Deze boeken liggen op Emma Watsons nachtkastje

Geüpdatet op 12 februari 2019 door Claire
Deze boeken liggen op Emma Watsons nachtkastje

Sinds actrice Emma Watson vorig jaar haar feministische boekenclub Our Shared Shelf oprichtte, sprokkelde ze hiervoor al bijna 200.000 leden bij elkaar. Maar wat zijn eigenlijk haar persoonlijke lievelingsboeken? Dit is haar top 3.

'Feminism is for everybody' van Bell Hooks

emma watson bell hooks feminisme book club

In een interview met ELLE UK verklapte ze dat dit het boek is dat ze aan president Trump zou overhandigen mocht ze hem ontmoeten, wat dit jaar waarschijnlijk ook echt zal gebeuren als ambassadeur van UN Women. Waarom? "Het is eenvoudig, goed uitgelegd en heel redelijk." Niet te ingewikkeld voor The Donald, dus.

1/

'The Sleep Revolution' van Arianna Huffington

arianna huffington sleep revolution book club feminism emma watson

Hoewel ze volgens ELLE op het moment van het interview 'Nights at the circus' van Angela Carter in haar tas zitten had, staat ze te popelen om dit boek te lezen. "Ik ben een echte sucker voor zelfhulpboeken. I love it! Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in boeken die beloven dat ze mijn leven zullen veranderen!"

2/

'Just Kids' van Patti Smith

Just Kids Patti Smith emma watson feminism book club

Dit is Emmas favoriete liefdesverhaal (en niet alleen dat van haar: team ELLE is ook weg van dit boek). "Ik vind het fantastisch dat hun liefde zoals een schip was, altijd op zoek naar evenwicht. Hun relatie was ook zoveel meer dan enkel seksueel en bleef bestaan tot aan zijn dood. Ze waren echt voor op hun tijd!" zegt Watson over de biografie van zangeres Patti Smith en haar voormalige geliefde en hartsvriend Robert Mapplethorpe.

Benieuwd naar wat Emma nog te vertellen heeft? Meer over haar rol als feministe én als Belle in Beauty&the Beast lees je in het aprilnummer van ELLE België, dat nù in de winkel ligt. Waar wacht je nog op?