Nieuwe maand, nieuwe Netflixseries en films om naar uit te kijken

Gepubliceerd op 1 december 2023 door Sam Vandenbosch en ELLE België
Nieuwe maand, nieuwe Netflixseries en films om naar uit te kijken Bron: Unsplash

Aan Netflix & chill ook deze maand geen gebrek. Houd de popcorn bij de hand en start met deze nieuwe series en films. Klaar? Bingen maar!

Deze maand verwent Netflix ons met een heleboel nieuwe series en films. Een angstaanjagende documentaire, het vervolg op een populaire serie, een topcast thriller,... Hier een selectie van films en series om ons de hele maand december te vermaken.

Nieuwe films en series op Netflix in december 2023

1. Leave the world behind (film)

Het verhaal: Een familievakantie op Long Island wordt onderbroken wanneer twee vreemden aankloppen op zoek naar een schuilplaats voor een black-out en cyberaanval. Die worden met de minuut angstaanjagender en dwingen iedereen in het reine te komen met hun plek in een instortende wereld en na te denken over hoe ze de potentiële crisis het beste kunnen overleven.

Waarom we kijken: In deze psychologische thriller spelen heel wat van onze favoriete acteurs mee, waaronder Julia Roberts en Ethan Hawke in de hoofdrol. We rest our case.

Beschikbaar vanaf 8 december 2023.

2. The Crown (seizoen 6)

Het verhaal: Al zes seizoenen lang volgen we de fictieve dramatisering geïnspireerd op de ware gebeurtenissen die zich afspeelden binnen de muren van het Britse koningshuis.

Waarom we kijken: Dit zesde seizoen is het laatste van de bejubelde serie, met als sluitstuk het dodelijke auto-ongeval waarin prinses Diana omkwam, het huwelijk tussen Charles en Camilla, en Kate Middleton die haar opwachting maakt.

De vier eerste afleveringen zijn beschikbaar sinds 16 november 2023. De zes resterende episodes volgen op 16 december.

3. Ferry (serie)

Het verhaal: De meedogenloze Ferry Bouman is wanhopig op zoek naar geld wanneer hij op een gouden kans stuit: het gerucht gaat dat een van de grootste dealers in Noord-Brabant gearresteerd is. Dat levert hem een vacature bij de Brabantse topdealers op.

Waarom we kijken: Na de film, is ook deze Undercover-prequel serie een schot in de roos. Ferry's geliefde Danielle leert er de donkere kant van zijn business kennen, en er wordt duidelijk welke prijs hij écht moet betalen om de allergrootste te worden.

Beschikbaar sinds 3 november 2023. 

4. Virgin River (seizoen 6)

Het verhaal: Op zoek naar een nieuwe start verhuist een verpleegster van L.A. naar een charmant, afgelegen dorpje in het noorden van Californië en wordt er verrast door wat - en wie - ze daar aantreft. Een hartverwarmende dramaserie over romances, liefdesverdriet en véél hikes door de natuur.

Waarom we kijken: Seizoen 5 liet ons achter met heel wat vragen: is Calvin de vader van Charmaine's tweeling? Krijgen we eindelijk een Virgin River-bruiloft? Het dodelijke ongeluk van Paiges ex-man roept vragen op als er een lichaam gevonden wordt in de bossen. En wat met de liefdesbrieven die Mels moeder ontving in de laatste aflevering?

Beschikbaar vanaf 30 november 2023.

5. The Devil on Trial (documentaire)

Het verhaal: Het waargebeurde verhaal van een Amerikaans moordproces waarin demonische bezetenheid als verdediging werd gebruikt - voor de eerste en enige keer.

Waarom we kijken: Liefhebbers van true crime hebben aan deze documentaire een vette kluif, inclusief re-enactments en home video's.

Beschikbaar sinds 17 oktober 2023.

6. Everything now

Het verhaal: Britse tienerkomedie-dramaserie over de zestienjarige Mia, een pubermeisje met een eetstoornis dat al haar verloren tijd wil inhalen die ze tijdens haar maanden van ziekte en herstel gemist heeft. Ze creëert een bucket-list vol typische tienerervaringen om haar leeftijdsgenoten bij te benen.

Waarom we kijken: De serie toont hoe hartverscheurend een tienerwereld kan zijn. Mia's leven heeft meer dan een half jaar stilgestaan terwijl die van haar vrienden gewoon bleef draaien.

Beschikbaar sinds 5 oktober 2023.

7. Escaping Twin Flames

Het verhaal: Deze driedelige documentaireserie licht een tipje van de sluier op over Twin Flames Universe, een controversiële online gemeenschap die aast op mensen die op zoek zijn naar liefde. Met exclusieve getuigenissen van voormalige leden onthult de serie de gruwelijke verhalen over dwang en uitbuiting rondom Twin Flames Universe - van het aanmoedigen van stalking tot het manipuleren van genderidentiteit.

Waarom we kijken: De getuigenissen over de sekte lieten ons meermaals met open monden achter - gasp! Maar vooral zet de docu aan tot nadenken over de liefde, en hoe we er allemaal zo moedig naar op zoek zijn.

Beschikbaar sinds 8 november 2023.