5 mysterieuze cocktails voor Halloween

Geüpdatet op 27 september 2022 door ELLE België
5 mysterieuze cocktails voor HalloweenShutterstock

Halloween vier je met een griezelig lekkere cocktail in de ene hand en een al even bangelijk hapje in de andere! Raap al je moed bijeen en proef deze heerlijke drankjes in een freaky jasje

1. Mr. Hyde Vergif

Pint Embed Link

Ingrediënten voor 4 cocktails:

  •  24 cl wodka
  •  12 cl parfait amour likeur
  •  3 cl bramenlikeur
  •  6 cl dragonsiroop (Recept volgt)
  •  3 cl vers citroensap
  •  3 cl lavendelsiroop
  • 4 lavendeltakjes
  • 8 bramen

Optioneel:                                                                                                                                                                           

  • droog ijs (gebruik dit enkel als je hiermee vertrouwd bent)
  • paarse suiker voor de rand

Instructies:

  • De dragonsiroop maak je door 1 kop suiker in 1 kop water te verhitten in een kleine steelpan.
  • Verwarm de inhoud op een laag vuur, tot het kookpunt wordt bereikt. Voeg 2 takjes verse dragon toe en verlaag het vuur.
    Laat nog 10 minuten staan op het vuur, terwijl je regelmatig roert. Verwijder de dragon en laat de siroop afkoelen.
  • Plaats 2 bramen op elk takje lavendel en zet apart. Voor het beste resultaat doorprik je de braam eerst met een tandenstoker.
  • Snij en pers de citroen. Voeg de vloeistoffen samen in een cocktailshaker gevuld met ijs en schud ongeveer 20 seconden.
  • Bevochtig de rand van het glas en dep in de paarse suiker.
  • Verdeel de inhoud over 4 glazen en voeg eventueel een beetje droog ijs toe en werk af met de lavendeltakjes.
    Het drankje is enkel veilig voor consumptie nadat het droog ijs volledig is opgelost.

Bron: www.hgtv.com

2. Zwarte Weduwe Martini

Pint Embed Link

Ingrediënten voor 1 cocktail:

  • 5 cl zwarte rum
  •  2 cl crème de cacao
  • 1 kop ijs
  • zwarte voedingskleurstof
  •  1 eetlepel bruine suiker

Instructies:

  • Voeg de rum, de crème de cacao, het ijs en 1 of 2 druppels zwarte voedingskleurstof samen in een cocktailshaker.
  • In een kleine kom meng je de bruine suiker en 1 druppel zwarte voedingskleurstof. Meng dit met een vork tot de suiker zwart is.
  • Maak de rand van het martiniglas vochtig met water en dep in de suiker.
  • Giet de cocktail in het glas en dien op.

Bron: www.bettycrocker.com

3. Martini met bloederig randje

Pint Embed Link

Ingrediënten voor 4-6 cocktails:

  • rood suikerglazuur voor decoratie
  • 3/4 kop light room
  •  1/2 kop rum met kokossmaak
  • 1/4 kop (vanille) wodka
  •  1/4 kop kokosroom
  •  ijsblokken

Instructies:

  • Breng voorzichtig de rode gel aan op de glazen, zodat het langs de rand naar beneden loopt.
  • In een cocktailshaker breng je de room, rum, wodka en kokosroom samen met het ijs. Schud goed en verdeel over de martini glazen.

Bron: www.bhg.com

4. Pompoen Punch

Pint Embed Link

Ingrediënten voor een grote kom:

  • 750 ml gekruide rum
  • 1 kop (vers) sinaasappelsap
  •  1 kop (vers) citroensap
  •  1 kop kruidensiroop
  • 1/2 kop pompoenpuree
  •  2 1/2 kop bruiswater
  •  kaneelstokjes
  • Een grote pompoen of kom

Optioneel:

  • Droog ijs

Instructies:

  • Meng de rum met het sinaasappelsap, het citroensap, de siroop en de pompoenpuree in een grote kom.
  • Giet het mengsel door een zeef en laat uitlekken.
  • Intussen plaats je een grote kom in de uitgeholde pompoen. Zorg ervoor dat deze kom bestand is tegen droog ijs, indien je dit zal gebruiken. Vul de bodem van de kom met droog ijs en plaats hierin nog een kleinere kom.
  • De kleine kom vul je dan met de cocktail en het spuitwater.
  • Giet nu warm water bij het droog ijs om het rookeffect te activeren.
  • De gasten kunnen zelf hun cocktail inschenken en garneren met een kaneelstokje.

Bron: www.honestlyyum.com

5. Vampierencocktail

Pint Embed Link

Ingrediënten voor 4 cocktails:

  • 2 koppen frambozen
  •  1/4 kop suiker
  •  11,82 cl wodka
  •  6 cl amaretto
  •  6 sinaasappelsap
  •  17,74 cl bruiswater
  • 4 plastiek spuiten

Instructies:

  • Pureer de frambozen in de blender. Duw de puree vervolgens door een fijne zeef, om de pulp van de zaden te scheiden. Verwijder de zaden.
  • Voeg de puree en de suiker samen in een kleine sauspan en verwarm dit op een middelmatig vuur. Roer regelmatig en laat koken tot het mengsel donker en dik wordt. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen.
  • Giet de wodka en de amaretto in een cocktailshaker met ijs en schud ongeveer 20 seconden. Meng dit met het sinaasappelsap en het bruiswater. Giet in gekoelde glazen.
  • Vul de spuiten met de frambozensiroop en plaats ze in de glazen.

Bron: www.selfproclaimedfoodie.com

Helemaal in de Halloween-sfeer? Lees dan ook hoe je heerlijke Halloween-hapjes maakt, wat er allemaal te beleven valt op Halloween en shop 15 Halloween t-shirts voor filmfreaks.