Met deze 5 tips geef je je partner de beste sensuele massage

Geüpdatet op 29 januari 2024 door Lore Ginneberge
Met deze 5 tips geef je je partner de beste sensuele massage Shutterstock

Fijne kneepjes en zachte strelingen, meer heb je niet nodig voor een rustgevende massage na een vermoeiende dag op het werk. Wij geven 5 tips voor een alternatief avondje in bed!

1. Creëer een rustgevende omgeving

Bij een sensuele massage is er voor schermen geen plaats. Ban smartphones uit de slaapkamer, kijk geen televisie en zet een romantisch of ontspannend deuntje op om alvast in de stemming te komen. Een kaars en/of gedimd licht zijn een must. Badjassen, slippers en een drankje vooraf maken het een spa-waardige ervaring.

sensuele massage tips partner
Unsplash

2. Zet de verwarming een graadje hoger

S.O.S. kippenvel? Voor je aan je ontspannende massagesessie begint, zet je de verwarming best hoog genoeg om te voorkomen dat je partner naar de kachel in de woonkamer holt. Voorzie handdoeken en/of dekens om de zones waar je niet masseert even warm te houden.

3. De juiste olie is je geheime wapen

Olie is cruciaal, want maakt jouw bewegingen soepeler en zorgt voor een subtiel ontspannende geur. Maar overdrijf niet, het is tenslotte geen olieworstelpartij! Kijk uit met heel sterk geparfumeerde olies, om huidirritaties te voorkomen.

aesop massage olie
Breathless lichaamsolie, Aesop, €31

Shop hier

4. Haast en spoed is zelden goed

Zorg voor variatie, want steeds dezelfde beweging is saai en voelt bovendien niet lekker. Probeer verschillende bewegingen en gebruik je vingers, handpalmen, armen... let daarbij op de respons van je partner tijdens je creatieve uitspattingen en vraag vooraf naar bepaalde zones waar eventueel spanning opgehoopt zit.

5. Focus op gevoelige zones

Vrouwen zijn vaak verzot op aanrakingen in de nek en schouders en mannen hebben dan weer een zwak voor het betere kneedwerk in de onderrug. Inspiratie nodig? Deze video geeft enkele basistechnieken mee:

LEES OOK: