Golden globes 2019: hier zijn alle rode loper looks

Gepubliceerd op 7 januari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Golden globes 2019: hier zijn alle rode loper looks

Het award seizoen is officieel van start gegaan met de Golden Globes, een prestigieuze uitreiking van film- en TV-prijzen.

Alle ogen waren op Lady Gaga gericht, de topfavoriete die dankzij haar rol in A Star Is Born een nominatie voor Beste Actrice in de wacht had gesleept. Ze zorgde meteen ook voor de grootste teleurstelling van de avond, door die prijs te verliezen aan Glenn Close -een fenomenale actrice, laat dat een troost zijn. Lang zal ze echter niet getreurd hebben, het beeldje van Beste Soundtrack mag ze immers wel op haar schouw zetten. Verder vielen ook Bohemian Rapsody's Rami Malek en Bodyguards Richard Madden in de prijzen als respectievelijk Beste Acteur in een Film en TV-serie. Het controversiële Green Book, over de vriendschap tussen een zwarte pianist en zijn blanke, racistische chauffeur, wist dan weer haar nominaties in de categorieën Beste Komische Film, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Filmscenario te verzilveren.

Rode lopergewijs opvallend veel kleur na de all-black dress code waarmee actrices vorig jaar uitpakten als steun aan de Time's Up movement. Ontdek hier wat Emma Stone, Lupita Nyong'O en co uit de kast haalden: