Deze 5 realityseries op Netflix zijn je schermtijd waard

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 door Marie Pauwels en ELLE België
Deze 5 realityseries op Netflix zijn je schermtijd waardNetflix

We gaan niet liegen, zo nu en dan kan het ontzettend leuk zijn om je verstand op nul te zetten, in de zetel neer te ploffen en één of ander programma te bingen. Reality-tv in het bijzonder is een wondermiddel voor het vergeten van al je zorgen. Bij deze series mag je gerust het woord guilty schrappen, want ze zijn een absolute pleasure om naar te kijken.

Indian matchmaking

Indian matchmaking dompelt je onder in de wereld van de Indische 'gearrangeerde' huwelijken. Gerespecteerd koppelaarster Sima Taparia moet op zoek gaan naar de perfecte matches voor Indische twintigers en dertigers die maar niet 'van 't straat' lijken te raken... En de lijst met voorkeuren bij het vinden van die match, wordt niet zelden bepaald (of toch enorm gestuurd) door de dominante moeders van deze singles. Deze realityserie geeft je de nodige dosis cringe (daarvoor kijken we ernaar, toch?) maar leert je ook veel bij over andere culturen en hun gewoontes (en laat je beseffen dat onze Europese schoonmoeders eigenlijk best meevallen).

(Un)Well

Deze gloednieuwe Netflixserie geeft je een kijkje in de (soms bizarre) wereld van de wellness-industrie die anno 2020 biljoenen waard is. (Un)Well focust op zes (redelijk) recent opkomende gezondheidshypes. Ze beginnen kalmpjes met essentiële oliën, die inderdaad aan een opmars bezig zijn in het Westen, in verstuivers, om te smeren of zelfs om te consumeren. Verder komen tantraseks, ayahuasca, vasten, het consumeren van borstvoeding (ja echt) en je laten steken door bijen aan bod. Leuk aan deze serie is dat het beide kanten van het verhaal laat zien: voorstanders, mensen die baat hebben bij de methodes, maar ook wetenschappers en ex-aanhangers die kritisch zijn. Een erg interessante insteek om zelf jouw eindoordeel vellen.

Queer Eye

Deze populaire show loopt al 5 seizoenen lang en is één van de favoriete series van de zusjes Hadid. De Fab Five geven in elke aflevering een gigantische make-over aan iemand: van looks, interieur en eetstijl tot het kweken van goede gewoontes en het achterwege laten van minder goede gewoontes. Elk lid van de Fab Five helpt de persoon in kwestie met een specifiek aspect van de make-over. De transformaties aan het einde van elke aflevering zijn telkens - op zijn zachtst gezegd - indrukwekkend om te zien. Deze serie geeft je een hartverwarmend gevoel (en wij dagen je uit om het droog te houden).

Skin decision: before & after

Dit is geen reguliere make-over show die mensen helpt bij onzekerheden over hun uiterlijk ( à la Embarrassing bodies of Dr. pimple popper). In deze serie wordt er door plastisch chirurg Sheila Nazarian en verpleegkundige Jamie Sherrill juist vooral gekeken naar het emotionele, innerlijke aspect. Hoe de patiënten zich voelen bij hoe ze eruit zien en wat de achterliggende reden is om er iets aan te veranderen. Het uiteindelijke doel van de specialisten is niet enkel het veranderen van de looks, maar ook veranderen hoe de patiënten in hun vel zitten, en dat is mooi om te zien.

Love on the spectrum

Dat daten niet gemakkelijk is, hoeven we je niet uit te leggen. Maar voor volwassenen met autisme spectrum, ligt de moeilijkheidsgraad nog net iets hoger. Mensen met autisme spectrum hebben namelijk problemen met sociale communicatie en interactie, wat daten en socializen natuurlijk een uitdaging maakt... Ze nemen geen blad voor de mond én ze zijn op zoek naar liefde; het zorgt voor veel grappige maar ook ontroerende momenten. Hartverwarmend is een understatement. Vergeet 'Love is blind', dit is zonder twijfel de leukste dating show van het moment.