Zo geeft ‘pleasure mapping’ je de beste seks ooit

Geüpdatet op 4 augustus 2022 door Lore Ginneberge
Zo geeft ‘pleasure mapping’ je de beste seks ooit

Klaar voor de beste seks van je leven? Als je het moeilijk vindt om jezelf te laten gaan tijdens vrijpartijen, kan 'pleasure mapping' de oplossing zijn.

Wat is pleasure mapping?

Niet veel mensen kunnen instant antwoord geven op de vraag 'wat windt je op?' Dat komt niet alleen omdat de meesten onder ons moeilijk open en direct over seks praten, maar ook omdat we vaak niet genoeg tijd nemen om nieuwsgierig te zijn naar wat ons opwindt. Er heerst vandaag nog steeds een seks-negatieve cultuur: over seks praten is taboe, zeggen wat je wilt is lastig en onderzoeken wat je leuk vindt al helemaal. Je bent je er misschien niet van bewust totdat je jezelf openstelt voor erotisch genot.

erogene zones seks pleasure mapping
Unsplash

Je lichaam leren kennen is essentieel om ten volle van je seksualiteit te kunnen genieten, en dat is waar pleasure mapping in het verhaal komt. Het doel is om je 'plezier in kaart te brengen' door simpelweg je eigen lichaam (en dat van je bedpartner) te verkennen alsof je op schattenjacht bent - wat eigenlijk ook zo is.

Lees ook: dit zijn onze 10 favoriete seksuele fantasieën

Ontdek je erogene zones

Hoe breng je je plezier in kaart? De eerste stap is om je tijd te nemen. Pleasure mapping werkt niet in een rush. Of je nu alleen bent of met anderen, neem de tijd om elk deel van je lichaam te verkennen. Misschien weet je al waar je opgewonden van raakt, maar legt het erogene zones bloot die je nooit kon vermoeden.

seksueel genot pleasure mapping erogene zones
Unsplash

Gebruik al je zintuigen om de ervaring te verbeteren. Aanrakingen kunnen met de handen of tong, maar ook met voorwerpen als veren of ijsblokjes. Een blinddoek kan helpen om maximaal te focussen op wat je voelt. Je seksuele avonturen wijden aan pleasure mapping betekent ook dat je moet breken met het klassieke patroon van penetratie, dat soms saai of repetitief kan zijn. Als je eenmaal je meest erogene zones hebt ontdekt, stimuleer ze dan door ze te combineren met andere seksuele handelingen of speeltjes om je naar ongekende hoogten te vervoeren. En onthoud vooral: het ontdekken van je seksualiteit is een leuk en levenslang avontuur!

LEES OOK: 5 seksstandjes die vrouwen extra plezier in bed geven