charlotte. Hun collectie draagt dan ook haar naam. Bloesjes, rokken en accessoires, je vindt ze allemaal bij Stradivarius in de stijl van je favoriete koningin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stradivarius (@stradivarius)

De Queen Charlotte collectie van Stradivarius is te koop via stradivarius.com.

Regency core

'Bridgerton' speelt al even mee in de modewereld. De serie wordt medeverantwoordelijk gehouden voor de opkomst van regency core. De stijl bestaat uit korsetten, jurken met empiretaille, romantische make-up, opvallende accessoires... Dat alles met een 19e eeuwse twist.  Regency core is dus geen splinternieuwe trend, maar wel een die nog een tijdje zal meegaan als we afgaan op de populariteit van 'Bridgerton'. Wij zijn alvast fan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ELLE India (@elleindia)

LEES OOK: Path McGrath brengt boudoir Bridgerton make-upcollectie