6 nieuwe releases op Netflix die je moet zien

Geüpdatet op 5 april 2022 door Noemi Dell'aira en ELLE België
6 nieuwe releases op Netflix die je moet zien Pexels

Bingewatchend door april? Netflix verwent ons deze maand met Belgische films, liefdesverhalen, thrillers en internationale parels. Het langverwachte vijfde seizoen van de Spaanse serie “Elite” maakt dit lijstje compleet.

Deze nieuwe films en series verschijnen in april op Netflix

1. Elite (Seizoen 5)

Het verhaal: “Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.”

Waarom moet je kijken? Na vier geweldige seizoenen kunnen we voorspellen hoe nieuwe studenten van Las Encinas High School op de school onthaald worden. Wie zijn ze en in welke drama's zullen ze verwikkeld geraken? Wij kunnen alvast niet wachten!

Vanaf 8 april 2022 te zien op Netflix.

2. The In Between

Het verhaal: “Nadat een ontroostbare tiener de liefde van haar leven verliest door een tragisch ongeluk, begint ze te geloven dat hij haar tekenen vanuit het hiernamaals stuurt.”

Waarom moet je kijken? Gebaseerd op de gelijknamige roman van Marc Klein, belooft deze film romantiek, drama en science fiction te combineren. Met de getalenteerde Joey King als hoofdrolspeelster, zullen je emoties gegarandeerd op hol slaan.

Vanaf 8 april 2022 te zien op Netflix.

3. Dirty Lines (seizoen 1)

Het verhaal: “In het Amsterdam van de jaren 80 krijgt een ondernemende studente een nieuwe baan bij een telefoonsekslijn die door twee totaal verschillende broers is opgezet.”

Waarom moet je kijken? Dit klinkt als het begin van een ongewone nieuwe serie vol humor. We love goede internationale series, zeker wanneer ze zo dicht bij huis plaatsvinden.

Vanaf 8 april 2022 te zien op Netflix.

4. Las niñas de cristal

Het verhaal: “Een ballerina staat onder enorme druk als ze een nieuwe hoofdrol krijgt aangeboden. Samen met een bevriende danseres trekt ze zich terug in een eigen wereld.”

Waarom moet je kijken? Met een Spaanse film met een psychologische wending weet je ons te prikkelen. De hoofdrolspeelster is María Pedraza, die ons hart veroverde met haar rol in “Elite”.

Vanaf 8 april 2022 te zien op Netflix.

5. Choose or die

Het verhaal: “Twee vrienden willen niet-opgeëist prijzengeld winnen, starten een mysterieus videospel uit de jaren 80 opnieuw op en komen terecht in een surrealistische terreurwereld.”

Waarom moet je kijken? Voor fans van thriller en horror lijkt deze film, met in de hoofdrol de getalenteerde Asa Butterfield die te zien was in Sex Education, een must watch! We wachten nog even af, maar het concept is alvast veelbelovend.

Vanaf 15 april 2022 te zien op Netflix.

6. Black

Het verhaal: “In deze moderne fabel in de stijl van 'Romeo en Julia' staan twee tieners van rivaliserende bendes, die een onmogelijke aantrekkingskracht tot elkaar voelen, centraal.”

Waarom moet je kijken? Heb je deze Belgische film nog niet gezien? Dit is je kans om het pareltje te ontdekken. Wees gewaarschuwd, sommige scènes zijn gruwelijk en moeilijk om naar te kijken.

Vanaf 27 april 2022 te zien op Netflix.

LEES OOK 

(Stagiaire Dewy De Leeneer)