Dit zijn de beste horrorfilms op Netflix

Geüpdatet op 27 oktober 2021 door ELLE België
Dit zijn de beste horrorfilms op Netflix Unsplash

Een goed uitgewerkt scenario zonder te veel clichés, een onverwacht einde, scènes die je écht de stuipen op het lijf jagen... Wij hebben de beste horrorfilms op Netflix er voor jou uitgekozen, voor een griezelige maar vooral geslaagde Halloweenavond.

Een goede horrorfilm vinden op Netflix (of ergens anders), da's een beetje zoals dat ene kledingstuk vinden dat je al zo lang wilde - het allerlaatste in jouw maat, én tijdens de solden. Zeldzaam, maar fantastisch als het toch gebeurt. Als jij al eens een horror night gepland hebt met je vrienden en vriendinnen op de 31ste, weet je ook dat het een hele opgave kan zijn om de perfecte griezelfilm te vinden. We besparen je de keuzestress en serveren je deze Netflixgems kant-en-klaar op een plateautje. Durf jij er eentje te proeven?

1. HIS HOUSE (2020)

Na het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan te zijn ontvlucht, probeert een koppel samen een nieuw leven op te bouwen in een Engels dorpje. Maar dat is zonder een duistere demon gerekend, die zich net onder de oppervlakte schuilhoudt. Met enkele echt angstaanjagende momenten biedt de horrorfilm His House een grimmige kijk op de vluchtelingenervaring. Een geweldige debuutfilm voor Remi Weekes.

2. CREEP 2 (2017)

Een filmmaakster zoekt een nieuw project, en trekt daarvoor naar een verlaten huis in het bos. Daar heeft ze een afspraak met een ​​man die beweert een seriemoordenaar te zijn. Maar nadat ze ermee instemt om de dag met hem door te brengen, realiseert ze zich al snel dat ze een fout heeft gemaakt. Een fout die weleens fataal zou kunnen zijn... Creep 2 heeft alles wat de eerste film tot een succes maakte - hoe meer er wordt gelachen, hoe ongemakkelijker en zelfs verontrustender het wordt.

3. UNDER THE SHADOW (2016)

Terwijl een moeder en dochter worstelen met de verschrikkelijke gevolgen van de post-revolutie in de verwoeste stad Teheran, na de oorlog van de jaren tachtig, begint een mysterieus kwaad hen te achtervolgen. Under the Shadow mixt schijnbaar uiteenlopende genres tot een doeltreffende chiller met actuele thema's en een provocerende sociale subtekst.

4. JAWS (1975)

Wanneer een moordende haai chaos veroorzaakt op de stranden van de Amerikaanse oostkust, is het aan de lokale sheriff, een zeebioloog en een oude zeeman om op het beest te jagen. Met meeslepende, overtuigende verhalen en een vakkundig gevoel voor gruwel, blijft deze film van Steven Spielberg een gevestigde waarde in de wereld der horrorfilms.

5. THE OLD WAYS (2020)

Cristina, een journaliste van Mexicaanse afkomst, reist naar haar geboortestad om er een ​​verhaal over hekserij te onderzoeken. Daar wordt ze ontvoerd door een groep lokale bewoners die denken dat ze bezeten is. The Old Ways is een paranormale horrorfilm met een indrukwekkende diepgang. Het combineert verschillende vertrouwde ingrediënten uit het genre om een ​​unieke, aangrijpende spreuk over je uit te spreken.

6. 1922 (2017)

In het jaar 1922 wil een eenvoudige maar trotse boer extra geld verdienen op een wel heel lugubere manier: door zijn eigen vrouw te vermoorden. Hij overtuigt ook nog eens zijn eigen tienerzoon om hem hierbij te helpen. Maar hun acties hebben onbedoelde gevolgen. Dankzij het zorgvuldig opbouwende verhaal van regisseur Zak Hilditch en het krachtige acteerwerk van Thomas Jane behoort 1922 tot de beste verfilmingen van de werken van thrillerauteur Stephen King.

7. FEAR STREET (TRILOGIE - 2021)

De Fear Street- trilogie werd gebaseerd op de gelijknamige boeken van RL Stine. De drie horrorfilms volgen een groep tieners uit de jaren 90 die probeert hun stad te verlossen van een oude vloek, uitgesproken door de heks Sarah Fier.

8. CAM (2018)

Een camgirl ontdekt dat een dubbelganger haar kanaal heeft gekaapt, daar de seksuele grenzen opzoekt en ook vastbesloten lijkt de rest van haar leven te verwoesten met deze (bovennatuurlijke) identiteitsdiefstal. Cam is een scherpzinnige thriller vol spanning die veel meer te bieden heeft dan suggestieve scènes - niet in het minst dankzij de verbluffende prestaties van Madeline Brewer in de hoofdrol.

9. HUSH (2016)

Een dove schrijfster, die tevens ook niet kan praten, woont in een bos om er een ​​rustig teruggetrokken leven te leiden. Nu moet ze in stilte vechten voor haar leven, nadat een gemaskerde moordenaar voor haar raam verschijnt. Hush navigeert door de bloederige wateren der home invasion-thrillers en scherpe slashers en vormt zo een eigentijdse horrorfilm.

10. GERALD’S GAME (2017)

Om de vlam in hun huwelijk weer aan te wakkeren, boekt een koppel een romantisch weekendje weg. Eens in hun afgelegen chalet stelt Jessie's man voor haar vast te boeien aan het bed, om ook hun seksleven weer een boost te geven. En dan loopt alles fout... Gerald komt om het leven en Jessie, vastgebonden in bed zonder een manier om te ontsnappen, begint verontrustende visioenen te krijgen. Geen wonder dat de film angstaanjagend is, want ook deze werd gebaseerd op een verhaal van Stephen King.
Door Emma Wyers - stagiaire elle.be

LEES OOK

10 Halloween hapjes om je vingers bij af te likken

Deze 7 Instagramaccounts geven je alle Halloween make-up inspiratie

10 Halloween kostuum-ideeën uit je favoriete films en series