Zou jij dit nieuwe Koreaanse beautygeheim proberen?

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Zou jij dit nieuwe Koreaanse beautygeheim proberen?

Ben jij net als wij al jaren op zoek naar hét beautygeheim voor een perfect gereinigde huid? De Koreaanse beautywereld heeft alweer een oplossing... en dat is spuitwater!

Korea is al enkele jaren de plaats waar de meest bizarre beautyhypes ontstaan. Koreaanse vrouwen staan bekend om hun perfect egaal huidje, maar dat komt niet vanzelf. Een nieuw geheim tegen onzuiverheden wordt nu onthuld, namelijk je huid reinigen met spuitwater.

Je huid reinigen is superbelangrijk en niet alleen voor wie dagelijks make-up draagt. Ook omwille van andere vervuilende deeltjes zoals fijn stof, uitlaatgassen, zweet of zand moet je je huid op het einde van de dag schoonmaken. Doe dat niet met kraantjeswater, maar met spuitwater. Sommige vrouwen baden hun gezicht een tiental seconden in een kom spuitwater, anderen ondervinden al resultaat van hun gelaat schoon te deppen met een vochtig watje.

De voordelen van een badje spuit op een rijtje!

  • De pH-waarde van spuitwater is dezelfde als die van je huid. Hierdoor is het beter voor je huid dan kraantjeswater, dat met zijn hogere pH-waarde je huid uitdroogt.
  • Spuitwater zou beter in je poriën geraken en is daarom ideaal om je huid mild maar toch grondig te reinigen.
  • Het bruis zorgt voor bevordering van je bloedcirculatie. Hierdoor blijf je achter met een gezond glosje op je wangen.
  • Omwille van het koolzuur, breekt spuitwater onzuiverheden beter af dan kraantjeswater. Heb je last van puistjes, acne of zwarte puntjes? Dan is dit misschien wel dé oplossing.
  • Last but not least: je hebt dit magische product waarschijnlijk al in huis!

 

(stagiaire Laura)