Dit is jouw (partners) erogene zone volgens de sterrenbeelden

Gepubliceerd op 9 maart 2022 door Lore Ginneberge
Dit is jouw (partners) erogene zone volgens de sterrenbeelden Unsplash

Er zijn bepaalde plekken op je lichaam die je bijna extatisch kunnen maken van opwinding, beter bekend als erogene zones. Dit is voor iedereen anders en wordt weleens gelinkt aan astrologie. Wat is jouw erogene zone volgens je sterrenbeeld, en die van je partner?

Als je geïnteresseerd bent in astrologie weet je misschien al dat elk teken gelinkt wordt aan een erogene zone. Volgens astrologe Aliza Kelly valt dit te herleiden tot de medische astrologie. "In de Middeleeuwen bijvoorbeeld, geloofden astrologen en medici dat de tekens van de dierenriem over bepaalde delen van het lichaam heersten (Ram werd geregeerd door het hoofd en Vissen door de voeten.)", vertelt Kelly aan de Huffington Post. Dat was toen handig om ziektes te bestrijden, maar kan vandaag ook van pas komen in de slaapkamer. Ontdek de erogene zone van je bedpartner, en je hebt alle kennis om de volgende vrijpartij naar een hoger niveau te tillen.

Ram: het hoofd

Rammen hebben de neiging om gestimuleerd te worden via alles boven de nek: het gezicht, hoofd, en zelfs het haar. Probeer voor het voorspel een sensuele hoofdmassage terwijl je zachtjes met je vingers door het haar gaat. Vooral het haar kan de zintuigen prikkelen, maar probeer er eerst achter te komen of je sekspartner houdt van zacht aaien of een ruwere ruk. Single ram: waarom schaf je geen hoofdmassagetool aan? Een leuke uitbreiding op reguliere seksspeeltjes.

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: de nek

Van zuigzoenen tot vederlichte kusjes, Stieren zijn helemaal weg van de nek. Als het wat ruiger mag, kan dat zich vertalen in een speels knijpen (altijd aan de zijkanten van de nek, bedek nooit de luchtpijp!) of als ze de voorkeur geven aan een zachtere aanraking, kan zelfs met je vingers langs de achterkant van de nek strelen al tintelingen geven.

 

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: armen

Toegegeven, je associeert je armen niet meteen met seksuele opwinding. Maar toch kan het een erogene zone zijn! Het aanraken van de onderkant van de arm stimuleert namelijk heel wat zenuwen.  Probeer eens met een veer te spelen, of om met je vingers (of tong) lichtjes langs de armen te gaan. Handen zijn ook een sterk punt van opwinding. Begin eens met een handmassage!

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: de borsten

De borststreek kan niet genegeerd worden bij een Kreeft. Terwijl andere tekens misschien niet zo gevoelig zijn rond de borsten en tepels, zorgt dit bij een Kreeft voor heel wat opwinding. Denk aan zoenen, masseren en zelfs een beetje bijten om extra spice te brengen in de slaapkamer.

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: de rug

Voor een Leeuw draait allemaal om de rug. Dit sterrenbeeld houdt van armen om zich heen, rugmassages, en zachte aanrakingen langs de ruggengraat. Elke actie op de rug brengt de endorfines van de Leeuw op gang, ook rond de schouders.

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: de buik

Zelfs de meest subtiele aanrakingen kunnen een Maagd gek maken - maar je moet wel weten waar! De buikstreek -  de zone net onder de borsten tot de heupen - is waar je moet zijn. Begin met een paar zachte beten of kusjes op de buik, borst en langs de middel.

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: onderrug en billen

De erogene zone van een Weegschaal ligt in de onderrug, niet toevallig de plek waar velen onder ons stress vasthouden. Probeer deze gevoelige zone te masseren, en misschien wat licht te krabben. De billen vormen ook een zone die aandacht verdient bij een Weegschaal. Een lichte tik kan voor opwinding zorgen, maar vraag eerst of je sekspartner het graag ruw heeft of niet!

 

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: de geslachtsdelen

Een Schorpioen is recht door zee, uitzonderlijk passioneel, en verkiest dus genitale stimulatie boven al het andere. Dit betekent dat hun geslachtsdelen erg gevoelig zijn (meer dan bij andere tekens) en dat ze het al warm kunnen krijgen bij de lichtste aanrakingen. Probeer wat te plagen met kusjes, strelingen en je vingers, of maak het interessant met behulp van een rollenspel of de Kama Sutra.

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter: dijen en heupen

Een Boogschutter is het gevoeligst rond de dijen, heupen, en bovenbenen. Zelfs een stiekeme aanraking onder tafel is genoeg om een Boogschutter in de stemming te krijgen. Activeer die passionele zintuigen door deze lichaamsdelen te masseren. Sla vooral de binnenkant van de dijen niet over!

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: benen en knieën

Net als een Boogschutter, zijn de benen en knieën de belangrijkste erogene zones voor Steenbok. Elke kleine aanraking op de benen, van de kuiten tot de dijen, maakt dit teken wild. Steenbokken voelen zich diep verbonden door aanraking, dus geef ze een paar sensuele kusjes als hun benen over je schouders hangen en kijk wat er gebeurt...

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: enkels en kuiten

Voor de Waterman zijn enkels en kuiten waar de magie ontstaat. Dit zijn vaak verwaarloosde zones die nochtans ongelooflijke sensaties kunnen opwekken. Probeer de kuiten eens te kietelen of (als je partner daar open voor staat) om de enkels vast te binden. Denk ook aan seksstandjes waarbij je de benen en enkels goed kan vastgrijpen.

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: de voeten

Voetmassage betekent alles voor Vissen, dus als ze hun schoenen uittrekken na een lange dag op het werk, dan weet je wat je te doen staat. Iedereen die iets met voeten heeft, is een potentiële soulmate van dit teken. Let wel op, want dit sterrenbeeld heeft erg gevoelige voeten, dus communiceer over hoeveel aanrakingen prettig voelt, en wat voor soort strelingen best werken.

LEES OOK: Zo geef je een mindblowing erotische massage