Dit leerden we uit Beyoncés Netflix-film ‘Homecoming’

Gepubliceerd op 18 april 2019 door Lore Ginneberge
Dit leerden we uit Beyoncés Netflix-film ‘Homecoming’

De Netflix-film over Beyoncés Coachella-optreden was één groot feest.

Beyoncs verrast en ontroert met haar film op Netflix. Verwacht je aan héél veel Coachella scènes en enkele openhartige behind-the-scenes beelden. Wij leerden heel wat bij tijdens het kijken naar 'Homecoming', over Beyoncés moeilijke zwangerschap tot welke mascara ze gebruikt.

1/

Beyoncé en haar gi-gan-tische team repeteerden vier maanden non-stop

Een blik achter de schermen toont je de grote hoeveelheid mensen die meewerkten aan het spektakel. Beyoncé koos met opzet voor een volledig zwarte cast en wilde naar eigen zeggen artiesten een kans geven die elders waren geweigerd door hun uiterlijk. De hele film gaat over empowerment, maar ook over ontzettend hard werk. Queen B neemt (zoals altijd) alle leiding op zich en verwacht niets minder dan perfectie.

beyonce homecoming

2/

Blue Ivy is een extreem getalenteerde kleuter

Op de behind-the-scenes beelden zien we kleine flitsen van Blue Ivy, Beyoncé en Jay-Z's zesjarige dochter. Het meisje oefende blijkbaar mee met mama en haar dansers. Niet alleen zie je Blue tokkelen op een elektrische gitaar, ook doet ze stukjes van de choreografie mee én zingt ze op een nieuwe track van het 'Homecoming'-album. We weten nu al, dit is een wonderkind in wording.

beyonce homecoming blue ivy

3/

Beyoncé doorstond een moeilijke bevalling

Letterlijk en figuurlijk. Zo kwam de zwangerschap vrij onverwacht, net als het feit dat er niet één maar twee baby's op komst waren. Ook de bevalling zelf verliep niet zonder slag of stoot. Queen B kreeg te maken met een zwangerschapsvergiftiging en moest noodgedwongen een keizersnede ondergaan, nadat één baby z'n hartslag verloor. Deze hele ervaring zorgde ervoor dat de zangeres zowel fysiek als mentaal veranderde. De eerste rehearsals na de zwangerschap waren dan ook loodzwaar, aldus Beyoncé zelf.

I will never push myself that far again

4/

De Homecoming vergde opoffering, moed en een streng dieet

beyonce homecoming netflix

"Wat mensen niet zien, is de grote opoffering." Van zodra Beyoncé in staat was om zich voor te bereiden, ging ze werkelijk all the way. Haar dagen bestonden uit fitness, soulcycle en repeteren. Ook volgde ze een onmogelijk streng dieet zonder koolhydraten, suiker, melkproducten, alcohol en vlees. Tussen het repeteren zorgde ze voor haar kroost. "I will never push myself that far again", zegt Bey met een lach. Zou ze het menen?

5/

Bonus: Queen B gebruikt budgetmascara

Het gebeurde in een flits van een seconde, maar ons ontgaat niets. Op de backstagebeelden zien we hoe Bey zich snel opmaakt tijdens het repeteren. En wat blijkt? Geen dure producten voor de superster, want Beyoncé gebruikt doodleuk mascara uit de supermarkt. Het gaat om de Rimmel Scandaleyes, herkenbaar aan de gifgroene tube en te koop voor zo'n €12. Sterren, ze zijn net als ons.

LEES OOK: Dit waren de gekste outfits op Coachella 2019