Getest: hoe onschuldig is een tantra massage?

Geüpdatet op 16 mei 2022 door ELLE België
Getest: hoe onschuldig is een tantra massage?

Did this really happen? Onder een hete douche scrub ik de olie en de schroom van mijn lijf. Heb ik zojuist betaald voor een massage met een happy ending? Een ELLE-redactrice ondergaat een sensuele tantra massage.

Even kijken, hoe ben ik hier ook alweer beland, denk ik, terwijl ik mezelf in het kleedhokje mentaal voorbereid op mijn allereerste tantramassage. Ik bevind me - poedelnaakt - in een wellnesscentrum ver weg van huis. Ik ben hier incognito, om een en ander uit te klaren.

Tantra massage: kinky of niet?

Tantrische massage blijft een splijtzwam in de wellnesswereld. Veel salons wagen zich er helemaal niet aan. Anderen bieden behalve tantra een hele rist klassieke massages aan. En dan zijn er de salons die alleen maar tantra aanbieden. Neem van mij aan dat die laatste in een dubieus sfeertje baden. En dat het standaard uniform van de werknemers er bestaat uit een string met jarretelles.

Is tantra een verdoken vorm van betaalde seks of is het gewoon een onschuldige, sensuele massage? Volgens mij is het dat laatste, anders zou ik hier uiteraard niet zijn. Naïef, zegt u? Voor één keer hebt u misschien wel gelijk.
Op de website ziet het centrum er heel keurig uit, met minzaam lachende (dus niet geil loensende) masseurs en masseuses in propere witte pakken. Fatsoenlijke mensen. Er is een welnessgedeelte met zwembad en sauna en je kan er behalve diverse massages ook een manicure of gelaatsverzorging krijgen. Er is zelfs een goed uitgeruste fitness. Erg geruststellend allemaal. Na een orgastische massage kruip je niet nog een kwartiertje op de power plate.

“Wilt u graag een mannelijke of een vrouwelijke masseur”, vraagt de vriendelijke stem aan de telefoon. Een vrouw, antwoord ik zonder nadenken. Dat lijkt me het veiligste.

Sophia, mijn daikini

In alle eerlijkheid, ik ben de minst geschikte kandidaat om deze missie tot een goed einde te brengen. Ik sta bekend als licht ontvlambaar en single ben ik ook al niet. Wat er ook gebeurt, ik neem me voor om af te kloppen bij de eerste seksuele handeling die gesteld wordt. In naam van de journalistiek zou ik de rit tot het bittere einde - of beter: tot the happy ending - moeten uitzitten, maar ik wil mijn avonturen thuis nog kunnen opbiechten zonder dat de man van mijn leven mijn dressing uit het raam kiept.

Sophia, mijn daikini (lees: tantra masseuse), bevrijdt me uit het kleedhokje. Ze is een knappe blondine met een ontwapenende lach. Ik schat haar ongeveer net zo oud als ik, en mijn anticipatiestress ebt weg bij haar zachte aanwijzingen. Ze helpt me in een voorverwarmde, witte badjas en we overlopen kort mijn medisch verleden.

Sensueel of seksueel?

“Of ik mijn seksleven bevredigend vind?” Ik lach iets te luid, het soort ongemakkelijke gebalk dat je wel eens op een begrafenis hoort.
“Rustig maar”, zegt Sophia, terwijl ze haar lange blonde haar in een paardenstaart bindt. “Misschien moet ik mezelf wat verduidelijken. Tantra is een sensuele massage, maar er is niets seksueels aan. Ik ga niet uit de kleren, en jij raakt mij niet aan. Je mag van de behandeling genieten zoals jij dat wilt, maar verwar sensualiteit niet met seksualiteit.”
Toevallig zegt ze net wat ik wil horen. Ik vertrouw haar toe dat ik mijn seksleven erg bevredigend vind, en dat ik al eens graag iets nieuws probeer. Nu ik het zo op een rijtje zet... Is dat misschien de reden waarom ik hier ben? De daikini onderbreekt mijn mijmeringen. “Het kan zijn dat deze massage bij jou een seksuele energie opwekt, maar die energie gaan we niet omzetten in seksuele daden.”

Het moment van de waarheid

Ik snap het, hoor ik mezelf zeggen, terwijl ik het spoor nu helemaal bijster ben. Waar moet ik dan heen met al die seksuele energie? Zal ik straks eens lekker vijftig kilometer fietsen, de tuin omspitten en daarna een goedgevulde courgette in de oven schuiven? Tot nu toe roept het tantra gebeuren meer vragen dan antwoorden op. Hoog tijd om eraan te beginnen.

