10 Halloween kostuum ideeën uit je favoriete films en series

Geüpdatet op 14 december 2023 door Lisa Aelvoet
10 Halloween kostuum ideeën uit je favoriete films en series

Nog geen idee met welk Halloween kostuum jij dit jaar de show gaat stelen? Geen paniek, je hoeft niet voor de vierde keer op rij je Roodkapje pak tevoorschijn te halen. Hier zijn de leukste en meest actuele outfits voor Halloween anno 2023.

Barbie uit 'Barbie'

Barbie belooft een van de populairste Halloween kostuums te worden van 2023. Verhul jezelf in Cowboy Barbie of kom origineel uit de hoek als Wicked Barbie. Een bezoek aan een verkleedwinkel is niet nodig: hul jezelf van top tot teen in roze en stap binnen met een uitbundige 'Hi Barbie!'.

Barbie

Wednesday Addams uit 'Wednesday'

De klassieke Wednesday-look bestaat uit een zwarte jurk met witte kraag en zwarte vlechtjes. Wie iets origineler uit de hoek wil komen, kan gaan voor Wednesday's prom-look , die perfect aansluit bij de dark romance-trend  die momenteel alomtegenwoordig is.

Halloween-kostuum-Wednesday-Addams
Netflix

Louise uit 'Knokke Off'

Je hoeft het niet altijd ver van huis te zoeken, ook Vlaamse televisieseries barsten van inspiratie wanneer het op Halloween kostuums aankomt. Kies voor Louise's kenmerkende old money-look, werk af met beach waves en klaar!

Knokke-Off-Louise-Halloween-kostuum
VRT Max

Ariel uit 'The Little Mermaid'

'The Little Mermaid' is ongetwijfeld een van onze favoriete releases uit 2023. Het zou ons dan ook niet verbazen dat elk Halloween-feestje dit jaar minstens één Ariel telt. Dit kostuum is trouwens celebrity approved, zo verschenen Mariah Carey, Kylie Jenner en Heidi Klum in het verleden reeds met een vissenstaart ten tonele.

Ariel-Halloween-kostuum
Disney

Daisy uit 'Daisy Jones and the Six'

Deze mini-serie, geïnspireerd op het verhaal van Fleetwood Mac, speelt zich af in jaren '70 in Los Angeles. Dat betekent veel indie-outfits met flared jeans, crochet tops en cowboy boots - oftewel: alles waar we van houden.

Psst... Free People lanceerde een Daisy Jones and the Six capsulecollectie die nog steeds verkrijgbaar is via hun website.

Daisy-Jones-and-the-six-halloween-kostuum
Amazon Prime

Neytiri uit 'Avatar: The Way of Water'

Na'vi prinses Neytiri, vertolkt door Zoë Saldana, speelt als vrouw van Jake Sully net als in de vorige Avatar-films een grote rol in 'Avatar: The Way of Water'. Hou je van een uitdaging, dan kan je volledig laten gaan met bodypaint. Een ding is zeker: je entrée zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

Avatar-halloween-kostuum
Disney

Emily uit 'Emily in Paris'

'Emily in Paris' zorgt nu al verscheidene jaren voor outfit-inspiratie. Voor iedereen die herkenbaar maar ook klassevol voor de dag wil komen volstaat een kleurrijke baret en een schreeuwerige outfit. Wie all-out wil gaan knipt ook nog een pony.

Emily-in-Paris-halloween
Netflix

Diana uit 'The Crown'

Ben je op zoek naar een killer look, ga dan voor Diana's beruchte revenge dress. Deze draagt Elizabeth Debicki in seizoen vijf van de Netflix-serie. Op 16 november verschijnt al weer het zesde en laatste seizoen van The Crown op Netflix. Het is nu of nooit dus!

The-Crown-Halloween-kostuum
Netflix

Belly uit 'The Summer I Turned Pretty'

In 'The Summer I Turned Pretty' volgen we de zestienjarige Isabel Conklin, aka Belly, die maar niet kan kiezen tussen de knappe broers Conrad en Jeremiah Fisher. Belly belichaamt de typische girl next door en dat maakt van haar personage een (in tegenstelling tot haar liefdesleven) ongecompliceerd Halloween kostuum.

The-Summer-I-Turned-Pretty-Halloween
Amazon Prime

Queen Charlotte uit Queen Charlotte: A Bridgerton Story

De heerlijke spin-off serie 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' biedde ons een kijkje in het leven van Konigin Charlotte, majestueus vertolkt door India Amarteifio. Elke aflevering schonk ons een nieuw fantastisch modemoment met meesterlijke jurken en fraaie haartooien. Meer dan genoeg inspiratie voor een origineel Halloween kostuum!

Halloween-kostuum-Queen-Charlotte
Netflix