GETEST: houtmassage

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Claire
GETEST: houtmassage

Wood1

Een massage hoeft lang niet altijd alleen met je handen gebeuren. ELLE probeerde de nieuwe houtmassage bij Thermae Grimbergen.

Het leven van een beautyjournaliste kan zwaar zijn: alsof we het nog niet druk genoeg hebben met het uitproberen van tientallen lipsticks en parfums, moeten we af en toe ook een nieuwe massage ondergaan. Tachtig minuten lang lichaam én hoofd onder handen laten nemen? Zucht. Iemand moet het doen.

Het blijkt om een massage met houten 'instrumenten' te gaan (ja, dat mopje over die blokfluit heb ik zelf bedacht). Ik zit wat ongemakkelijk te wachten op mijn masseur, terwijl ik me scenario's met bamboestokken en deegrollers inbeeldt. Hij stelt me gelukkig meteen gerust: het gaat om een Colombiaanse massage met allerlei houten rollers die een eigen functie hebben: zo pakken sommige cellulite aan terwijl andere vooral de collageenproductie in het gelaat stimuleren. Vency begint met stevige halen en veel olie te masseren, van de tippen van de tenen tot het puntje in mijn nek, en regelmatig wisselt hij het gekneed af af met zo'n houten hulpmiddel waarmee hij over mijn lichaam rolt?-. Hij besteedt veel aandacht aan de voeten, die bij massages vaak schromelijk over het hoofd worden gezien. Hij neemt me duchtig onder handen met diverse houten hulpmiddelen, net als de rest van mijn lichaam. Na anderhalf uur in een zenroes te soezen stap ik helemaal ontspannen richting auto. Lang een geleden dat een massage elk zeer plekje aanpakte en ik me naderhand dertig kilo lichter voelde. Al ligt dat eerder aan het deskundige geknijp van de Bulgaarse Vency dan aan het houten instrumentarium.

Houtmassage van lichaam en hoofd bij Thermae Grimbergen, 83 euro van 80 minuten. thermae.com.