Bescherm jij je huid al voldoende tegen dit gevaar?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Bescherm jij je huid al voldoende tegen dit gevaar?

Een nieuwe generatie huidverzorgingsproducten gaan de schadelijke gevolgen van pollutie op de huid tegen.

Dat je je huid tegen schadelijke zonnestralen moet wapenen, weten we intussen allemaal wel. Maar wie huidverzorging serieus neemt (en laten we eerlijk zijn: dat doen we), zorgt er maar beter voor dat je dat teerbeminde velletje ook tegen pollutie beschermt. Tegen 2030 leeft maar liefst 60% van de wereldbevolking in stedelijke gebieden waar de vervuiling steeds meer toeneemt.  Het leven in de stad, per definitie een vervuilde omgeving, kan immers een serieuze impact op de huid hebben.
Fijn stof, grote koolstofdeeltjes, vervuilende metalen en gassen dringen gedurende de dag de huid binnen en zorgen veroorzaken onder meer droogheid, irritaties, onzuiverheden, verwijde poriën en hyperpigmentatie. Je hoeft niet eens de deur uit te gaan om je huid bloot te stellen aan pollutie. Ook binnenhuisvervuiling door agressieve chemische stoffen in onderhoudsproducten kunnen de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid verzwakken waardoor andere vervuilers zoals fijne stofdeeltjes en zware metalen beter in de huid kunnen dringen en schade aanrichten. 's Avonds de huid grondig reinigen is dan ook noodzakelijk, zelfs als je geen make-up draagt.

Anti-pollutie

Tot zover het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat verschillende cosmeticamerken zich de afgelopen jaren over het pollutieprobleem bogen en cosmetische schildjes in de vorm van sprays, crèmes en maskers op de markt brachten. Een anti-pollutieproduct lijkt dat ook een logische nieuwe aanwinst voor je huidverzorgingsritueel. Zie het niet als een vervelende extra stap in je regime (geloof ons, zo'n meer dan vijf stappenplan went écht wel) maar als een extra mogelijkheid om je huid de tender love and care te geven die ze verdient. Sport je graag buiten? Overweeg dan zeker een van deze producten om je huid te beschermen tegen de vervuiling in de stad.