Welke films en series brengt Netflix begin 2022 uit?

Gepubliceerd op 18 januari 2022 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Welke films en series brengt Netflix begin 2022 uit? Imaxtree

Netflix verwent ons bij het begin van dit nieuwe jaar met kakelverse seizoenen van onze favoriete series, tijdloze klassiekers, documentaires en karrenvrachten spanning. Een resem fantastische onderwerpen die ons een hele tijd zoet houden. Hier vind je onze selectie Netflix-films en -series om ongegeneerd te bingewatchen.

Vanaf januari op Netflix

1. Dirty Dancing

Ja, deze klassieker is nu ook op Netflix te zien. Neem wat lekkers en een kop thee bij de hand en Play!

Verschijningsdatum: 1 januari 2022

De pitch: "Terwijl ze de zomer met haar familie in de bergen doorbrengt, wordt een verlegen tienermeisje verliefd op de dansleraar van het vakantiepark, een vrijgevochten man met een flinke dosis lef."

Waarom kijken we? Dat spreekt toch voor zich? We kunnen er maar niet genoeg van krijgen!

2. Mother / Android

Deze film is van de producent van The Batman (2022). Hij neemt ons mee naar een futuristische fictie waarin rebellerende androïden ons op de hielen zitten.

Verschijningsdatum: 7 januari 2022

De pitch: "In een postapocalyptische wereld die geteisterd wordt door een gewelddadige opstand van androïden, proberen een zwangere jonge vrouw en haar vriend wanhopig een veilig onderkomen te vinden."

Waarom kijken we? Hou je van overlevingsfilms of -series? Wij ook. En het is eens wat anders dan die eeuwige zombies!

3. Cheer (Seizoen 2)

In deze docu-realityreeks volgen we het wel en wee van een Amerikaanse cheerleaderploeg die alles op alles zet om een nationale cheerleaderwedstrijd te winnen.

Verschijningsdatum: 12 januari 2022

De pitch: "Het is een bewogen jaar vol roem, geluk en liefdesverdriet voor de Navarro-cheerleaders. Een jaar waarin de rivaliteit met Trinity Valley nog wordt aangewakkerd."

Waarom kijken we? Om een blik te werpen achter de schermen van deze intensieve sport die onze fantasie tijdens onze tienerjaren op hol liet slaan.

4. The House

Een animatiereeks voor volwassenen die je nieuwsgierigheid zeker zal wekken!

Verschijningsdatum: 14 januari 2022

De pitch: "In deze duistere animatiekomedie wonen een arm gezin, een zenuwachtige ontwikkelaar en een oververmoeide huisbazin in hetzelfde mysterieuze huis, elk in hun eigen tijdperk."

Waarom kijken we? Vreemd, bizar... We voelen een onverklaarbare drang om erin mee te gaan. En jij?

5. Ozark (Seizoen 4, deel 1)

Netflix komt met een nieuw seizoen van Ozark. Om bovenaan je bingelijst te zetten!

Verschijningsdatum: 21 januari 2022

De pitch: "Marty (Jason Bateman), Wendy Byrde (Laura Linney) en hun tieners Charlotte (Sofia Hublitz) en Jonah (Skylar Gaertner) zijn een heel gewoon gezin. Marty’s baan is minder alledaags: deze familieman verdient zijn brood met het witwassen van zwart geld voor Mexico's op één na grootste kartel."

Waarom kijken we? Het scenario, de prachtige omgeving en vooral de vijfsterrencast van deze grappige en intense serie: in één woord geweldig.

6. Munich - The Edge of War

Munich- The Edge of War is een historische film vol intriges gebaseerd op de beroemde spionageroman van Robert Harris. We kunnen niet wachten om hem te zien!

Verschijningsdatum: 21 januari 2022

De pitch: "Het is de herfst van 1938. Europa staat aan de rand van de afgrond. Adolf Hitler maakt zich klaar om Tsjecho-Slowakije binnen te vallen en de regering van Neville Chamberlain zoekt wanhopig naar een vreedzame oplossing voor de crisis. Tegen die achtergrond van internationale spanningen reizen de Britse ambtenaar Hugh Legat en de Duitse diplomaat Paul von Hartmann naar München om de conferentie van de laatste kans bij te wonen. Daar komen de twee oude vrienden terecht in een web van gevaarlijke politieke spelletjes met mogelijk dramatische gevolgen. De wereld houdt de adem in. Kan de oorlog worden vermeden en zo ja, tegen welke prijs?

Waarom kijken we? Is de Britse acteur George MacKay reden genoeg? Voor ons in elk geval wel!

7. Neymar: The Perfect Chaos

Een nieuwe documentaire laat Neymar zien als nooit tevoren. Voor de fans maar ook voor wie er niet zoveel van kent. Het is een kans om meer te leren over de wereld van het voetbal.

Verschijningsdatum: 25 januari 2022

De pitch: "Neymar wordt over de hele wereld vereerd, maar ook bekritiseerd. In deze docu deelt hij de hoogte- en dieptepunten van zijn privéleven en zijn briljante voetbalcarrière."

Waarom kijken we? Een driedelige documentaire die ons een van 's werelds populairste spelers leert kennen, maar ons ook een blik gunt op de marketingmachine die rond hem is opgezet? Yes, please.

8. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (Seizoen 1)

We zaten echt te wachten op een gloednieuwe serie! En we hebben het gevoel dat deze nieuwkomer uit 2022 ons helemaal in zijn greep zal krijgen.

Verschijningsdatum: 28 januari 2022

De pitch: "Anna (Kristen Bell) heeft een gebroken hart. De dagen volgen elkaar op en lijken allemaal op elkaar. Met een glas wijn in de hand zit ze voor het raam en kijkt ze hoe het leven buiten verdergaat zonder haar. Maar wanneer een charmante man (Tom Riley) en zijn dochter aan de overkant van de straat komen wonen, begint Anna het licht aan het eind van de tunnel te zien. Tot ze op een dag getuige is van een gruwelijke moord... of toch niet?"

Waarom kijken we? Spanning, intrige, alles waar we van houden!

LEES OOK

5 alternatieven voor Netflix in België

Dit zijn de beste horrorfilms op Netflix