7 weetjes over Emma Watsons Beauty & The Beast jurk

Gepubliceerd op 28 maart 2017 door ELLE België
7 weetjes over Emma Watsons Beauty & The Beast jurk

Emma Watson schittert als Belle in Disney's live remake van Belle en het Beest. Letterlijk zelfs: wij zijn namelijk helemaal in de ban van haar iconische jurk. Zeven dingen die je moet weten over het gele gevaarte:

#1 Vooraf werd er maandenlang gediscussieerd over de materiaalkeuze, de juiste tint geel en de hoeveelheid parels van de jurk. Om je maar een idee te geven wat voor een belangrijke rol de japon vervult...

#2 Het resultaat? De jurk is gemaakt van verschillende lagen vederlichte, gele satijnen organza. Er was ruim 91,440 centimeter draad nodig!

#3 Er zijn 2160 Swarovski-kristallen gehecht op de jurk. De twee bovenste lagen stof hebben een gouden print die de Rococo-vloer balzaal uit de film matcht

1/

Belle en het Beest _ 7 weetjes over de jurk_emma_watson_2

#4 Het duurde meer dan 12,000 uur om de jurk te maken (ruim geschat: meer dan 500 dagen)!

#5 Er zijn verschillende kopieën van de jurk gemaakt.

#6 De jurk is ontworpen door Academy Award-winning kostuumdesigner Jacqueline Durran. "We gingen sowieso voor een gele jurk, als eerbetoon aan de animatiefilm. We gaven er onze eigen invulling aan en maakten het net iets draagbaarder, zodat Emma er vrij in kon bewegen."

#7 Je kan je eigenste Belle jurk kopen. Alfred Angelo maakt trouwjurken gebaseerd op Disney prinsessen. Wil je all out gaan? Dan kan je ook Belle en het Beest-juwelen bij je jurk dragen.

Pssst! Zin in nog meer Disney magie? Luister hier naar de betoverende soundtrack van de film. Wat denk jij van de jurk? Laat het ons weten: @ELLEbelgie.

(Stagiaire Maaike Geys)