Het smaakvol ingerichte kamertje is gevuld met kaarslicht en zachte muziek. Alles ziet er proper uit. De massagetafel zit verstopt onder een smetteloos witte handdoek. Geen verdwaalde lichaamssappen te bespeuren, concludeer ik na een kleine inspectie. Mijn innerlijke hypochonder slaakt een zucht van verlichting. Ik lig op mijn buik, en mijn rug en schouders worden gemasseerd met lange, zachte halen. De eerste vijf minuten vind ik het een beetje bizar om mijn blote billen door een andere vrouw te laten kneden, maar daarna heeft de gêne al plaatsgemaakt voor een intense ontspanning. Handen, voeten, kuiten, er ontsnapt niets aan haar aandacht. Sophia’s lange blonde haar kriebelt bij gelegenheid langs mijn rug, en ik betrap mezelf erop dat ik dat best wel fijn vind.
Maar streek haar vinger nu niet heel erg achteloos langs mijn venusheuvel? Ze zakt af naar mijn knieën. Niks aan de hand, het zal mijn verbeelding zijn. Ze gaat weer naar boven en ... Niks. Bespeur ik een kleine teleurstelling bij mezelf? En voel ik daar meteen ook de eerste gewetenswroeging? Gemengde gevoelens. Ik voel me alsof ik een verblijf in een zessterrenhotel heb gewonnen. In Kabul.

Het is mijn laatste gedachte, voorlopig. Ik word een beetje loom, gewillig zelfs, en verlies mezelf volledig in het moment.

Mijn vagina is nu een yoni

En daar is die verdwaalde streling weer, heel subtiel, in de vlucht. De suggestie wordt me nog net niet te veel. Om geen seks te zijn is dit toch wel ontzettend plezant. “Draai je maar even om”, fluistert Sophia, na een klein uurtje. “Tantra massage is een zoektocht naar je innerlijke zelf en je yoni is de opening naar je ziel”, zegt ze, terwijl ze er een zacht tikje tegen geeft.
Ik zou zweren dat mijn vagina tot voor kort op die plek zat, maar gelukkig zit er nu een yoni. Ik hoef me dan ook geen zorgen te maken. Dit is niet seksueel, dit is sensueel..., prevel ik als een mantra terwijl haar handpalm nu toch heel even subtiel, maar ontegensprekelijk mijn vagi... euh... yoni beroert. Maar dan zakt ze alweer af naar mijn bovenbenen.

En ineens moet ik denken aan het perron in Schaarbeek. Ik zie het glashelder voor me, waarom nu? Omdat Schaarbeek de laatste halte voor Brussel is?
Ik weet dat ik zou moeten afkloppen, maar ik heb dat éne noodlottige punt bereikt, alwaar geen terugkeer meer mogelijk is. Ik bezwijk onder de prikkels en zie de tunnel al voor me. Vergeten af te stappen, mon dieu! Ik ben een vogel voor de kat.

Damn, I’m hot!

En dan aanschouw ik (zonder een zweem van ironie) het alleropwindendste dat ik ooit in mijn leven aanschouwd heb: mijn eigen naakte lijf (inderdaad!) badend in olie en vergevingsgezind kaarslicht. De hand van de masseuse die van mijn buik naar mijn hals glijdt. Haar andere hand die net boven mijn 'yoni' een minimale druk uitoefent. Het is nog steeds de suggestie die het hem doet. Ik wil haar smeken om te stoppen (en om door te gaan) maar ik kan alleen een hees gepiep uitstoten. Les carottes sont cuites. Ik heb het gevoel dat ik twee weken op vakantie ben geweest, bedenk ik luidop terwijl we tot stilstand komen in Brussel-Centraal.

Moet u het nu wel of niet proberen?

“Dat was wel erg snel”, lacht Sophia, terwijl ze een verdwaalde haarlok uit mijn gezicht plukt. “Je lichaam gaf perfect aan wat je wilde. Wil je nog wat nagenieten? We hebben nog even.” En hoewel mijn hele lijf schreeuwt van ja, weet ik dat ik van die tafel af en in mijn kleren moet geraken. Om nooit meer terug te keren, hoe graag ik het ook zou willen. En nu zit ik hier dus, met al die gemengde gevoelens. Dat was zo verdomd zalig, maar tegelijk zo ongelofelijk fout. Toch zeker voor iemand die in feite niks tekort komt. Ik neem me voor - met spijt in het hart - om het nooit meer te doen. Hoewel, misschien af en toe eens? Met kerst en verjaardagen enzo...? Nog steeds meer vragen dan antwoorden.

En dat brengt me bij de belangrijkste vraag. Of u het eens moet proberen? Maar natuurlijk! Niet twijfelen! Vlei u neer op de massagetafel, laat de dagelijkse beslommeringen voor wat ze zijn en verlies u in het moment. Het is die honderd euro meer dan waard. En vergeet niet: tantra is geen seks! U doet dus helemaal niets verkeerd! Of wel?

(Deze getuigenis bewijst alvast dat massages met happy end ook wel eens per ongeluk voorkomen.)

Psst: Heb je wel zin gekregen in een sensuele massage? Of heb je zin om je partner er eentje te geven? Bekijk dan zeker onze tips! En ook deze massage met peper is best wel pikant. Ook leuk, maar iets minder sensueel (seksueel?): de houtmassage.

Zin om meteen in actie te schieten? Zin om je verder te verdiepen in de materie? Tover je badkamer om tot sensuele spa met deze gadgets:

 

 

Noot van de redactie: omwille van privacyredenen kunnen we het adres van het salon niet vrijgeven.