5 superromantische Zuid-Koreaanse series op Netflix om te bingen deze winter

Geüpdatet op 17 oktober 2022 door Marie Pauwels en ELLE België
5 superromantische Zuid-Koreaanse series op Netflix om te bingen deze winter© Netflix

Ben je voor de zoveelste keer door Gilmore Girls en Friends en zoek je iets nieuws om de koude dagen te vullen met hartverwarmend kijkvoer? Reis deze winter af naar Zuid-Korea en krijg het meteen warm van deze vijf romantische series. Zo kan de chauffage ook meteen een graadje lager.

We kennen allemaal Korean pop en Korean beauty, maar ben je ook al bekend met het gigantische K-drama aanbod op Netflix? De taal is even wennen en de dialogen zijn soms cliché, maar de scenario's en settings zijn verrassend aangenaam om naar te kijken - compleet anders dan we gewend zijn. Daarnaast leer je heel wat bij over de bijzondere cultuur en sociale regels van het Oost-Aziatische land, win win!

Romance is a bonus book

5 romantische Koreaanse series
© Netflix

Nadat haar man haar verlaat voor een ander, staat voormalig copywriter Dan-i er helemaal alleen voor. Terwijl ze een dochter te onderhouden heeft, verliest ze haar job en haar huis. Gelukkig is er haar jongere beste vriend Eun-ho, die het als succesvol auteur en hoofdredacteur van een uitgeverij goed voor elkaar heeft. Onder het mom dat Dan-i een schoonmaakster voor hem zal zoeken - en om te voorkomen dat ze op straat moet leven - trekt ze zonder zijn weten bij hem in. Lang blijft dat geheim uiteraard niet duren, maar gelukkig kan ze meer dan ooit op hem rekenen: voor onderdak, een job en een wervelende romance.

It’s okay not to be okay

5 romantische Koreaanse series
© Netflix

Twee keer per jaar is verpleger Gang-tae genoodzaakt naar een andere stad te verhuizen, omdat zijn autistische broer Sang-tae - voor wie hij zorgt - bang is voor vlinders. Op een dag ontmoet Gang-tae de welgestelde kinderboekenschrijfster Mun-Yeong (Sang-tae's lievelingsauteur), die een antisociale persoonlijkheidsstoornis heeft (maar wel altijd gehuld gaat in de meest prachtige designer outfits). De levens van de personages, die stuk voor stuk met onverwerkte trauma's zitten, raken hierna onomkeerbaar met elkaar verbonden. Het is verfrissend om een serie te zien waarin de nadruk ligt op mental health (in Korea nóg meer taboe dan bij ons) en de personages er uiteindelijk in te zien slagen om zichzelf te helen door hun relaties met elkaar.

My first first love

5 romantische Koreaanse series
© Netflix

Tae-o is een student van goede afkomst die tevreden alleen woont in een mooi huis in Seoul. Tot drie van zijn vrienden plots onverwachts beslissen bij hem in te trekken. De ene is een extreem rijke erfgename die meer zelfstandigheid wil, de ander wordt door zijn ouders op straat gezet omdat hij een carrière als acteur in musicals wil najagen. Maar degene de kroon spant qua problemen, is Tae-o's jeugdvriendin Song-i. Nadat haar vader sterft en ze als gevolg hun huis verliezen, gaat haar moeder er vandoor zonder haar ook maar iets te laten weten. Gelukkig is Tao-o - die niet anders kan dan alledrie zijn vrienden in huis nemen - er voor haar, met als gevolg heel wat romantische scenes uit onverwachte hoeken.

When the Camelia blooms

5 romantische Koreaanse series
© Netflix

Dong-baek verhuist met haar jonge zoon naar het kleine stadje Ongsan, waar ze het mikpunt van spot is omdat ze alleenstaande moeder is en een bar heeft. Maar gelukkig is niet iedereen ontevreden over haar komst, wanneer ze politie-agent Yong-sik ontmoet valt hij als een blok voor haar. Naast veel romantische scènes heeft deze serie ook een hoog thrillergehalte, er is namelijk een seriemoordenaar die het gemunt heeft op Dong-baek. When the camelia blooms is perfect als je houdt van romantiek in afwisseling met spannende scènes.

Crash landing on you

5 romantische Koreaanse series
© Netflix

Deze razend populaire serie gaat over de romance tussen de Zuid-Koreaanse miljardair en CEO Se-Ri en Noord-Koreaanse Special Forces kapitein met de naam Jeong-Hyeok, een soort moderne vertaling van het verhaal van Romeo en Julia. Door de strenge scheiding tussen de twee landen, had het paar elkaar onmogelijk kunnen leren kennen, maar het toeval wil dat Se-Ri crashland op Noord-Koreaans grondgebied door een storm tijdens het paragliden. De rest kan je wel raden. Laat je niet afschrikken door het 'verboden liefde' thema, het verhaal is erg goed geschreven en de personages worden fantastisch vertolkt.

Op zoek naar meer series om te bingen op Netflix? Lees dan deze artikels:
Deze realityseries zijn je schermtijd waard
7 documentaires die je op reis nemen vanuit je zetel