Dit is de ultieme make-up voor fit girls

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Dit is de ultieme make-up voor fit girls

Gaan make-up en sport samen? Aan de meisjes van het Nederlandse voetbalelftal te zien, is hun antwoord volmondig “ja”. Met deze athleisure cosmetica zit je make-up de hele dag goed, van in de barre class tot in de  bar.

Wie zich graag in het zweet werkt, weet dat make-up niet altijd tegen een intensieve sportsessie bestand is. Eyeliner hangt na de barre class tot tegen je wenkbrauwen, mascara maakt vlekken onder je ogen en van je foundation blijft weinig meer dan een vlekkerige landkaart over. Sporten doen we dan ook het liefst vroeg in de ochtend en met een blotebillengezicht, kwestie van ons vakkundig schilderwerk niet met een paar minder vakkundig jumpsquats naar de knoppen te helpen. Maar dat hoeft niet, want dankzij een nieuwe generatie athleisure beautyproducten, de topsporters in de beauty-afdeling, is je make-up, zelfs na een kilometertje of tien, very much on fleek.

De athleisure beweging, die ervoor zorgde dat het compleet aanvaardbaar werd om in yogabroek en op sportschoenen te gaan brunchen (ook al voerde je die ochtend geen enkele asana uit), duikt nu ook op in de beauty-afdeling. Steeds meer cosmeticamerken ontwikkelen make-up die ook op een zweterig velletje blijft zitten en de huid tijdens het uitvoeren van sportieve activiteiten beschermt tegen schadelijke zonnestralen en vervuiling.

Dit zijn onze favorieten voor een sportieve make-up mashup.

HUID

Sports BB Broad Spectrum SPF 50+ Wetforce van Shiseido – 33,00 euro

athleisure beauty make-up bb sport

Wie buiten sport, moet zich tegen de zon beschermen. Als de zonnecrème in kwestie de huid ook nog een egaliseert en voor een gezonde uitstraling zorgt, heb je een win-win product in handen. Dankzij de Wetforce technologie werkt de tegen UV-straling beschermende sluier nog beter na contact met water of transpiratie. Hoe meer je zweet, hoe beter je beschermd bent dus. Tot slot voorziet de formule de huid van essentiële aminozuren na transpiratie door het sporten. Onze favoriet!

Invisible Face Mist SPF van Lancaster – 28,00 euro

athleisure beautyLancaster Sun Sport Face Sun Sport Invisible Face Mist

Zonnebescherming in sprayvorm is handig voor wie gedurende lange tijd in de buitenlucht sport. Na twee uur neemt de kracht van de zonnefilter af en is het nodig om je huid (ja, ook op deze plekjes!) opnieuw te beschermen. Deze alcoholvrije en ongeparfumeerde spray met zeer fijne nevel is ideaal voor het gezicht en kan zowel op een droge als op een vochtige huid aangebracht worden. Ook dit product presteert beter na contact met vocht of transpiratie. De aanwezige polymeren veranderen van structuur waardoor ze op microscopisch niveau vloeibaarder worden en zich beter aan de huid hechten. Hierdoor houdt de zonnefilter 70 procent van haar oorspronkelijke bescherming in water, terwijl bij traditionele zonnefilters slechts 30 procent overblijft. Ideaal voor wie tijdens de zomerdagen graag wat baantjes trekt.

Antisalt wipes van Wycon Cosmetics – 2 euro

athleisure beauty make-up antisalt wipes

Voor wie zich na het sporten snel wil opfrissen maar nog niet meteen de douche in duiken kan. De met aloë vera en munt verrijkte doekjes verwijderen zout (en zweet) van gezicht en lichaam en zorgen voor een instant fris gevoel.

1/

MAKE-UP

Mineral Foundation SPF 30 Twist-Brush van Sweat Cosmetics

athleisure beauty sweat cosmetics

De producten van Sweat Cosmetics werden voor en door atleten ontwikkeld. Alle cosmetica, van minerale foundations tot highlighters, zijn natuurlijk, hypoallergeen, waterproof en verrijkt met een (natuurlijke!) zonnefilter en heeft als doel de huid mooi en gezond te houden tijdens het sporten. De Minerale Foundation met handige verpakking egaliseert de huid en beschermt tegen schadelijke zonnestralen. Geen groepslesje dat niet opgewassen is tegen deze bestseller.

Mega Volume Miss Baby Roll Mascara van Maybelline – 11,99 euro

athleisure beauty mascara babyroll waterproof

Jij gaat faster, better, stronger net als je wimpers dankzij een waterproof mascara. Onverwachte plensbui tijdens het lopen? Jouw mascara is sweat & Belgische zomer-proof.

PS Workout collectie

athleisure_beauty_make_up_primark_workout_ps_beauty

Ook budgetketen Primark volgt de athleisure make-uptrend en ontwikkelde de PS Workoutcollectie met praktische make-up voor binnen en buiten de gym. Naast een waterproof mascara en een handige foundationstick lanceert het Ierse merk nog zo’n onmisbare sportbuddy: een lippenbalsem met SPF. De huid van je lippen is maar liefst 75 procent dunner dan die van de rest van je gezicht, het spreekt dus voor zich dat het kwetsbare stukje huid tijdens het outdoor sporten niet over het hoofd gezien mag worden. Een matte vloeibare lippenstift blijft uren zitten, van warm up tot cool down.

Protecting Lip Balm, 1,50 euro

Matte Liquid Lipstick, 3 euro

2/

SETJES

Verschillende merken hebben praktische setjes met daarin de must haves voor een stralende look, de hele dag lang.

Barre to Bar Beauty Set van Supergoop! – 25,00 euro

athleisure beauty barre to bar supergoop

Wij weten het als geen ander dat je na een intense barre workout wel een touch up kan gebruiken. Van een verfrissende spray tot een luchtige zonnecrème tot een CC cream en een Lip + Cheek tint.

Pep-Start Deluxe Travel Set van Clinique - 28 euro

athleisure beauty pep start travel set clinique

Handig reissetje met alle benodigdheden voor een frisse huid en al even frisse blik. Pep, prep & go!

Limited-edition gym bag grabs athleisure essentials van Tarte Cosmetics– 27 euro

athleisure beauty tarte gym bag

Setje met vier sporttas-proof, veganistische beautyproducten voor lange wimpers, een gehydrateerd, stralend huidje en glanzende lippen voor, tijdens of na je zweetsessie.

3/

LICHAAM

Skin Fitness Emulsion van Biotherm, 28 euro

athleisure beauty skin fitness biotherm

Na de inspanning, volgt de ontspanning. Sporten is goed voor de conditie en het gevoel van welzijn, maar stelt ook de huid op de proef. Frequent douchen met warm water, wrijving, en pollutie en slecht weer voor wie buiten sport maken de huid fragieler, droger en ruwer. Om de huid volledig te herstellen en de vermoeide spieren te ontspannen ontwikkelde Biotherm een herstellende formule die de huid na het sporten opnieuw voorziet van elektrolyten en de huid onmiddellijk verstevigt.

Travel size clean queen vegan deodorant van Tarte – 12,00 euro

athleisure_beauty_cosmetics_deo_tarte

Ook niet onbelangrijk voor wie de sportschool induikt: een goede deodorant. Het Amerikaanse cosmeticamerk Tarte heeft een natuurlijke stick in het gamma zonder aluminium, alcohol en chemicaliën. De veganistische deo zit echter wel vol natuurlijke geur neutraliserende ingrediënten.