Hier is alles wat we weten over Bridgerton Seizoen 3

Gepubliceerd op 8 april 2022 door Lore Ginneberge
Hier is alles wat we weten over Bridgerton Seizoen 3 Netflix

Al bekomen van de finale van Bridgerton seizoen 2? We zullen er even op moeten wachten, maar Netflix heeft een derde en vierde seizoen van de romantische reeks bevestigd. Wat kan je verwachten van seizoen 3 en wat is de releasedatum?

Bridgerton is gebaseerd op een reeks van acht romans geschreven door Julia Quinn en aangepast voor Netflix door producent Shonda Rhimes. In de boeken en de serie volgen we de Bridgerton familie, bestaande uit moeder en weduwe Violet (Ruth Gemmell) en haar acht kinderen, die allemaal op zoek zijn naar de perfecte huwelijkskandidaat in de high society van het negentiende-eeuwse Londen. Het eerste seizoen, dat op 25 december 2020 in première ging, brak alle Netflix kijkcijferrecords. Miljoenen kijkers zwijmelden weg bij de oudste dochter Daphne (Phoebe Dynevor) en haar relatie met de onstuimige Simon Basset, Hertog van Hastings (Regé-Jean Page). Seizoen 2 ging vervolgens in op het tweede boek in de serie, met als hoogtepunt de romance tussen vijanden/geliefden Anthony (Jonathan Bailey) en Kate Sharma (Simone Ashley). De slepende maar bloedstollende romance tussen Anthony en Kate (Kanthony?) smaakt naar meer. Wat kunnen we verwachten van de populaire Bridgerton-reeks?

bridgerton seizoen 3
Netflix

"Bridgerton heeft ons allemaal verrast," zei Netflix VP van Global TV Bela Bajaria in een verklaring toen seizoenen 3 en 4 voor het eerst werden aangekondigd. "Het creatieve team, onder leiding van Shonda, kende het materiaal en leverde een prachtig, emotioneel, romantisch drama af voor onze kijkers. Ze hebben een aantal spannende plannen voor de toekomst, en we denken dat het publiek zal blijven vallen voor deze show. We zijn van plan om nog lang in de Bridgerton business te blijven."

Na een finale die eindigde in pure gelukzaligheid voor Anthony en Kate, maar stekend bedrog voor Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en haar beste vriendin, Eloise Bridgerton (Claudia Jessie), is het verhaal dan ook nog lang niet uitverteld. Dit is wat we weten over het volgende seizoen.

LEES OOK: 6 nieuwe releases op Netflix die je moet zien

Wanneer komt Bridgerton seizoen 3 uit?

Tot nu toe is er nog niets bekend over wanneer de volgende aflevering zal verschijnen - alleen dat die er aan zit te komen. Seizoen 2 ging iets meer dan een jaar na seizoen 1 in première, maar gezien het feit dat de productie werd vertraagd door de pandemie, is het mogelijk dat het team al sneller met een seizoen 3 komt. Als dat zo is, dan zou het volgende hoofdstuk in de lente van 2023 kunnen verschijnen.

Bridgerton seizoen 3 plot releasedatum cast
Netflix

Waarover gaat het volgende Bridgerton seizoen?

Als de serie de chronologie van de boeken blijft volgen, zal de volgende Bridgerton die de hoofdrol krijgt Benedict (Luke Thompson) zijn, die centraal staat in het boek 'An Offer From a Gentleman'. Het verhaal leunt sterk aan bij het sprookje van Assepoester: Benedict valt voor ene Sophie Beckett, de dochter van een graaf die door haar hatelijke stiefmoeder tot huismeid wordt gedegradeerd. Op het eerste gezicht een onmogelijke match, maar je weet intussen dat de Bridgerton clan tot alles in staat is als het over ware liefde gaat...

Een andere piste is dat de makers van Bridgerton de tijdlijn door elkaar gooien en Penelope, alias Lady Whistledown, en Bridgerton broer Colin (Luke Newton) in de spotlights zetten. Tijdens een interview met E! News, liet Ashley zich ontvallen dat ze "super enthousiast voor de wereld was om Nicola en Luke samen te zien," wat E! interpreteerde als een teken dat seizoen 3 weleens in het teken van hun romance zou kunnen staan. Toen E! showrunner Chris Van Dusen interviewde, was hij terughoudend en voegde eraan toe: "We hebben in de eerste twee seizoenen veel werk verzet om het liefdesverhaal van Penelope en Colin op te zetten. Er is zoveel verlangen en zoveel angst dat het bevredigend zal zijn wanneer de show zich echt gaat focussen op hen twee."

Sinds de release van seizoen 2 hebben zowel Newton als Thompson de discussie over het overslaan van Benedict afzonderlijk gevoed: Newton vertelde E! News: "Je weet nooit welke verhaallijnen elkaar gaan overlappen. Dus misschien hebben we een verschuiving in de tijd." Thompson vertelde Entertainment Weekly: "De boeken zijn de boeken, en de show is hier volledig in geworteld, maar het is niet gebonden aan de boeken... De reeks zou aangeven dat de volgende Benedict is, maar dat weten we niet zeker omdat de show de show is, en de show heeft toestemming om allerlei dingen te doen."

Afgezien van de romantiek in het middelpunt, zal seizoen 3 zeker ook dieper ingaan op de sappige subplots. Aan het einde van seizoen 2 had Eloise eindelijk de identiteit van haar beste vriendin als Lady Whistledown ontdekt: Jessie belooft dat de gevolgen daarvan niet snel zullen verdwijnen. Ze vertelde de Amerikaanse ELLE: "Ik denk dat Eloise het aan niemand zal verklappen. Ik denk dat Eloise een goede vriendin zal blijven en het aan niemand zal vertellen, want wat wint Eloise er eigenlijk bij? Ik denk wel dat ze het goed zullen maken, maar ik denk niet dat het snel zal gebeuren."

Netflix bridgerton vervolg cast
Netflix

Komt de cast terug?

Nadat de Hertog van Hastings Bridgerton na seizoen 1 verliet, vragen veel fans zich af of Bailey, Ashley en andere nieuwe favorieten zullen terugkeren voor het derde seizoen. Gelukkig bevestigde Ashley aan Deadline dat zowel zij als Bailey van plan zijn om mee te doen. "We komen terug! Kate en Anthony zijn net begonnen," vertelde ze hen, eraan toevoegend: "Ik zou graag zien dat Kate gewoon een beetje meer loslaat en meer speelt in seizoen 3 en geniet van de liefde. Ik denk dat ze dat allebei verdienen."

Andere castleden die hun eigen romances nog moeten verkennen worden ook verwacht terug te keren, waaronder Penelope, Eloise, Colin, Benedict en meer. In een interview met de Amerikaanse ELLE onthulde Jessie dat ze van plan is Eloise te spelen "zolang als ze me laten. Ik zal dit gelukkig doen tot ver in mijn veertigste."

LEES OOK: 7 series en docu’s om te kijken als je klaar bent met Inventing Anna