Getest: een gepeperde massage tegen de winterdip

Gepubliceerd op 4 november 2015 door ELLE België
Getest: een gepeperde massage tegen de winterdip

perle de madagascar

De dagen worden korter, je zomerse teint is verleden tijd en de eerste verkoudheid steekt de kop op. Hoe vermijd je die gevreesde winterdip? Ga bij Aspria langs voor een deugddoende Perle de Madagascar behandeling. 

Wat? Perle de Madagascar, what's in a name, beroept zich op Afrikaanse kruiden en sferen om je weer helemaal op te peppen. De behandeling bestaat uit drie fasen. Eerst wordt je, als was je een olifantenjong, aangepakt met een bikkelharde scrub. Een mix van olie, sesam- en gemberzaden ontdoet je van alle gifstoffen die de urban jungle op je afvuurt en zorgt ervoor dat je babyzachte huidje weer tevoorschijn komt. Vervolgens wordt je als een leeuwenwelp ingepakt in een bedje van hydraterende peper- en kaneelcrèmes. Je vel is na een kleine twintig minuten even zacht geworden als de vacht van een pasgeboren kitten. Last but not least: je krijgt een deugddoende massage die al  je spieren losmaakt en ontspant -geen vergelijking met dieren hier, we kennen geen enkel beest dat kan masseren. Eens je van de massagetafel rolt, is je huid voor 300% gereinigd en gevoed en ben jijzelf zo zen als een schildpad in de zon.

Verdict? Ik test de behandeling op een drukke maandagavond, wat me net voor aanvang een verschrikkelijk idee lijkt: ik heb nog een waslijst aan bullet points af te werken, moet de boodschappen voor de week nog doen, ben nooit aan de was van vorige week begonnen en zie mijn to do lijst alleen maar groeien. Of het wel slim is om twee uur (twee uur!!) lang op een massagetafel neer te ploffen? Neen! Omdat ik mijn afspraken nu eenmaal nakom, doe ik het wel, al is er van een ontspannen sfeer geen sprake. Zorgen die als sneeuw voor de Afrikaanse zon wegsmelten eens de eerste gemberkorrel ruw over mijn overspannen rug wordt gerold. Eigenlijk is het allemaal zo erg niet en ben ik wel aan wat me-time toe... Gaandeweg word ik steeds positiever, stippel ik een plan uit om mijn to do lijst efficiënt aan te pakken en krijg ik zeker tien nieuwe ideeën om de week te overleven. Na afloop sta ik buiten met een glimmende babyvelletje, een hoop goede voornemens én een enorme dosis energie. Dinsdag begin ik met een fris en uitgerust hoofd aan mijn planning -'s middags besef ik dat hij al bijna af is- en complimenteert iedereen me met mijn stralende teint. Nieuwe goede voornemen: sparen voor een reis naar Madagascar...

Ook proberen? De behandeling duurt twee uur en kost €168 voor niet-leden, klik hier voor meer info!