5 alternatieven voor Netflix in België

Geüpdatet op 23 oktober 2019 door ELLE België
5 alternatieven voor Netflix in België

Heb je het wat gehad met het aanbod van streaming-gigant Netflix of heb je gewoon zin om van platform te veranderen? Ontdek hier 5 alternatieven voor Netflix die beschikbaar zijn in België.

Amazon prime video

Amazon Prime werd opgericht in 2006 door e-commercereus Amazon en biedt televisie-uitzendingen, films en series aan, aangepast aan je woonplaats (dus niet enkel Amerikaanse content). Sinds enkele jaren is dit alternatief een serieuze concurrent voor Netflix. Amazon heeft dan ook grote bedragen gespendeerd aan het creëren van eigen beeldmateriaal met films als, om er enkele te noemen, The Grand Tour, Sneaky Pete en The Man in the High Castle. En het is niet omdat hun films en series minder bekend zijn dan die van Netflix, dat ze ook minder goed zijn. Enkele van hun originele films vielen al in de prijzen op de Golden Globes

Wat is nu concreet het verschil met Netflix? Op papier, niet veel, want het concept is exact hetzelfde. Voor €49 kan je hun hele aanbod een jaar lang kijken op drie verschillende schermen tegelijk (laptop, tv, smart tv, playstation, smartphone,...).  Net als bij Netflix, kan je series en films downloaden om offline te bekijken.

Wat Netflix echter niet heeft, en Amazon Prime wel, is de X-Ray functie, een bonus waarmee je op elk moment de acteurs en liedjes op je scherm kan scannen. Wij vinden het persoonlijk een grote meerwaarde dat we on the spot kunnen bewijzen dat ons lief ongelijk heeft wanneer hij blijft volhouden dat het Hilary Swank is die meespeelt in 'Ps I Love You', in plaats van Jennifer Garner.

Naast het streaming-aspect, geeft het Amazon Prime-abonnement je ook heel wat voordelen en kortingen op hun online winkel.

Pluspunt: Je kan het abonnement gratis 30 dagen uittesten.

Prime Video

Youtube premium

De optie Premium bij Youtube zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, nu we overspoeld worden met advertenties telkens we van het kanaal gebruik maken. Maar wist je dat Youtube Premium al  bestaat sinds 2015? De meesten die Premium nemen, doen dit waarschijnlijk in eerste instantie om van de advertenties af te zijn. Maar daarnaast kan je ook exclusieve films en series van Youtube kijken. Er is speciaal voor hun videokanaal originele content gecreëerd. Het platform heeft een groot aanbod voor tieners, met veel series (of zijn het vlogs?) die aan al je voyeuristische noden voldoen. Een van de populairste series is die waarbij je het leven van Ariana Grande kan volgen.

Verder is Youtube Premium quasi hetzelfde als Netflix. Je kijkt op meerdere schermen, je kan kijken zonder internet en uiteraard wordt je niet geteisterd door reclame. €11,99 is dan een zacht prijsje, zeker voor de Youtube-fanatiekelingen onder ons. Niets weerhoudt je er natuurlijk van om het abonnement gewoon gedurende één maand gratis uit te testen.

iTunes

Ben jij  iemand die eerder naar lezingen gaat dan een hele avond te binge-watchen? Verkies je het theater boven de cinema en breng je zondagen liever door in een museum dan in je zetel? Dan moet je iTunes eens een kans geven. We waren iTunes misschien stiekem al vergeten, maar deze video- en muziekbibliotheek bestaat nog steeds en werkt op exact dezelfde manier elk ander streaming-platform. Je kan er langspeelfilms huren voor €5 of kopen voor €12. De perfecte formule voor diegenen onder ons die wat minder verslaafd zijn aan beeldschermen.

Hulu

Misschien zegt deze naam je niets, maar Hulu is het kleine broertje van Netflix. In de Verenigde Staten heeft dit streaming-kanaal al 20 miljoen abonnees. Dat hoge cijfer is helemaal niet vreemd, want praktisch alle cinema-giganten staan samen aan het hoofd van Hulu: Warner, NBC, Disney en Fox. Ze bezitten dan ook 60% van alle projecten op Hulu. Anders dan Netflix, maakt Hulu geen exclusieve films en series. Het platform maakte de bewuste keuze om een universele catalogus aan te bieden (al zagen we veel van de films wel al op tv) voor kijkplezier van kwaliteit. Dit aan een zeer concurrerende prijs, slechts €7 per maand. Je vindt er topseries zoals The Handmaid's Tale, Castle Rock en Into the Dark. Je zal wel nog wat geduld moeten hebben, want Hulu komt pas eind 2019 naar België.

Disney +

Na Hulu onder zijn hoede te hebben genomen, gaat Disney binnenkort ook zijn eigen streaming-platform lanceren. In plaats van een universele catalogus, zal Disney+ het volledige aanbod van Disney-films en -series bevatten. Je kan er dus al je favoriete tekenfilms terugzien, zoals The Lion King, Mulan en Pocahontas. Maar ook alle nieuwe langspeelfilms, zoals bijvoorbeeld Belle & the Beast, met Emma Watson in de hoofdrol, komen op Disney +. Daarnaast zal je alle programma's van Disney Channel hier kunnen terugzien (oh joy). Aangezien Disney + ook de rechten van Star Wars en Marvel bezit, zal je die films binnenkort exclusief op dit kanaal kunnen zien. Dit kan in de toekomst nog voor problemen zorgen met Netflix, die deze saga's momenteel wel nog op hun platform aanbiedt. Om te binge-watchen op Disney +, zal je helaas nog moeten wachten tot 2020, vanaf dan zal het beschikbaar zijn in Europa.

Lees ook:

(Vertaald door stagiaire Marie Pauwels)