Bridgerton komt terug met Seizoen 3 – dit is wat we weten

Gepubliceerd op 13 december 2023 door Lore Ginneberge
Bridgerton komt terug met Seizoen 3 – dit is wat we weten Netflix

Ook last van een gapend gat in je Netflix-kijklijst? Het lijkt alweer eeuwen geleden dat Bridgerton seizoen 2 werd uitgebracht, en we hebben weer dringend nood aan een dosis romantiek en escapisme.  Wat kan je verwachten van Bridgerton seizoen 3 en wat is de releasedatum?

Waarover gaat Bridgerton?

Bridgerton is gebaseerd op een reeks van acht romans geschreven door Julia Quinn en aangepast voor Netflix door producent Shonda Rhimes. In de boeken en de serie volgen we de Bridgerton familie, bestaande uit moeder en weduwe Violet (Ruth Gemmell) en haar acht kinderen, die allemaal op zoek zijn naar de perfecte huwelijkskandidaat in de high society van het negentiende-eeuwse Londen. Het eerste seizoen, dat op 25 december 2020 in première ging, brak alle Netflix kijkcijferrecords. Miljoenen kijkers zwijmelden weg bij de oudste dochter Daphne (Phoebe Dynevor) en haar relatie met de onstuimige Simon Basset, Hertog van Hastings (Regé-Jean Page). Seizoen 2 ging vervolgens in op het tweede boek in de serie, met als hoogtepunt de romance tussen vijanden/geliefden Anthony (Jonathan Bailey) en Kate Sharma (Simone Ashley). De slepende maar bloedstollende romance tussen Anthony en Kate (Kanthony?) smaakt naar meer. Wat kunnen we verwachten van de populaire Bridgerton-reeks?

bridgerton seizoen 3
Netflix

"Bridgerton heeft ons allemaal verrast," zei Netflix VP van Global TV Bela Bajaria in een verklaring toen seizoenen 3 en 4 voor het eerst werden aangekondigd. "Het creatieve team, onder leiding van Shonda, kende het materiaal en leverde een prachtig, emotioneel, romantisch drama af voor onze kijkers. Ze hebben een aantal spannende plannen voor de toekomst, en we denken dat het publiek zal blijven vallen voor deze show. We zijn van plan om nog lang in de Bridgerton business te blijven."

Na een finale die eindigde in pure gelukzaligheid voor Anthony en Kate, maar stekend bedrog voor Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en haar beste vriendin, Eloise Bridgerton (Claudia Jessie), is het verhaal dan ook nog lang niet uitverteld. Dit is wat we weten over het volgende seizoen.

LEES OOK: 6 nieuwe releases op Netflix die je moet zien

Wanneer komt Bridgerton seizoen 3 uit?

Sinds 20 juli 2022 is seizoen 3 officieel in productie. De cast bracht de zomer dus niet door in bikini's of shorts, maar in pruiken, baljurken en kostuumvesten. Of toch wanneer de camera's draaien, want achter de schermen kleden de acteurs zich blijkbaar minder posh.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Het nieuwe seizoen, dat uitgebracht wordt in twee delen van elk vier afleveringen, belooft een nieuwe wending in de geliefde serie. Deel 1 verschijnt op 16 mei 2024, gevolgd door deel 2 op 13 juni 2024. In dit seizoen ligt de focus op Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en Colin Bridgerton (Luke Newton), die we volgen in hun zoektocht naar liefde.

Bridgerton seizoen 3 plot releasedatum cast
Netflix

Waarover gaat het volgende Bridgerton seizoen?

Volgens de boekenreeks zou de volgende Bridgerton die de hoofdrol krijgt Benedict (Luke Thompson) moeten zijn. De op één na oudste broer staat centraal in het boek 'An Offer From a Gentleman'. Zijn verhaal leunt sterk aan bij het sprookje van Assepoester: Benedict valt voor ene Sophie Beckett, de dochter van een graaf die door haar hatelijke stiefmoeder tot huismeid wordt gedegradeerd. Op het eerste gezicht een onmogelijke match, maar je weet intussen dat de Bridgerton clan tot alles in staat is als het over ware liefde gaat...

Intussen maakten de acteurs echter bekend dat de Bridgerton-tijdlijn lichtjes door elkaar wordt gegooid. Seizoen 3 van de reeks zal Penelope (Nicola Coughlan), alias Lady Whistledown, en Bridgerton-broer Colin (Luke Newton) in de spotlights zetten. Het duo kreeg van fans al de koppelnaam 'Polin' en actrice Nicola Coughlan voedde het enthousiasme nog meer dankzij een tweet waarin ze schrijft: "Polin stans, dit is ons moment!".

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luke Newton (@lukenewtonuk)

In een aankondiging voor het derde seizoen verklapt Netflix dit: "Penelope, gedesillusioneerd door Colins kwetsende woorden in het vorige seizoen, heeft besloten haar verliefdheid op hem op te geven. Ze is vastbesloten een man te vinden, iemand die haar de vrijheid geeft om haar geheime leven als Lady Whistledown voort te zetten. Colin, terug van een zomerse reis met een nieuwe uitstraling en zelfvertrouwen, merkt tot zijn spijt dat Penelope hem negeert. Hij biedt aan haar te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen in de hoop haar vriendschap te herwinnen, maar realiseert zich al snel dat zijn gevoelens voor haar misschien meer zijn dan vriendschappelijk."

Afgezien van de romantiek in het middelpunt, zal seizoen 3 zeker ook dieper ingaan op de sappige subplots. Aan het einde van seizoen 2 had Eloise eindelijk de identiteit van haar beste vriendin als Lady Whistledown ontdekt: actrice Claudia Jessie belooft dat de gevolgen daarvan niet snel zullen verdwijnen. Ze vertelde de Amerikaanse ELLE: "Ik denk dat Eloise het aan niemand zal verklappen. Ik denk dat Eloise een goede vriendin zal blijven en het aan niemand zal vertellen, want wat wint Eloise er eigenlijk bij? Ik denk wel dat ze het goed zullen maken, maar ik denk niet dat het snel zal gebeuren."

Netflix bridgerton vervolg cast
Netflix

Komt de cast terug?

Net als de vorige seizoenen belooft het nieuwe seizoen van 'Bridgerton' een mix van romantiek, drama en onverwachte wendingen, allemaal gepresenteerd in de prachtige setting van het 19e-eeuwse Londen. Nadat de Hertog van Hastings 'Bridgerton' na seizoen 1 verliet, vragen veel fans zich af of Bailey, Ashley en andere nieuwe favorieten zullen terugkeren voor het derde seizoen. Gelukkig bevestigt Netflix dat Nicola Coughlan, Luke Newton, Claudia Jesse, Luke Thompson, Golda Rosheuvel, en vele anderen opnieuw op je scherm zullen verschijnen. Actrice Simone Ashley zei daarover aan Deadline: "We komen terug! Kate en Anthony zijn net begonnen," vertelde ze hen, eraan toevoegend: "Ik zou graag zien dat Kate gewoon een beetje meer loslaat en meer speelt in seizoen 3 en geniet van de liefde. Ik denk dat ze dat allebei verdienen."

Een nieuwe Franscesca Bridgerton

Een nieuw seizoen betekent in Bridgerton-land ook de introductie van nieuwe personages. De makers bevestigden dat een nieuwe Franscesca Bridgerton haar intrede zal doen, nadat de vorige actrice Ruby Stokes moest passen wegens een te drukke planning. Actrice Hannah Dodd neemt het stokje over en zei daarover aan Page Six: "Ik ben een enorme fan van 'Bridgerton', dus ik heb zoiets van, laat de steaminess maar komen".

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hannah Dodd (@hannahfkdodd)

Bridgerton seizoen 3 deel 1 is vanaf 16 mei 2024 exclusief te zien op Netflix, deel 2 vanaf 13 juni 2024.